Dag 7   13 Juni 2013                                                                                       

 

West Yellowstone  naar Oost Yellowstone

270KM

 

1

 

 

 

 

 

 

 

The Young ones

 

Natuurlijk wil ik iedereen bedanken voor de mail berichtjes op facebook en de berichtjes in het gastenboek. Dat geeft altijd net dat extra om er toch ’s avonds te beginnen met de verslagen en ze bij te houden.

Vanochtend zag het er weer redelijk zonnig uit. Hier en daar nog wel wat donkere wolken om ons heen, maar niks ernstigs. We zaten om kwart over 7 in de auto en zijn voor de laatste keer gestopt bij het bakkertje. De laatste drie dagen van Yellowstone slapen we bij de oost ingang.

We reden het park in, we wilde bovenlangs via mamoths, tower roseveld, naar de oost ingang rijden. Onderweg natuurlijk veel stoppen en hopen dat we beren en of wolven zouden zien. Hoe meer we richting Mamoths kwamen hoe donkerder het werd. Het werd zelfs zwart. Bij het visitor centrum aangekomen kwam het met bakken uit de lucht….. O nee niet weer een natte dag.

We hebben een leuk boekje gekocht over Yellowstone en besloten in de diner een warm chocomelletje te gaan drinken en dan te gaan kijken of er misschien een beetje blauw aan zou komen…. Je gelooft het niet maar je zou denken dat het gaat opklaren. Snel die kant op, je weet nooit hoe lang het duurt.

1

We moesten een behoorlijk stukje klimmen…..en daar ging het fout…..ik begon ouderwets mijn longen uit mijn lijf te hoesten. Bas is heel lief terug gelopen naar de auto waar mijn ventolin ligt en heeft die voor mij opgehaald. Dat deed hij zonder mopperen en met veel liefde J . Gelukkig werkt dit altijd vrij snel en konden we weer verder klimmen.

1

1

1

11

1

1

Ondertussen had Bas een bluebird gespot en ik ben lekker rond gaan lopen en foto’s gaan maken. Je gelooft het niet, maar het weer werd steeds beter en het begon zelfs warm te worden. We volgden het mooie weer richting tower roseveld. We hadden als tussenstop, Udine en Wraith Falls. Ook keken we evn bij Black Tail Deer Lake, hier zat de familie Goose met kuikens. Verder speurde we goed naar beren, reden de weg van petrified tree nog een keer heen en weer….maar geen beer te vinden.

1

1

1

1

Bij Tower Falls zijn we gestopt. In 2009 toen we hier voor het laatst waren wilde we naar beneden maar het pad was toen gesloten……Je zou dan verwachten dat het nu inmiddels open is…….Jammer joh nog steeds gesloten! Nou dan alleen van boven bekijken. Daarna zijn we daar het winkeltje in geweest en heb ik een leuke Yellowstone trui gescoord. Bas heeft zijn korte broek aangedaan en het begon ook inderdaad lekker warm te worden.

1

We besloten nog een keer richting Mammoths te rijden om te kijken of we nu een beer konden vinden. Eerst sloegen we af richting Cody, Lamar vally. Er stond een groepje met auto’s dus Bas ging kijken, was een pronghorn met twee kleintjes, wat een schatjes. Eentje was er stout en zette elke keer de sjees erop en bokte erop los. Bas ging foto’s maken, en als hij aan zoiets begint gaat dat wat tijd kosten. Ik heb daarom even mijn stoel naar achteren gedaan en even de binnenkant van mijn ogen bekeken. Toen ik na 20 min weer bijkwam stond hij inderdaad nog foto’s te maken……..

1

1

We zijn het zijweggetje naar Slought Creek in gereden en hier stonden mensen te kijken naar een golden eagle nest. Hier heb ik ook mijn korte broek aan gedaan. Het was nog steeds een super weertje. Zo rond de 20 graden met zon. Soms dreigde het even maar dat was zo weer weg. We keren weer om en rijden nog 1x langzaam de weg richting Mammoths voor beren…niks…. We stopen bij een pullout en rijden terug. We gaan nu echt richting onze nieuwe cabin vlak bij de oost ingang, nog voor Cody.

 

En ja hoor dan worden we toch nog getrakteerd op een zwart beertje….een jonge beer nog, deze was niet zo groot. Nou gelukkig toch een beer. Voldaan rijden we verder. We stoppen naar een tijdje bij de Brinck of the upper falls en hebben een mooi uitzicht op de waterval. Hier zou ik bijna nog een keer op mijnplaat gaan, maar dat ging net goed!

