Dag 11   17 Juni 2013                                                                                       

 

Saratoga naar Estes Park

315KM

 

1

 

 

 

 

Daar hoog in die bergen…..

Om 9:00 uur na een lekker zelf gemaakt broodje met ei zaten we in de auto. Het laatste stuk naar Estes park,……natuurlijk met het dak eraf. We waren nog maar net op weg of we zagen een bald eagle en een red tailed hawk zitten. Maar ja, als je die krenten op de foto wilt zetten peren ze hem….. De red tailed hawk was weg, maar de bald eagle vloog achter een heuveltje en daar zaten er nog meer…. Nog twee jonge en 2 volwassene.

1

De weg vervolgde en we zagen weer de nodige pronghorns, ook veel prairie hondjes, dit zijn ook zulke koddige diertjes. We kwamen langs een wildlife loop, net voorbij Walden, Arapaho loop. We zagen dat er wat meertjes lagen en dus leek het ons een goed idee dit te rijden, je weet nooit of je leuke vogeltjes ziet. Bij het eerst meertje stopte we en we werden gelijk aangevallen door muggen, ik hoorde ze zoemen “breakfaszzzzt is beeing szzzzerved”. Heel rap het dak dicht. Bas ging vogeltjes fotograferen, ik zeg veel succes!! Ik blijf binnen!!

1

1

1

1

1

1

1

1

Het weer was lekker en de radio stond weer lekker hard, heerlijk. We kwamen in de buurt van Rocky Mountain NP. Bij Grand Lake zou Moose moeten zitten, maar Grand Lake is helemaal vol gebouwd…..hier zullen ze toch niet zitten. Maar even gevraagd in het visitor centrum. De kans dat we Moose zouden zien was erg klein. Ook vroeg ik naar bevers…..zaten er ook bijna niet!! Er kwam een man naar me toe en vertelde dat hij ongeveer 5 km het park in Moose had zien staan. Een andere man kwam naar me toe en vertelde dat in Estes Park aan de Fish creek road bevers zaten. Eigenlijk gewoon langs een woonwijk. Ook een top tip!! Misschien moeten ze daar maar rangers van maken.

We reden het park in en een paar mijl verder stonden auto’s. Ja hoor 3 moose!! Echt top!! Ze verdwenen al snel in de bomen. Bas is met een fotograaf naar het water gelopen, wat er vlakbij zat. Hier heeft hij een tijdje gestaan en ik ben boven bij de auto gebleven. Ik zat heerlijk op de koelbox met mijn zak popcorn….popt de Moose ineens het bos uit. Kon hem super op de foto krijgen. Opeens kreeg hij het op zijn heupen en smeerde de andere kant op.

1

1

1

We zijn maar weer een stukje door gereden. Opeens zagen we weer iets wat op een bearjam leek.Dit keer was het weer voor Moose, een moosejam! Er waren er wel vijf tegelijk. Twee waren er net een jaartje oud. Je kon ze echt heel goed zien doordat wij op een verhoging stonden. We hebben hier wel een uurtje staan kijken. Super leuk om te zien.

1

1

1

Nu begon het echte klimwerk. Onze auto zou ons naar de top van de berg brengen en dat is toch nog zo’n 3700 meter. Als dat maar goed gaat met mijn fragiele luchtwegen. Eenmaal op de top aangekomen zijn we gestopt om Pika’s en yellowbellied marmoths te spotten. Er waren behoorlijk wat Pika’s maar we konden geen Yellows te ontdekken. Wel was het koud daar boven op die berg, en er stond een koude ijs wind…. Ben achter het muurtje gaan zitten om een beetje van de wind af te komen.

1

1

1

1

1

1

Inmiddels begon het al redelijk laat te worden en we hadden afgesproken dat we rond 18:00 bij onze slaapplaats zouden zijn. Dit is een heuse Bed en breakfast.

Het was schitterend weer in Estes Park. We waren iets aan de vroege kant maar we werden met open armen ontvangen. Ze had zelfs koekjes voor ons gebakken……en die waren te lekker…..waarschijnlijk veel te veel calorieën….maar zo lekker. Er stond een koelkastje op onze kamer en deze was gevuld met lekker ijs en lekkere koele drankjes.

1

1

We wilden morgen vroeg op pad en er zou in plaats van een ontbijt een luchpakketje voor ons klaarstaan. Dit zouden we dan wat later op een meer acceptabele tijd kunnen eten. We wilde morgen om 06:00 wegrijden opzoek naar meer Moose!

We zijn eerst nog even naar het stadje lopen om lekker te gaan eten en even wat winkeltjes te bekijken. Ik heb Bas zo ver gekregen dat hij eindelijk nieuwe wandelschoenen zou halen. De zolen van zijn oude zijn er namelijk inmiddels onderuit gevallen. We zijn in leuk restaurantje een heerlijk stuk vlees gaan eten met een lekker Coronatje erbij.

1

Hierna zijn we naar ons slaapadres gegaan en zijn we in ons heerlijke bed gaan liggen…..deze is echt heel groot….

Tot morgen!

11

                

  Extra Informatie

*Er zitten heel veel Elanden in Rocky Mountain National Park. De meeste vind je aan de Grand Lake ingang tussen Coyote valley en Lake Irine, in de drassige gebieden. Ons werd verteld dat je ze vooral vroeg en laat op de dag zag maar wij hebben er midden op de dag ook een hoop gezien.

*Bij “Rock Cut” zie je veel fluithaasjes (Pika’s) en Marmotten (Yellow belied marmoth)

*Bed en Breakfast waar wij hebben geslapen was ideaal gelegen. Vlak bij en het park en je loopt zo het leuke dorpje in.