Zondag 23 maart 2014


Waaahhhh Bush gardens…..


Omdat we het toch altijd wel leuk vinden om 1 park te doen hebben we nu een keer voor Busch Gardens gekozen. Meestal gaan we naar seaworld. We zijn op tijd op pad gegaan. Het was bewolkt maar het zou later op de dag open trekken. Wel was het een lekker tempie.
Toen we er bijna waren kwamen we in een travic jam….. pjjjuuuww het zal wel een druk dagje worden.Bij de kassa wilde we een kaartje kopen, Tjakka $85 p.p en dan komt er nog tax bij. Ze weten hier ook wel van prijzen. Maar ja toch doen we het maar.
1
We moesten even de weg vinden in het park. Eerst kwamen we bij een cheeta. Hier hadden ze een presentatie van een cheeta, mooi poesje hoor. Net als onze eigen poesjes was ook deze goed getraind. We dachten eigenlijk dat ze haar gingen laten rennen maar dat was pas over 45 min. Ze hadden hier ook een achtbaan staan en hoe origineel de naam is de cheeta run. Zie hier een filmpje van de achtbaan. Hies en Willem zouden proberen te filmen en te fotograferen.
1
We waren net weer op tijd beneden voor de echte cheeta run, we zagen haar nog net rennen. We zijn door gelopen richting Edge of Africa. Hier had je een hele grote safari met van alles rond lopen. Je kon ook op safari maar daar moest je extra voor betalen….. We hebben daar even lekker wat gegeten en je keek dan over de safari beestje uit erg leuk.
1
1
1
1
1
1
We zijn terug gelopen want we wilde met het treintje mee, een rondje door het park. Eerst kwamen we langs de Montu, die zag er ook wel erg leuk uit. Hier een filmpje ervan. Deze was erg heftig want je hoofd werd tegen de hoofdsteun heen en weer geschud. Hier was de wachttijd overigens niet zo lang, 20 minuten. Hies en Willem hebben ondertussen beneden rond gelopen.
We liepen nog een stukje door het park, langs de tijgers. Ze hadden ook een hele mooie witte. Daarna zijn we met het treintje door het park gegaan. Inmiddels begon ook de zon aardig te schijnen en trok het helemaal los. Na heerlijk relaxen in het treintje zijn we uit gestapt bij de volgende achtbaan de Sheikra. Deze zag er heftig uit, en ik heb even staan twijfelen. Als je ooit wil weten hoe het voelt om naar beneden te vallen moet je hier in gaan. Natuurlijk wilde Bas voorin….ik niet!! Het is toch voorin geworden…..hmmmmm. We reden weg en dan rij je eerst omhoog. Dan rij je boven een stukje rond, en dan ga je recht naar beneden. Maar voordat ze je laten vallen, laten ze eerst even hangen….NIET LEUK…. En dan val je 60 meter naar beneden. Ik heb mijn longen uit mijn lijf geschreeuwd. Hier een filmpje van de Sheikra .Willem heeft erg leuke foto’s kunnen maken met zijn telelens.
1
1
1
1
1
1
1
1
1

Iets opgelucht dat we er levend uit waren gekomen was het nu tijd voor een beetje jing en jang…. Vogeltjes voeren….. Ze hebben een volière met hele leuke papagaaitjes. Je kan voor $5,- een voerbakje kopen en dan kan je voeren. Ze komen dan op je hand zitten, zo schattig.
1
1
1
1
1
1
Inmiddels was het al aardig laat geworden al bijna 19:00 en om 20:00 gingen ze sluiten. Toch nog maar een achtbaan dan….. de Gwazi. De wachtrij wilde echt niet vlotte. We waren eindelijk bijna aan de beurt….kapot!! Lekker dan…. We zijn terug gelopen. Er stond ook nog een achtbaan achter in het park, maar dat was te ver lopen. Ja je voelt hem al aan komen….nog een keer de sheikra, en ja voorin!!
1
1
1
Na weer twee vrije vallen was ik er klaar mee!! Geen achtbanen meer voor mij. We liepen richting de auto. Bij de uitgang stond nog een over heerlijke ijssalon. Daar had ik al de hele dag zin in. Jammie jammie jammie!!
1
Nu echt naar de auto en dan lekker een tukkie doen. Thuis hebben we nog even lekker buiten gezeten. Daarna bedtijd!