Dag 16   22 Juni 2013                                                                                       

 

Moab

 

1

 

 

 

 

 

 

Golden Hour

Zo even een beetje relax dex tijd…… We hebben tot 8:00 op bed gelegen en zijn naar het ontbijt gegaan. Zo rond 9:00 zaten we in de auto naar Arches. Ik had een leuk weggetje gevonden om te rijden maar dat was 4wd en dat hebben we niet. We zijn naar het einde van het park gereden en zijn daar naar broken arch gelopen. Pfff het was erg warm en dan die KU…. Vliegjes en mugjes…… Maar we hebben het gehaald.  Bas wel onder iets protest, maar gelukkig kwamen wat hagendisjes en een leuk konijn tegen.

Bas had een bril gevonden…..en wat ziet hij er intelligent uit he??? Lol voor 10 met zo’n ding natuurlijk. We hebben hem weer netjes terug gelegd, misschien komt de happy hiker er wel voor terug.

1

1

1

1

1

1

 

We zijn daarna langzaam door het park terug gereden naar het hotel.  Bas zat nog in de slaap modus met de stoel naar achteren. Ik ben zo hier en daar gestopt voor een foto. Bij delicate arch zijn we nog even naar het vieuwpoint gelopen en met de grote lens konden we hem aardig dichtbij halen….scheelt wat bloed, zweet en tranen…. Volgens Bas stond de zon niet goed en konden we beter vanavond terug gaan voor wat foto’s.

1

1

1

Om 13:00 lagen we met onze kontjes in het zwembad…..je hoorde ons gewoon sissen zo warm was het. We hebben een poging gedaan in de zon te liggen maar zelfs met parasol was dit veel te warm. Dan maar even relaxen op de kamer. We zijn alle twee als een blok in slaap gevallen. Om 16:00 werden we pas weer wakker.

1

Lekker onder de douche en even Moab in. Ze hebben altijd een heel gaaf boeken winkeltje, maar ja we kunnen niet te veel boeken meenemen. En we hadden al wat gekocht. Toch maar 1 boekje meenemen, om onze reisboekencollectie over Amerika uit te bereiden. Ik denk dat we nu ruim 100 boeken over Amerika hebben….. Een soort privé bieb.  Hier is ook de fotogalerie van Gary Crabbe, de auteur van de boeken Photographing the Southwest. Hij had er nu ook 1 van Photgrahing the world.

Daarna hebben we lekker gegeten bij een steakhouse net aan het begin van Moab vanaf Arches gezien. Weet eigenlijk niet meer hoe het heet maar het was super lekker. Bas had soep besteld, the house special….dit was een koude bieten soep, echt niet lekker. Hij heeft het dan ook laten staan. Ze hebben het heel netjes van de rekening afgehaald. Een echte cowboy speelde countrymuziek op zijn gitaar, echt erg gezellig. Natuurlijk werd er ook og even een toetje bij gepropt……dat wordt echt lijnen als we thuis zijn. Normaal lopen we er nog wel aardig bij…..maar met mijn manke poot niet heel veel!

1

1

Om 20:00 zijn we nog even Arches ingegaan, voor het golden hour….. Fotografen noemen dat zo als de zon onder gaat, dan maak je de mooiste foto’s. Het viel ons op dat de maan goed te zien was. Het was bijna volle maan, en het was een (bijna) supermaan. Een supermaan is in dit geval, 7% groter en geeft 14% meer licht. Ook in het donker moesten er nog wat foto’s gemaakt worden. Toen we naar huis reden zagen we nog een klein woestijnvosje….Deze bleef voor de auto zitten midden in het schijnsel van de koplampen. Hij pakte een of andere dode eekhoorn van de weg en ging even naast de auto zitten. Superleuk beestje om te zien. Helaas niet tijdig een camera kunnen pakken.

1

1

1

1

1

1

1

1

Om 23:30 waren we op de kamer, snel naar bedje, morgen weer vroeg op…..weer geen verslag!!

 

11

               

  Extra Informatie

*Zonsondergang in Arches NP is echt heel gaaf!