Donderdag 20 maart 2014


Dol fijne dag……

 


Ik heb al een paar dagen last van mijn blaas. Heb al wat gehaald bij de apotheek maar het gaat niet echt beter. Dus dan toch maar langs de arts voor antibiotica, een blaas ontsteking gaat namelijk niet vanzelf weg. Om 8:00 ging de walk in kliniek open. We waren er al op tijd en dat was maar goed ook want het was best druk.
Eerst moest ik wat papierwerk invullen en daarna werd ik als eerste geholpen. Eerst pissen in een potje. Ze haalde er een stripje door en dat ging in een apparaat, liet ze toch bijna potje vallen jak….. Ik werd doorgestuurd naar de behandel kamer. Hier werd mijn bloeddruk gemeten en ze controleerde of ik koorts had. Daarna kwam de dokter, een zeer vriendelijke en grappige man. Jep zegt ie, je hebt absoluut een blaasontsteking, maar zegt hij daar was je dan zelf ook al achter. Ik krijg voor 10 dagen antibiotica en voor 2 dagen pijnstillers en die zijn heel welkom, want het voelt niet fijn….. Dat houdt wel in dat de lekkere drankjes voor mij voorbij zijn. Mag geen alcohol drinken, ook geen koffie, thee en cola.
Gelukkig waren we om 9:15 met pillen weer thuis. Gauw eten en dan alsnog op pad. We zijn naar Clearwater gereden maar eerst even langs rainbows end gegaan. Dit is een stoffenwinkeltje waar Hies en ik graag leuke stofjes kopen. Na een tijdje rond te hebben gelopen en de nodige stofjes te hebben gezocht, zijn we naar Clearwater beach gegaan.
We wilde om 14:00 met de seascreamer mee opzoek naar dolfijnen. Het kost wat moeite om een parkeerplek te vinden, maar na even zoeken hadden we wat. Onderweg moet ik veel plassen…. En nu ook eerst weer natuurlijk. Merk al wel dat de pijnstillers goed helpen.

 


1


2


2


2


2

 

Om 14:00 zaten we op de boot. We zijn achteraan gaan zitten omdat we ze daar het beste zien. Er werd gewaarschuwd dat je nat kon worden maar hoe erg kon het zijn….. we waren soakt!! Vooral Bas. Maar helaas geen dolfijnen. We zagen er twee die waren aan het jagen, maar je zag ze af en toe even en best ver weg. Hun beleid is geen dolfijnen, mag je nog een keer mee. In 2008 hebben we dat ook gehad. Er werd niks over gezegd dus Bas ging het vragen en ja hoor we kregen een nieuw kaartje en die bleef 30 dagen geldig. Gelijk maar weer om 16:00.
We zijn weer even gaan plassen (verrassend) en even wat gaan drinken en een ijsje gaan eten. De tijd gaat snel dus het was alweer tijd om op de boot te stappen. Hies en ik zijn helemaal voorin gaan zitten, geen zin om weer de hele zee over me heen te krijgen. De boot zat een stuk voller…en de zee was een stuk ruiger….. We gingen van links naar rechts. Uiteindelijk zagen we dan dolfijnen. De golfen waren zo hoog dat ze zich kostelijk vermaken en ze sprongen als goed getrainde dolfijnen in de golven. Nu gingen ze kijken of ze ze achter de boot konden krijgen. De speedboot geeft hele hoge golven en daar springen ze dan doorheen. Inmiddels kwamen we er alleen achter dat onze video camera het had begeven…. Geen beweging meer in te krijgen. Ik gauw die van Hies gehaald en dat ging nog niet zo soepel, er waren zoveel golven die boot we klotste heen en weer.
De boot ging gas geven en ja hoor daar kwamen de dolfijnen, wat een spektakel….toch nog gelukt. Tevreden stapte we van de boot af. Nu opzoek naar iets lekkers te eten. We vonden een leuk restaurantje, de Toekan. We zaten heerlijk half binnen, half buiten en we hebben heerlijk gegeten. Voor mij een alcohol vrije pinacolada.


2


2


2


2


2


2


2


2


2


2


2


2


2


2


222


Tijd om naar huis te rijden. Om 21:00 kwamen we thuis. Het was nog heerlijk weert dus we hebben lekker buiten gezeten. Thuis kijkt Bas nog even naar de video camera. Maar helaas die is overleden…. En het ergste is dat ons video kaartje ook in storing is gegaan en zich zelf heeft gedelete!! Geen film meer dus….alles pleite!!