 

 

 

1

1

 

De weg vervolgde en er stonden heeellll veeelll mensen langs de weg, dat betekent vaak iets goeds. We vroegen het en er scheen een wolf te lopen. Snel alle foto spullen inpakken en lopen. We moesten een stuk door de boeroe boeroe hiken richting de rivier en door een rivier….maar voor wolven hebben we dit over. Uiteindelijk zagen we een grijze wolf in de verte lopen, maar wel heel ver weg. Na een tijdje was hij niet meer te zien en zijn we terug gelopen. Toen we boven bij de parkeerplaats kwamen waar iedereen met een scope stond vertelde men dat er ook een witte wolf bij de rivier liep. Even twijfelde we maar uiteindelijk hebben we weer dezelfde  hike door de boeroe boeroe gemaakt. Bas loopt veel sneller, helemaal nu ik kreupel loop, dus die is vooruit gegaan. Mijn voet begon ik aardig te voelen en ik bedacht halverwege maar om te wachten. Ik werd gelijk voor de zoveelste keer aangevallen door die KU… muggen en besloot te blijven lopen. Bas heeft hem op de foto gekregen maar ook ver weg.

1

1

1

Nog even op die muggen terug te komen, wat een klootte beesten. We zijn en eigenlijk vooral Bas gewoon al voor 25% leeggezogen, denk ook dat we met bloedarmoede naar huis komen….

Na dit avontuur, want dat was het wel een beetje, vervolgde de weg. Op de kruising naar de oost ingang was een hoop commotie… Mensen vertelde dat er een beer liep. Bas is gauw de auto uit gegaan om te kijken. Ik was inmiddels niet zo snel meer, maar ook ik kwam de heuvel opgelopen. Op het moment dat ik de heuvel opliep zei iemand dat het een grizzly was en net op dat moment hoorde ik Bas roepen, Es pas op hij komt jou kant op. Ik kwam net de heuvel over en zag hem staan…… woooowww way too close…. Dat was even een schrik momentje en ik ben gelijk naar achteren gelopen.

1

1

1

1

Het was inderdaad een jonge grizzly van 2 jaar oud, een vrouwtje, deze informatie werd ons later door de ranger gegeven. Het was een beetje een rare situatie. De Beer liep in een bocht. Hij kon elk moment aan de ander kant de weg opkomen. Ik was daar heen gegaan maar wel aan de overkant van de weg. Aan de kant van de weg waar hij elke moment kon komen liepen twee mensen, net op dat moment zag ik haar hoofd. “WATCH IT, GET BACK” schreeuwde ik, samen met een andere man. De grizzly schrok meer van hen dan zij van de grizzly en rende terug. Beestje wist van ellende niet waar hij heen moest. Inmiddels waren de rangers dan ook bezig mensen in groepen op te stellen zodat de grizzly bewegings vrijheid had. Dit was voor ons het moment om af te haken. We hadden mooie foto’s en we vonden het enigszins zielig worden. Er stonden inmiddels zoveel mensen te kijken.

We reden verder en zagen nog een Moose staan maar het was te donker om te fotograferen. Het weer werd slechter na mate we bij Cody in de buurt kwamen. Vlak voorbij de oost ingang zit onze ranch. Hier was het weer bas en boos geweest, ze hadden vanmiddag een heuze storm gehad! Daar hebben wij niks van gemerkt, met al die zon! Het

zag er super gaaf uit. We gingen ons melden bij de receptie en daaraan vast zat een restaurant en dat rook lekker…..dat was de dag special…. Met kip….. Ik kreeg gelijk honger. Bas moest lachen en zei dat we zo gingen eten…. De vrouw begeleide ons naar onze cabin, die er super uit ziet. Ook konden we hier wassen. Snel wat was bij elkaar gepakt en Bas is naar de machines gelopen en ik heb eten besteld. Dit kon maar tot 21:00 en inmiddels was het 20:45…

Het smaakte heerlijk, het was een soort tagiatellie, Bas vond het iets minder maar had wel lekker gegeten. Terug in de cabin heb ik een begin aan het verslag gemaakt….maar mijn ogen werden te zwaar….

Welterusten

111

                

  Extra Informatie

*Als je wat langer blijft in Yellwostone is het een aanrader om in bij eerst aan de west kant en dan aan de bv de oostkant te verblijven, hierdoor rijd je op verschillende manieren door het park en zie je weer hele nieuwe dingen

 *De Shoshone lodge waar wij de overige nachten verbleven kon je ook over heerlijk eten.