Dag 18   24 Juni 2013                                                                                       

 

Hurricane, Zion NP

81KM

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed Koelen….

Om 6:00 ging de wekker. Vanaf 6:30 konden we ontbijten, maar we hadden wat moeite om op te staan… Uiteindelijk zaten we om 6:45 aan het ontbijt, valt mee.

We reden richting Zion. Het was weer mooi weer. Er waren wat kleine sluierwolkjes en vanmiddag zou het wat harder gaan waaien, maar dit alles wel bij zo’n 27 graden. Wat zal het lekker koel zijn in de narrows.

Het was nog erg rustig op de parkeerplaats. Gauw de auto wegzetten en de shuttel bus in. Aan het einde van het park bij de River walk moesten wij eruit. We hadden verwacht dat de rivier een stuk lager zou staan, dan dat hij stond, maar ja nu we er toch zijn…. Voor je het water ingaat loop je eerst de River walk. Hier kwamen we nog 2 hertjes tegen. Ze stonden alleen heel donker om er een foto van te maken, en we hadden alleen de kleine camera’s bij ons, dus met belichting viel niet heel veel te regelen.

1

1

 

 

Aan het einde van de River walk moet je het water in en begint de narrows. Je loopt in de canyon door het water. Bas had wat moeite met zijn eerste stapjes in het water met zijn nieuwe schoenen. De eerste passen zijn erg koud en het is een naar gevoel dat je schoenen en sokken nat worden, maar als je even loopt dan wen je er wel aan. Er staan allemaal stokken aan het begin van de narrows en ik heb er maar 1 meegenomen.

Je loopt ook hele stukken naast het water, en soms wordt het water wat dieper waar je door moet. Het water kwam op sommige plekken ruim boven de knie, voor bas onder de oksels…ha ha ha….dat vind hij geen leuk grapje. Het was nog lekker rustig zo 9:00 uur in de ochtend. Op sommige plekken kwam de zon al helemaal de canyon in. We zijn ook langs de plek gekomen waar wij in 2007 zijn gefilmd voor een reclame spotje. Dat stukje gebruiken ze nu nog steeds. Er si inmiddels een nieuw filmpje mee gemaakt. http://www.youtube.com/watch?v=c8eTUddHiMo&feature=share vanaf 1.55 zijn wij 3 seconde in beeld….

We hebben ruim 2 en half uur gelopen tot een stuk voorbij de splitsing, na de splitsing werd het erg lastig. Veel stenen, veel stroming. Voor we terug zijn gaan lopen, zijn we even gestopt om wat te drinken en wat te snoepen. Ik keek even naar mijn dikke poot, die niet dik meer was…..door het koude water was hij bijna weer helemaal normaal. Toen we terug liepen merkte ik ook dat mijn schoen los zat, die zit altijd nog een heel stuk minder strak dan andere schoen. Nu niet meer dus.

1

1

1

1

1

1

1

1

Terug gaat altijd sneller dan de heenweg. We merkte dat het een stuk drukker aan het worden was. En we waren blij dat we op de terugweg waren. Om 13:00 waren we weer terug bij het beginpunt. Bas ging eerst zijn schoenen schoon spoelen, en deed ook zijn sokken uit. Op blote voeten liep hij naar de shuttel bus. Onderweg kwamen we echt heel veel eekhoorntjes tegen, allemaal aan het bietsen voor eten.

1

In de bus vallen we altijd bijna in slaap….. Bij de lodge zijn we eruit gegaan en hebben frietjes en een hamburger gegeten dat hadden we wel verdiend. Inmiddels was mijn voet ook weer dik geworden. Moet hem denk maar de hele dag in de rivier hangen. Ik heb nog even getwijfeld om erin te gaan zwemmen….maar ach, dat is toch maar tijdelijk.

1

De sluierbewolking begon wat dikker te worden en de wind begon toe te nemen. Het was nog steeds wel lekker warm. We namen de shuttel terug naar de parkeerplaats waar we de auto instapte. Vervolgens reden we terug naar ons hotel. Om 15:30 waren we weer in het hotel. We wilde gaan zwemmen, maar besloten even te gaan relaxen op onze kamer en alvast 1 koffer voor de terugreis helemaal in te pakken.

Na wat relaxen en inpak werk en een lekkere douche zijn we naar de diaree Queen gegaan voor weer een lekker ijsje….woehoe…… We waren nog wat vroeg voor de film en dus hebben we de auto maar alvast een Beetje uitgezogen, het was echt een zwijnenstal in die auto. Morgen gaat hij nog even door de wasstraat.

De film, World war Z, was erg goed. Meestal houd ik niet zo van dit soort films maar dit was echt een aanrader. We zijn lekker naar ons hotel gegaan waar ik nu met de verslagen bezig ben. Zo lekker slapen en morgen naar Vegas. Hier zullen we Hies en Willem ook treffen. We hebben om 11:00 op de outlet afgesproken. Lekker shoppen…. Woehoe…

Ik zeg welterusten.

11

               

  Extra Informatie

*Voordat je de Narrows gaat lopen informeer naar het weer en of de narrows al open zijn. En ga vroeg zo ben je voor de mensen massa uit.