Dag 6    12 Juni 2013                                                                                       

 

West Yellowstone

118KM

 

1

                    

Easy Deasy

Ik hoor dat er wat problemen zijn met het gastenboek…dat is jammer want die berichtjes zijn, voor ons, altijd zo leuk. Blijf het gewoon proberen.
Zo, voor vanochtend hebben we geen wekker gezet. Voor de beren hoef je het niet te doen, die komen de hele dag in actie. Alleen voor evt. wolven maar die zie je alleen in Verweggistan. We waren om 7:00 wakker en ik ben het verslag van gisteren gaan maken. Bas is op zijn gemakje gaan douchen en naar de bakker gegaan voor broodjes. Ondertussen kwam er een mega onweersbui over….Het weer voor vandaag is niet zo best veel buien en een stuk koeler. Maar na die twee super mooie dagen hoor je ons niet klagen hoor.
Mijn voet is ietsjes minder dik en ik denk dat ik mijn schoen aan ga krijgen. Wel wordt hij steeds blauwer. Ik ben geen fan van intapen dus dat heb ik niet laten doen. Zolang het elke dag een stukje beter gaat laat ik het zo. Het lopen ging ook echt beter en de pijn is minder.

1
We hebben lekker ontbeten. Bas heeft een back-up van alle foto’s gemaakt, en rond 10:00 waren we klaar om het park in te gaan. We zijn eerst naar Firehole Falls gereden. Vlak voor de falls stonden wat auto’s. Er lag een Elk met een heeelll klein Elkje, deze was volgens mij nog niet zo oud. Bas heeft me naar een goed plekje geholpen en we hebben heerlijk een tijdje staan kijken, filmen en fotograferen. Mama Elk was elke keer haar kalf aan het schoonlikken. Dat doet ze om de geur weg te halen voor roofdieren. Ze moest ook nog poepen en dat deed ze keurig in de rivier, ook weer om geursporen te verwijderen. Als ze weg gaat om te grazen verstopt het kalf zich helemaal in het gras. Helaas begon het te regenen en hebben wij ons in de auto verstopt om vanaf daar verder te kijken.

1

 

1

1

1

 

1

 

1

We zijn uiteindelijk naar de waterval gereden en hier was het inmiddels weer opgeklaard. Daarna zijn we naar de fountain paint pots gegaan. Maar ook hier begon het te regen en te onweren. We wilde het in de auto uitwachten, maar het weer werd er niet beter op. We hebben een half uurtje even de stoeltjes naar achteren gedaan….maar daarna was het nog steeds niet droog!

1

We besloten toch maar verder te rijden en zijn uiteindelijk bij andere geisers gestopt. Helaas begon het ook hier te regenen…..Het trok helemaal dicht. Inmiddels was het 14:00 en besloten we terug te gaan naar West Yellowstone. Morgen verkassen we naar de oost ingang en ik wilde ook graag nog het dorpje in.

1

 

1

1

1

Bij onze cabin hebben we even de fotoapparatuur afgeleverd en ik heb even een lange broek aan gedaan. Hier scheen de zon wel….. Leuk altijd al die winkeltjes. We zijn ook nog even het Yellowstone museum in geweest, ook erg leuk.

1

1

1

We liepen langs het restaurant The three bears, er stonden mensen buiten te wachten want over 5 min zou het open gaan. Deze mensen vertelde dat dit het beste restaurant van de buurt was. Even zaten we te twijfelen en uiteindelijk besloten we er toch te gaan eten. Ook van binnen zag het er voor Amerikaanse begrippen gezellig uit.

1

1
Ik nam de buffalo steak en Bas een ribeye van 500g. Je mocht er twee dingen bij kiezen. Bas had de soep bar en salade bar en ik had de salade bar en baked potatoe. De salade bar mocht je zelf pakken wat je wilde maar er lagen zoveel lekkere dingen dat ik niet kon kiezen. Overal dus maar een klein beetje van. Bas had ook een heerlijk soepje. Oooo wat zag dat vlees er lekker uit en wat smaakte het goed. Kijk nu met hele andere ogen naar de Bizons…. Voor de opmaak van het bord lag er zelfs een orchidee bloemetje op. Natuurlijk , zo vol als ik zat, wilde ik nog wel een toetje. Ik nam ijs met warme appel en kruimelkoek, en ook zoooo lekker. Inmiddels zat het restaurant ook echt vol.
Met goed gevulde buikje zijn we naar de cabin gegaan waar we heerlijk op bedje zijn gaan liggen Bij bas ging het ligt al om 20:00 uit en bij om 20:30, Weltrusten.

 

 

11

               

  Extra Informatie

*In Yellowstone kan in elk seizoen het weer omslaan, het kan zelfs jaar rond sneeuwen! Ook dat weten we uit ervaring. In West Yellowstone heb je het Yellowstone Museum, leuk voor een dagje als je minder weer hebt.

 *’ s Avonds hebben we echt heerlijk gegeten bij the three bears. Om je vingers bij af te likken……dat vinden de meeste Amerikanen ook, dus ga vroeg of reserveer.

*Leuk om te weten….. wij kijken veel natuur documentaires, en het was erg leuk om in het echt te zien, hoe een Elk er alles aan doet geen geur te verspreiden, plassen in het water, constant haar kalf likken, En het kalf blijft diep in het gras liggen tot mama er weer is.