Dag 13   19 Juni 2013                                                                                       

 

Estes Park

155KM

 

1

 

 

 

Mijn berggeitenautorijbewijs gehaald

 

Vanochtend om 7:30 stond er een overheerlijk ontbijt voor ons klaar. We begonnen met yoghurt en fruit. Daarna kregen we een soort zelf gebakken cake met bosvruchten en room. En nog een lekkere omelet met van alles erin echt super lekker. Sapje erbij, lekker koppie thee.

Om 8:00 zaten we in de auto naar Bear lake. Je kon er tot 9:00 zelf inrijden en anders moet je de shuttle nemen. Het is prachtig weer, strakblauw, graadje of 18 nog zo vroeg. Maar de tempratuur loopt snel op. Er lag bijna geen sneeuw meer. In 2009 lag er nog heeelll veeelll. Beide heeft zijn charmes, maar omdat ik nog niet soepel loop, vind ik het niet erg dat er geen sneeuw ligt, kan je ook niet uit glijden.

We lopen eerst rond Bear Lake, daarna gaan we naar, Nymph, Dream en Emerald lake. Totaal was het zo’n 8 km, met flink klimmen en dalen. Het laatste meer was echt super mooi. In 2009 konden we hem door de sneeuw niet vinden. We zitten hier een poosje en zijn druk met een te schattig eekhoorntje.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Zo rond 12:00 zijn we terug bij de auto inmiddels is het lekker warm zo’n 25 graden. In tegenstelling tot gisteren zijn er nu geen wolken boven de bergen gekomen. Eigenlijk had ik nog een waterval staan om te gaan bekijken, maar ik vond dat mijn voet genoeg te verduren had gehad. Bas was hier niet rouwig om, hij is niet zo van het wandelen.

We zijn terug gereden naar de B&B met een omweg via de bever weg. Bevers zijn er nu nog niet maar misschien wel hummingbirds. Maar helaas pindakaas dat viel tegen. Al deed er wel eentje leuk zijn best….. Bij de B&B hebben we even heerlijk in de huttub gezeten…..al was dit wel erg warm……

We hebben ons weer in de kleren gehesen en wilde toch nog een keer naar boven rijden, kijken voor pika’s en yellow belieds. Ik moest van Bas rijden….huuhhhh maar ik lig toch altijd languit in die bijrijders stoel…dakje open, oogjes soms open, soms dicht….. Moet ik nou door die bergen rijden waar soms geen vangrail staat, ik zou mezelf niet laten rijden. Maar het ging toch gebeuren. Eigenlijk reed het best leuk…..en het ging best goed…

 

1

Boven op de berg hebben bij het visitor centrum een hotdog gegeten en een chocomelletje gedronken. Tja en dan begint de afdaling weer. Bij de pika’s en Yellow Belied waaide het nogal hard dus hier zijn we niet zo lang gebleven. Gelukkig de auto stond weer veiling bij de B&B op de parkeerplaats. Ik vind dat ik met vlag en wimpel geslaagd ben!!

We zijn even gauw gaan douchen en dan op naar de Bevers. We zagen ze niet zo goed als gisteravond en de zon spiegelde precies op het water waardoor foto’s maken lastig werd…..maar ze blijven leuk om te zien. Om 20:15 zijn we naar het stadje gereden om wat te eten. We hebben wij de pub een broodje hamburger en taco salade gegeten. Met een heerlijk stukje cheesecake na…..say cheese……

1

1

1

Daarna snel wat spulletjes pakken en lekker slapen, morgen vroeg dag.

 

1

 

1

 

1

                

  Extra Informatie

*Als je Bear lake en de andere meren in Rocky Mountain NP wil lopen gan dan zo vroeg je kan dan is het nog lekker rustig. Dit zijn vaak drukke trails.