Dag 12   18 Juni 2013                                                                                       

 

Estes Park

170KM

 

1

 

 

 

 

 

 

Never leave home without your camera

We zijn helemaal besmet met het Moose virus en dus zaten we om 6:00 in de auto opzoek naar meer. Wij kennen mensen en die hebben 16 elanden gezien tijdens hun vakantie (ik noem geen namen??). Wij gaan er natuurlijk alles aan doen om dit aantal te verbeteren.

De lucht was strak blauw en het zag er mooi uit. Het was nog wel wat fris, het had vannacht gevroren. Ons ontbijtpakketje stond klaar en deze namen we mee zodat we het in het park konden eten.

De eerste Moose zagen we al bij otter creek. Er zaten er in ieder geval 5. Eentje had schik in een soort van klein meertje. Er liepen ook heel veel Elk rond en die waren niet zo gecharmeerd van de Moose die daar liepen en jaagt ze 1 voor 1 weg. Een Elk heeft duidelijk meer te vertellen dan een Moose.

1

1

1

We reden verder en hadden dan toch Adams Falls gevonden, gisteren lukte dat niet. Het was een korte leuke hike. Het was niet echt een waterval, meer een harde stroom, maar wel erg mooi om te zien. De hike ligt net iets buiten het park. Bas had een beetje moeite om met zijn nieuwe schoenen door het zand te lopen…….woes!

1

1

1

 

We zijn weer terug gereden en zagen op verschillende plekken Moose. Inmiddels zitten we op de 20 Moose, als we zo doorgaan, gaan we onze berentelling voorbij die is gestopt op 28. We hebben met uitzicht op de Moose heerlijk ons ontbijtje gegeten.

1

1

Hoog in de bergen zag je de wolken al weer vormen, wat gaat dat toch snel….. We zijn gelijk gaan rijden om nog boven te kunnen genieten van de zon. Boven op Tundra zijn we weer gaan kijken naar pika’s (fluithaasjes) en Yellow belied. En ja hoor ze zaten er nu beide. Een koppeltje Yellows waren aan het rolle bolle met elkaar. Het dak was van de auto dus ik zou bij de auto blijven…… Ik heb lekker mijn stoel naar achteren gedaan en ik werd wakker van mijn eigen gesnurk….uuuhhmmm…..Die fluithaasjes maken overigens echt een heel leuk geluid.

1

1

1

1

1

1

Langzaam zijn we naar beneden gereden en inmiddels had de bewolking de overhand en begon het zo hier en daar te onweren. In Estes wilde we eigenlijk in de hottub, maar met onweer is dat niet zo’n strak plan…… We zijn eerst even naar de bioscoop gereden want we wilde vanavond naar de film. Om 17:15 begon After earth met Will Smith.

Eerst hebben we lekker liggen relaxen. Daarna een goede douche en je bent weer helemaal wakker. Inmiddels was de zon er ook weer en het was een lekker tempie zo rond de 22 graden. We zijn naar de wasserette gegaan, want we hebben bijna geen schone kleren meer. Ondertussen hebben we een beetje rondgelopen. Lekker bij Starbucks geweest, broodje en een heerlijke salade bij Subways gehaald. Toen de was klaar was begon de film goede timing dus.

Het is een beetje een vreemde film, maar wel goed. Gisteren in het visitor centrum hadden we van iemand de tip gekregen dat in Estes park aan de Fish creek road bevers zaten. Ondanks dat we geen camera’s mee hadden zijn we een kijkje gaan nemen……BIG MISTAKE….. Overigens dat we geen camera mee hadden was omdat Bas niet terug wilde voor de camera!!

We zagen wel wat dammen die gebouwd zijn door de bevers. We hebben de auto aan de kant gezet en Bas is het bij iemand die daar woonde gaan vragen. Volgens haar zaten ze er inderdaad wel. We keken goed rond en zagen in ieder geval veel hummingbirdjes. En ja hoor ook de bevers. Ze trokken zich niks van ons aan, ze waren aan het eten en halve struiken werden er door het water vervoerd. Er zwommen er zeker een stuk of 5. Morgen dus terug met de foto en film spullen. Een TOP TIP van iemand die we tegen zijn gekomen in een visitor centrum!!

We zijn terug gegaan naar onze B&B, waar weer lekker koekjes lagen en zijn aan de verslagen gaan werken. Nu zijn we bijna weer bij en daarna lekker slapen. Morgen willen we een heel stuk wandelen, hopen dat mijn voet het aan kan.

Tot morgen!

111

               

  Extra Informatie

*In Estes park zelf in een woonwijk aan Fish creek road zitten heel veel Bevers. Deze zie je bijna alleen n de avond en ’s ochtens vroeg.