Dag 14   20 Juni 2013                                                                                       

 

Estes Park naar Silverthore via Mount Evans

310KM

 

1

 

 

 

 

 

 

Hier een berggeit, daar een berggeit, overal berggeiten

Vanochtend stond om 7:15 weer een overheerlijk ontbijtje klaar…..jammie jammie jammie, zo lekker. Bas was er vanochtend al eerder uitgegaan om bij de bevers te kijken….ik heb even overgeslagen……. Met volle maagjes gingen we om 7:30 weer op pad. We gaan naar Mount Evans, hier moeten heel veel berggeiten zitten, op 4 km hoogte, dat wordt dus nog even naar lucht happen.

1

1

Bas was een beetje moe nog van het vroeg opstaan, dus ben ik gaan rijden….. Eerst rijden we naar Nederland, altijd leuk!! Tom Tom zei dat ik linksaf moest, ik was al aan het twijfelen, maar toch maar naar Tom Tom geluisterd. Draai ik me daar toch een mega steil smal haarspeld bergweggetje op…..daar werd ik niet blij van. Auto langs de kant gezet Bas wakker gerammeld, hij mag hem draaien en terug naar beneden rijden….

1

Onderaan de berg ben ik weer verder gereden en Bas is weer in slaap modus gegaan….ik maak je wel weer wakker als we in Nederland zijn….ha ha ha. Plaatsje Nederland is heel klein. We hebben de auto even geparkeerd en hebben een klein rondje gelopen. Het was nog vroeg dus nog geen kip te bekennen. We hebben even heerlijk op een terrasje een ijsje gegeten….. de serveerster keek wel iets verward dat we om 10:00 uur in de ochtend al naar een Sunday vroegen, maar hij smaakte er zeker niet minder om.

We gingen weer verder op weg naar Mount Evans, Bas weer in de slaap modus….. hij was nog steeds niet helemaal wakker.  Na nog een uur rijden kwamen we dan bij Mount Evans. Bij Mount Evans konden we ook met onze nationale parkpas naar binnen. We slingerden omhoog en al snel werd de beplanting minder en de bergen kaler. Ook werd het kouder…. En de wegen steeds smaller….. De vangrails vonden ze ook niet meer nodig, waardoor ik me steeds ongemakkelijker ging voelen op de weg, achter het stuur! We zagen de eerste twee berggeiten naast de weg, maar al gauw liepen ze naar boven, het blijft me verbazen hoe snel die dingen zijn, zo over de stenen. Dit was gelijk een mooi moment om van chauffeur te wisselen J

Een stukje verder zagen we een berggeit met een kleintje, wat een schattig ding zeg, zo leuk. Hier hebben we een tijdje foto’s staan maken, al wordt het er niet warmer op brrrr…. Een eindje verder stond ook een geit, er liepen er inderdaad behoorlijk wat op deze berg. Ook kwamen we bighorn sheep met kleintjes tegen en natuurlijk liepen er weer de nodige yellow bellieds. Fluithaasjes hebben we ook nog gehoord maar niet gezien.

1

1

1

1

1

1

Helemaal boven op de top zit je boven de 4 km hoogte, en dat merk je aan je ademhaling. Ook was het daar fris, beneden is het rond de 25 graden, boven rond het vriespunt, maar met het zonnetje erbij, is het goed te doen. Je kon nog een stuk omhoog klimmen maar met deze ijle lucht zag ik dat niet zitten. En dan is daar ook nog mijn voet…… Ik bedankte dus een keer en Bas is alleen gegaan.

Nou moest ik toch echt nodig naar de wc, die waren er wel. Voor degene die wel eens in een nationaal park geweest is, weten hoe deze eruit zien. Het is gewoon een pot net als anders, alleen je trekt niet door, het valt heel diep in de grond. Meestal zijn ze super schoon en stinken ze ook niet. Maaaarrrrrr het is wel koud…zo’n gat in de grond rond het vriespunt, dat waait lekker door, kan ik je vertellen….

