Dag 8   14 Juni 2013                                                                                       

 

Oost Yellowstone, Grand Tetons NP

500KM

 

1

 

 

 

 

 

 

Waar is de zon…..Daar is de zon…

Vanochtend zaten we al met al, toch om 7:00 in de auto en dat zonder een wekker te zetten. Vandaag zou de slechtste dag worden qua weer. Vanaf morgen wordt het weer beter. We hadden besloten om in de tetons te gaan kijken. Hier zijn we ooit geweest, nou ja doorheen gereden. Toen was het echt heeeel slecht weer. Voor Jackson gaven ze mooi weer op, anders zouden we daar heen rijden.

Als we Yellowstone inkomen zien we dat het gisteravond gesneeuwd heeft. Er hangen dikke donkere wolken en het is rond het vriespunt…brrrrr…. Hoe verder we het park inkomen hoe meer zon we toch wel zien. Als we richting de tetons kijken zien we ze helemaal in het blauw liggen. Het zal toch niet??? Wat trouwens ook mooi in het blauw licht is mijn voet, met een beetje paars en groen. Hij is behoorlijk dik en is na de avonturen door de boeroe boeroe van gisteren weer behoorlijk pijnlijk!

1

Na ruim 2 uur rijden gaan we door de poort van de tetons. Het is schitterend weer, alleen wel koud en er staat een koude wind. Toch moet de kap van de auto eraf voor het filmen. We rijden langs verschillende punten. Bij Jenny lake komen we een ranger tegen en die zeg dat we eigenlijk terug moeten en signal mountain op moet rijden voor een mooi uitzicht.

1

1

1

1

Het is erg druk op deze berg maar de uitzichten zijn inderdaad erg mooi. We rijden weer naar beneden en zien wat auto’s stoppen….. ahhh er loopt een zwart beertje langs de weg. Hij is niet zo groot. Bas loopt er heen en ik rijd de auto verder. We staan nogal ongelukkig langs de weg. Het beertje verdwijnt in het bos . Bas besluit met een andere man een poging te doen of ze hem in het bos nog kunnen zien……zonder resultaat. We rijden verder en gelijk goed blijven kijken of we nog wat kunnen vinden. Bas ziet nog een grouse, maar ook die smeert hem.

1

1

1

 

We stoppen bij het visitor centrum en we twijfelen of we met de boot naar de overkant zullen gaan. Daar heb je een hike van 5 mijl roundtrip naar een waterval. Maar het is veel klimwerk en ik twijfel ook een beetje door mijn voet. Ook is het nog steeds niet veel warmer dan 10 graden en een aardige wind dus best koud op de boot....die open is. Maar ja, het is mooie strak blauwe lucht, zo liggen de Tetons er niet vaak bij. We doen het toch niet. Lopen daar wat rond, en bekijken het mooie Jeny Lake.

1

We gaan weer op weg, bij een picknickplek eten we nog een stukje meloen en yoghurt. Daarna rijden we naar Jackson. Dit is een heel toeristisch plaatsje maar wel leuk om even te kijken. Je geld kan je hier wel kwijt want in de winkels weten ze wel van prijzen. Er komen hier veel rijken mensen. De ene Porsche naar de andere zien we daar staan. We zien een ijswinkel waar we een overheerlijk, veel te groot ijsje halen. In het park in de zon eten we hem op en als de wind er niet is, is het heerlijk zitten.

1

1

1

Na een rondje te hebben gelopen gaan we terug , ik wilde terug via Gros verne road. Van Reny heb ik begrepen dat hier Moose te vinden is. Bas is eerst nog gestopt bij een soort vogelreservaat maar hij kon weinig vinden. Wel kon hij langs de weg een bluebird fotograferen. We reden nog niet zo lang en zagen een aantal mensen stil staan. We vroegen wat ze zagen “Moose” !! Ja hoor geweldig, wij de auto uit. Er liepen er drie, twee mannetjes waarvan 1 met al een aardig gewei voor de tijd van het jaar en een vrouwtje. Het duurde even ( 45min) voordat we het mooie mannetje echt goed konden zien. Hij stak uiteindelijk een smal riviertje over en dit leverde leuke plaatjes op. Ze gingen daarna liggen in de struiken en je kon ze haast niet meer zien. Reny bedankt voor je tip!!

1

1

1

1

1

We reden weer verder maar geen Moose meer gevonden, nou mogen we met deze drie niet klagen natuurlijk. Via de andere weg reden we door de Tetons maar deze weg was beduidend minder mooi. Al kwamen we wel vervallen fotogenieke schuurtjes tegen. Hier liepen heel veel prairie hondjes, je moest oppassen dat je er niet op ging staan.

1

1

1

1

1

1

We kwamen weer bij de uitgang van het park en 7 mijl later rijd je Yellowstone weer in. Hier hingen de donkere wolken en was het erg koud.  Nog even gauw een fotootje van Moose Falls…. We stopte even bij lake house om te kijken bij het restaurant, Bas wilde een burger, en dan niet van mac donalds oid maar zo’n lekkere. Die hadden ze niet dat was lunch. Bij onze cabin kon je tot 21:00 terecht in het restaurant en het was even krap of we dat zouden halen.

1

Om 20:30 kwamen we binnen rollen….iedereen was al weg. Dezelfde serveerster als gisteravond was er en ze doet het erg leuk. We zijn lekker voor de haard gaan zitten. Bas heeft babyribs gegeten en ik nam een hamburger. We hebben eten geruild en het smaakte allebei erg lekker.

1

1

We zijn naar onze cabin gelopen en lekker gaan douchen, natuurlijk aan de verslagen gaan werken want we lopen weer achter……

Weltrusten

 

1

               

  Extra Informatie

*Dagje naar de Tetons is zeker de moeite waard. Als je het voor het kiezen hebt, zoek een mooie heldere dag uit, voor goed zicht op de Tetons.

 *Vanaf Signal Mountain heb je een schitterende uitkijk. Hier kan het alleen erg druk zijn, dus probeer dit zo vroeg mogelijk te doen.

*Gros Verne road lopen veel Moose, neem dus even goed en uitgebreid een kijkje.

 *Big Bend in de Tetons staat bekend voor wild spotten.

*Als je tijd hebt rijd even door naar het plaatsje Jackson, leuk even rondlopen en een hapje te eten.