Vrijdag 21 maart 2014

Zand op je boterham…..

 

Vandaag gaan we lekker naar het strand. We gaan naar Calandesi Island. Hier ga je met de boot naar toe vanaf Honeymoon Isand. Je mag 4 uur op het eiland blijven en dan moet je met de boot terug! Onze retour tijd van 15:30.


11

Het is een heel mooi strand en je kan er heel mooi schelpen zoeken. We zijn eerst een stukje gaan lopen en kijken of we wat mooie schelpen konden vinden. Overal zie je stukjes zand dollar en wij willen zo graag een hele vinden. En ze zeggen zoek zoek zoek gij zult vinden…. En inderdaad, Hies vond een hele….jejjjjeeeejjjj


1
1
1
1
1


1


1


1


Na het zoeken naar schelpen zijn we in de zon gaan zitten. Inmiddels was er een windje gekomen dus de zee hoefde van mij niet meer. Bas was een heel end door gelopen en die zagen we niet meer. Hij had twee stingrays gezien. Tevens zag Willem twee schaduwen richting Bas zwemmen. Bas dacht dat Willem hem in de zeik aan het zetten was….bleek toch niet zo te zijn. Het leken kleine manta roggen te zijn. Even zoeken op google gaf aan dat het waarschijnlijk twee mobula roggen bleken te zijn. Het blijft altijd schrikken als iets in de zee naar je toe komt zwemmen. Bas kon een meter of vijf met de roggen meelopen en deze bleven op een metertje van hem af zwemmen.


1


1


1

Rond 14:45 hadden we genoeg zon gehad en zijn een klein snackje gaan eten…. De maagjes rommelde al. Daarna weer met de boot terug. Onderweg kwamen we nog wat dolfijnen tegen, altijd leuk. Op Honeymoon Island wilde we nog een nature trail gaan lopen. Twee jaar geleden hebben we hier armedillo’s gezien, maar Hies haar film was niet gelukt. Die moesten dus nog even over. We liepen er nog maar net of we zagen er gelijk al een.
Het zit ons niet mee deze vakantie want na de film camera begeeft mijn mooie fototoestel het…. Gaat lekker. Gelukkig staan hier nog wel de foto’s op. Dan maar onze nieuwe water camera gebruiken, maar dat is toch even anders.


1


1


1


1


1


1

We zien veel en aan het einde van het trail nog een bald eagle nest. Ze hadden twee jongen. Het gebied was afgezet dus we konden er niet te dichtbij komen. Stukje verder zat een uil…..Ik kon hem niet zien, maar Bas is natuurlijk even de struiken in gehopt en ja hoor, het is hem gelukt.
11


1


11


1


1


1


1


1


1


1

Hies en Willem waren al bij de auto en nou moesten we nog even opzoek naar humming birds. Deze zouden op de distel bloemen zitten. We zagen er eentje maar ze zijn zo snel niet op de film of foto te krijgen.
Tom tom werd ingesteld, op naar huis. Inmiddels was het al 19:00 geweest. De heen weg had ik een DQ gezien en we hadden wel zin een lekker ijsje, alleen stuurde tom tom ons de terugweg anders. Er moest ook nog even getankt worden en daar zat de DQ wel dichtbij….gelukkig toch nog een lekker ijsje!!


1


Thuis hebben we nog heel even buiten gezeten en daarna lekker slapen! Morgen lekker uitslapen, en aan de pool.