Wel stond er een mooie mountain goat bij de wc en die liet zich goed op de foto zetten, ze had ook een kleintje, die hoorde ik wel, maar zag hem niet. Aan de andere kant van de wc liepen er ook 3, echt veel dus. Bas zag ik al redelijk snel weer naar beneden komen. Geen geit gezien boven….ik hier wel.....dat had hij gezien van boven.

 

 

 

 

1

1

1

1

1

We reden weer terug naar beneden. Over de weg stak een groepje van 4 over, Bas erachteraan met de fotocamera maar ze zijn zo snel. Ook hier kreeg Bas met zuurstof gebrek te maken. Hij liep zo snel met die geiten mee dat het hem even te veel werd en hij ging bijna tegen de vlakte…  We zijn terug naar boven gereden om te kijken of we ze konden vinden….maar nee.

1

1

Ik wilde een foto maken op een uitzicht punt en dus stopte we. Er zat ook een yellow belied, die moest eerst op de foto voor ik de auto uit mocht. Bas liep er langzaam iets naar toe, tot het te dichtbij was….hoppa weg was ie. Bas kijkt over de rand en zegt heel blij….nog meer geiten. Er stond een groepje van 4 jongere geitjes. Bas is er een stuk heen geklommen en kon goed foto’s maken. Een kleintje was behoorlijk nieuwsgierig en kwam wel heel dicht bij, echt minder dan 30 cm…. Ze zijn niet heel gevaarlijk maar ze hebben wel aardige hoorns. Twee jaar geleden is er iemand door een geit gestoken, met dodelijke afloop. Maar deze hadden nog geen grote hoorns en als je zelf stil blijft zitten en zij komen naar jou toe dan voelen ze zich ook niet bedreigd.

1

1

1

1

1

Uiteindelijk kwamen er twee omhoog, en die nieuwsgierige kwam naar mij toe. Nou heb ik daar altijd iets meer moeite mee. Ze hebben heel lang boven gestaan en er was een heuse goatjam ontstaan. Een groepje russen, wilde ze brood voeren. Daar hebben we wat van gezegd. Ze begrepen het maar moeilijk, dat ze zelf voor hun eten moesten zorgen maar ze hebben ze niet gevoerd. Er staan overigens ook overal borden waar op staat dat je de beesten niet moet voeren. Eentje ging er terug naar beneden en uiteindelijk de laatste ook. Al blatend rende de laatste twee naar beneden, uiteindelijk hebben ze hun vriendjes weer gevonden. Vanuit een andere hoek zagen we dat er veel zaten , daar zaten waarschijnlijk ook de mamma’s

 

 

1

1

1

We wilde nog even bij het visitor centrum stoppen voor een pinnetje maar we hadden de verkeerde. Hier stonden wel Bristlecone pine bomen. Die vind ik zo mooi! Beneden hadden we wel het goede visitor centrum, hier heb ik mijn pinnetje gehaald. Ze hadden hier feeders voor hummingbirds en er zaten er erg veel, dat zijn zulke leuke vogeltjes.

1

 

Eigenlijk wilde we overnachten in Georgetown, maar we hadden nog wel wat tijd en zijn iets verder gereden naar Silverthorne. Hier hebben ze een mooie outletmall. Dus drie keer raden wat wij hebben gedaan……juist. In Vegas gaan we ook shoppen maar dit was alvast een voorpoefje en ik heb al wat leuke dingen gekocht. Bas alleen een riem…. Daarna een lekkere kipburger van Wendy’s. Om 20:30 waren we op de kamer en ik ben met het verslag aan de gang gegaan want we lopen weer achter…..kreeg alleen gisteren af, de rest probeer ik morgenochtend. Weltrusten!!

1

1

 

11

               

  Extra Informatie

*Mount Evans is echt een aanrader. Erg onbekend, maar zeker een dag waard!

*Wij sliepen in het plaatsje Silverthorne vlak bij Mount Evans hier zit een leuk outlett centrum.