Zondag 16 maart 2014


Ssssnnnnaaakkke….. in the Everglades

 

Zo dat was vroeg opstaan. We konden al tussen 8:00 en 8:15 van de boot af. Lekker vroeg. Dat kwam mooi uit want we hadden een vol programma.
Vanuit de boot moet je weer door de douane. Nou is iedereen op de boot zo vriendelijk, ook de beveiliging enz. dan verwacht je dat ze hier ook vriendelijk zijn…..NOT!!
Het was een hele aparte vent….hij keek in onze paspoorten en hield de foto er goed bij en vergeleek de foto’s punt voor punt…. Bas wilde wat aan hem vragen, maar er werd niet gepraat, dat dat maar duidelijk is!! Toen we Houston binnen zijn gekomen hebben we een stempel gekregen, daar staat dan ook op waneer je uiterlijk het land weer uit moet. Probleempje, bij Bas waren ze die vergeten…. Bas moest zijn meest recente stempel in zijn paspoort opzoeken maar die stond er dus niet is, ja van vorig jaar. Hij vroeg om uitleg, maar die hadden we niet. Bas zei dat het toch niet onze fout kon zijn als een ambtenaar een stempel vergat te zetten. Ook vond de ambtenaar het raar dat we over Houston waren gevlogen. Hij wilde ook weten wat voor werk Bas deed. Het werd heel ongemakkelijk……en ik dacht…o jee ze gaan hem houden voor meer vragen. Maar eerst was ik aan de beurt. Gelukkig had ik wel een stempel. Die man was dood stil. Hij zei niet eens dat ik mijn vingers op de scan moest leggen hij gebaarde het gewoon. Gelukkig na veel gedoe mochten we door……..pffffjjjjjjuuuwww
Hies en Willem hadden geen problemen en waren er zo door. Bus van alamo stond al klaar dus we konden gelijk door, de huurauto ophalen. Om 9:30 reden we keurig op tijd weg met onze huur auto de Hyundai Sante Fe Sport….feels like home, bijna de zelfde auto als thuis.


1


2


Het was schitterend weer en de tom tom werd ingesteld op Everglades NP.  Eerste stop was het Anhinga trail. Het was erg druk, maar we hadden geen last van de mensen……wel van veel gieren (die Bas zijn tas ook eg interessant vonden), vind het geen leuke vogels. Ze zijn overigens totaal niet bang hier. Ze lopen op een meter afstand van je.


3


We liepen ons rondje en zagen veel vogels en allie’s. Op een bepaald stuk lagen er zeker 20 bij elkaar….lazzy ass gators!! Hies en ik waren al aan het einde maar het duurde nog even voor Willem en Bas er waren. Konden wij mooi even een plas pauze houden.


4


5


6


7


8


9


0


1


2


3


4


5


6

Onze volgende stop was shark valley, ook hier hebben we een klein stukje gelopen. Onderweg daar naar toe kwamen we nog een leuk temtje tegen waar ze fruit en hele lekkere shakes verkochten!! Inmiddels was het wel erg warm geworden. Na vele vogels en allie’s te hebben gezien zijn we richting Naples gegaan, via big cypres preserve. Ook hier mooie plekjes veel vogels en opeens……. Een dikke vette ratelslang op de weg. In z’n achteruit, binnen no time ratelde hij de struiken in. Moet je wel zeggen dat ik minder gauw op mijn slippertjes de struiken in loop…..brrrrrrr


7


6


7


8


9


0


1


2


3


43


45


Rond een uurtje of 18:00 kwamen we in Naples. We hadden het hotel gevonden nu nog een hamburger. Dat koste iets mee moeite, maar uiteindelijk hadden we een wendy’s gevonden. Het smaakte heerlijk allemaal!!
In ons hotel hadden we dan eindelijk weer fatsoenlijk internet, heerlijk. We zaten als twee verslaafde met mobiel en laptop te internetten.
Nu gauw slapen en morgen op naar onze villa!!