Dag 17   23 Juni 2013                                                                                       

 

Moab naar Hurricane

650KM

1

 

 

 

 

 

 

3 Nationale parken in 1 dag….

 

Vanochtend stonden we om 6:30 naast ons bed. Snel de spulletjes inpakken. Even een ontbijtje prikken en gaan met die banaan. Het was al 18 graden en de lucht was blauw, dat betekent dat de kap gelijk al los ging….

Gisteren heb ik voor twee nachten heel goedkoop een hotel in Huricane geboekt. Het super 8 Motel voor $55,- per nacht incl. ontbijt. Zo zitten we niet meer zo ver van Vegas af waar we dinsdag met Hies en Willem hebben afgesproken. We reden een beetje met een omweg. Via Capitolreef NP, Bryce NP en Zion NP. In alle parken zijn we al meerdere malen geweest maar op deze manier heb je toch een mooie rit.

Rond hanksville heb je het idee dat je op de maan beland bent. In Capitolreef is het echt rood… Dan draai je de scenic 12 op en rijd je een stuk door dixie National forest. Je komt gelijk weer aardig hoog en merkt ook dat de tempratuur zakt, maar het blijft nog steeds heerlijk met de zon. Bij Escalante ruilen we en rijd ik verder. Binnen no-time ligt Bas naast me te snurken en ik ben zwaar jaloers…..waar is die tijd gebleven dat ik geen rijbewijs had…….

 

 

 

 

1

1

1

Bij Bryce NP wordt onze schone slaapster wakker. We rijden eerst naar het einde zodat we op de terug weg wat stops kunnen pakken. Hier zien we weer veel pronghorns, wat hertjes en Bas spot een kalkoen met kleintjes……schattig!

1

1

Bas neemt het stuur weer over zodat ik bij stops waar het druk is eruit kan gaan en niet zo ver hoef te lopen. Bas is niet wild van Bryce maar ik vind het een supermooi park. Ooit wil ik hier nog eens gaan hiken. Zo rond 15:00 rijden we het park weer uit, richting Zion NP.

1

1

1

1

1

1

Langs de weg zien we veel dode herten liggen, echt heel zielig. Vlak voor de ingang van Zion stoppen we even bij Subways. Bas neemt een lekker broodje en ik een heerlijke salade. We merken dat we goed beginnen te fikken, zo in de auto de hele dag, met de zon. Nog maar eens goed insmeren dus. We hebben factor 50 dus dat moet goed komen.

Zion NP blijft schitterend, het lijkt wel of je door een sprookje rijd. Daarna rijden we door het gezellige Springdale. Hier had ik gekeken voor een hotel maar kon niks vinden onder de $100,- per nacht. Huricane ligt 40 min. verder. Morgen wilden we de andere delen van Zion eens gaan bekijken en die liggen vlak bij Huricane.

1

1

1

11

 

Het viel ons op dat de virgin River erg laag was. We hebben het over de narrows gehad. Een super mooie wandeling door de rivier. Maar omdat ik met mijn voet zit, leek het ons niet slim, maar nu ik zag dat hij zo laag stond, wilde ik het eigenlijk morgen wel gaan proberen. Bas had iets moeite, hij had zijn ouwe schoenen al weg gegooid en dan moest hij met zijn nieuwe wandelschoenen het water in……zeurpiet!!

Bij het hotel aangekomen zijn we even gaan afkoelen in het zwembad, dat hadden we wel verdiend. Het water was erg lekker. Helaas lieten de ligbedden te wensen over, deze waren met tape aan elkaar geplakt….denk niet dat die mij gaan houden, dan maar op een stoel.

We zijn lekker gaan douchen en nog even naar de Diarree Queen geweest. Ik heb een coupe met oreo koekjes gehad en brownies…jammie jammie jammie…. Bas had een Sunday, ook lekker.

Bas had een grote bioscoop gespot en we zijn even wezen kijken wat er allemaal draaide. Morgenavond gaan we naar World War Z. Nu lekker slapen en morgen de narrows lopen.

......