Vrijdag 14 maart 2014


Beautiful Honduras


Vanochtend waren we weer op tijd op. Om 8:00 legden we aan in Honduras. Vandaag gaan we natuurlijk weer op excursie. Bas en ik gaan met een onderwaterscooter naar de zeebodem. Hies en Willem gaan vandaag iets anders doen. Naar een wild life refuge en daarna naar een mooi strand waar ze kunnen snorkelen.

We gaan eerst nog wel gezellig met zijn vieren eten en gaan samen van het schip af. Hier scheiden onze wegen. Hun excursie begint al om 9:00 en die van ons pas om 10:30.


1


2


We lopen wat rond, het ziet er hier super mooi uit. Je kan hier ook heerlijk aan het strand liggen en van alles doen aan het strand. Eigenlijk zijn we opzoek naar wifi. We hebben de laptop mee genomen zodat we de site kunnen uploaden. Het kost wat moeite maar we hebben wat gevonden. En na wat hulp hebben we ook eindelijk verbinding. Helaas pindakaas Bas heeft de harde schijf op de boot laten liggen waar alles op staat….jammer. Gelukkig kan ik wel even appen met thuis.


3


4


5


6


7


Langzaam lopen we naar het verzamelpunt van onze excursie. Als iedereen er is vertrekken we. Wij rijden een heel stuk op het eiland, en hier ziet het er een stuk beter uit als gisteren in Belize. Ook de natuur is erg mooi. We komen in een klein dorpje aan zee. Hier worden we uit het busje geladen en gaan we de boot op.


8


9


10


11


Het ziet er echt prachtig uit, het kan zo uit een reisboek komen. We zijn met een mooi klein groepje. We krijgen uitleg en varen alvast op zee. Wij zitten in de tweede groep en we mogen eerst gaan snorkelen. Alles om en aan en plons daar liggen we weer. Onze tour guide zei dat we een stuk voor de boot uit moesten zwemmen daar lag een mooi stuk rif. En inderdaad….Mexico eat your hart out!! Dit was echt schitterend en weer veel mooier dan Mexico. We snorkelen en zien weer heel veel mooie vissen. Ook slok ik weer de nodige zee op natuurlijk.


12


13


14


15


Na 20 min moesten we terug naar de boot. Ze stonden gelijk klaar met een glaasje water, kan ik mooi het zout even uit mijn giechel spoelen. Bas nam zijn tijd en kwam als laatste de boot in….waterrat.
Hup weer het water in om op de scooter te komen. We moesten alleen zelf onder water onder de helm komen dat was even lastig. Je krijgt uitleg over het sturen en wat je wel en iet mag indrukken, allemaal in signalen, grappig. Ik weet er ook nog er ook nog wel een paar maar die hou ik maar voor me. Ook bas wordt op zijn scooter gezet. En daarna brengen ze ons naar beneden, dat voel je best in je oren. Ik hoop dat Bas er niet al te veel last van gaat krijgen maar ik zie hem al in zijn helm slikken.


16

\
17


18


Als we allemaal zitten moeten we de duiker volgen. Achter ons en aan de zijkant zwemmen ook duikers. Jammer is alleen dat alles door je helm kleiner wordt en heel ver weg lijkt. Er kwam wel een hele grote barracuda voorbij zwemmen en zelfs verkleind was hij mega groot. Na 20 minuten begon ik toch wel behoorlijk misselijk te worden. Ook Bas had daar last van. Gelukkig duurde het niet zo lang voordat we naar boven gingen.

Eenmaal aan boord moest ik echt bijkomen. Volgens de duikers duurt dat zo’n 30 minuten. Helaas moesten we weer terug….we hadden best nog wel willen snorkelen maar ja de boot vertrok ook al weer om 15:00 en dan moet je dus een half uur eerder aan boord zijn.

Eenmaal terug in de haven hadden we nog 30 min. We wilde ergens wat eten maar dat lukte niet, dan maar een cocktailtje, pinacolada  voor mij en een margarita voor Bas. Inmiddels liep iedereen al naar de boot maar er stond nog een hel rij dus we deden rustig aan.

19


Eenmaal aan boord hebben we eerst wat gegeten we hadden best honger. Daarna spullen op de kamer leggen en dan eens kijken waar Hies en Willem zijn. Ze moesten al aan boord zijn want de boot was al weer aan het varen. Er zat een briefje op de deur dat ze aan de pool lagen. We hadden ze al gauw gevonden en er werd natuurlijk bij gepraat. Ook zij hadden een leuke dag gehad.
Na wat zonnestralen zijn we terug gegaan naar onze hut. Waar we ons klaarmaken voor het diner. We stonden te wachten en zagen iedereen super netjes gekleed. We werden wel iets zenuwachtig, volgens mij had ik niks gelezen oven gala avond…. Toen we binnen liepen vroegen we het aan Tin. Het was inderdaad gala avond, maar we mochten blijven zitten. Het eten was zoals elke avond weer erg lekker. Ook werd er weer gedanst en natuurlijk was ik nu de Sjaak.


20


Na het eten zijn we naar bed gegaan…..we waren allemaal erg moe. De boot deinde aardig dus we werden zo in slaap gewiegd……