Dag 4    10 Juni 2013                                                                                       

 

West Yellowstone

560km

1

 

 

 

 

 

 

Bere hard op je bek gaan…

Ik was voor de wekker al wakker….5 minuten maar hoor. Snel wassen en scheren en hup de auto in. Het zou een warme dag worden maar ik kan je vertellen dat het zo vroeg nog niet zo warm is, dus we hebben de lange broek maar aan gedaan en de korte meegenomen.

Het was nog pikkie donker en met al die beestjes in het park is dat best een beetje lastig rijden. Ik bedoel maar we willen niet weer de auto inleveren. Het was een eindje karren naar het echte beren en wolven gebied. Onderweg kwamen we bizons tegen die gewoon midden op weg lagen…tja dan moet je toch even wachten. Sommige Bizons warmde zich op in de stoom pooltjes.

1

Uiteindelijk kwamen we bij beren gebied. Bij Slought creek zijn we het weggetje in gereden. In de verte zag Bas een Grizzly. Hij was wat ver weg, maar dat was dan wel onze eerste beer deze vakantie.  Niet veel verder zag hij weer een Grizzly met wel 3 cubies…….. Met de verkijker erbij…. Jammer joh het is een Bizon met wt kleintjes erbij…. Stukje verderop zagen we mensen met verkijkers staan en die zaten naar een grizly met cub te kijken. Wij mochten ook even kijken, en ja hoor door de scoop konden we ze zien.

Daarna zijn we naar Lamar Valley gereden. Ook hier stonden de mensen te kijken naar een grizzly met 1 cub. Stukje verder zagen we weer allemaal mensen kijken nu was het een grizzly met drie cubs. Ook ver weg maar wel met het blote oog te zien. En met de filmcamera helemaal goed te zien, erg schattig die drie cubbies…. En een schik dat ze hadden.

1

We zijn naar petrified tree gereden want ik had gelezen dat hier ook regelmatig beren rondhangen….en jaaaa hoor een moeder zwarte beer, met cub, wel al een wat grotere cub.  Deze waren ook een stuk dichterbij dan de Grizzly’s van vanochtend en dat was ook wel erg leuk. Begrijp me goed, de beer hoeft niet op schoot hoor…… Een vrouw vertelde ons dat een stukje verder ook een zwarte beer met een hele kleine cub te zien was. En inderdaad hoor. Mama beer had inmiddels haar baby in de boom gestopt en zelf liep ze lekker te grazen. Kleine beertje was wat lastig te zien maar die hing echt op apen gapen en wat een schatje zeg!! Handig met zo’n cabrio dat je in de auto kan gaan staan en goed kan filmen en fotograferen!!

1

1

1

 Inmiddels was de weg naar Canyon Village open. Hier zijn ze met wegwerkzaamheden bezig. We moesten wachten op de pilotcar. Opeens zien we mensen uit de auto stappen met hun camera….jaaaa hoor er zat een redelijk jonge zwarte beer op de heuvel. Iedereen was uit zijn auto om te filmen en foto’s te maken……. En beer denkt volgens mij, als ze maar niet aan mijn gras komen!! Maar ja de pilotcar was er klaar voor en er werd ons nu toch echt dringend verzocht in de auto te gaan stappen en te gaan rijden. Het duurde even voor dit alles op gang kwam, maar daar gingen we dan met zijn allen.

Ons einddoel voor vanmiddag was Old Faithfull. Hier wilde we wat eten . Het was inmiddels al 12:00 en we hadden nog niet ontbeten. Ja en ik ben dan toch echt de holle bolle geis……IK WIL ETEN!! We zijn even gestopt bij upper en lower falls. Hier was een ontzettende leuke yellow bellied marmoth….. Die maakte er een feestje van.  En soort model dier. Op leuke manieren ging hij er voor staan en liggen. We hebben even bij de watervallen gekeken, maar hier gaan we van de week nog naar terug.

1

1

1

1

1

Het was inmiddels erg warm aan het worden. De zon liet zich volop zien. We reden verder. Onderweg stonden er veel auto’s dus wij wilde weten wat er te zien was….een Elk, die lag er wel heel mooi bij. Ik liep met de fotocamera in mijn hand en video camera in mijn andere hand. En ja hoor voor ik het wist ging ik plat op mijn bek. Eerst had ik niet zo gauw in de gaten waardoor ik viel……maar ik zag de boosdoener al!! Er was een opstaande rand en die was gewoon met het asfalt mee gekleurd en die had ik niet gezien. Met mijn neus op de camera, Armen kapot…., benen kapot, neus kapot, knie dik  en mijn enkel dubbel geklapt. Dat deed best zeer…. Ik kon mijn voet niet gelijk bewegen maar na even te blijven liggen kwam dat dan toch op gang. Bas keek er naar en er zat al een mega ei op mijn enkel.

1

In de auto gestrompeld bekeek ik de boel nog eens goed. Das wel een aardige bult. Ik voelde hem ook goed maar kon er wel enig sinds mee lopen. We hebben bij old Faithfull de auto geparkeerd. Ook heb ik de lange broek voor een korte ingeruild, Bas ook trouwens. Daarna eerst even een broodje gegeten en ondertussen nog eens naar mijn enkel kijken. Ik voelde hem aardig, maar bewegen is goed!! Er  moest even zonnenbrand gescoord worden. We rijden bijna alleen maar met kap open en dat begin je dan toch te merken. Vooral bas is in zijn nek aardig aan het aabranden en raakt aardig doorbakken! Hij laat er ook geen gras over groeien haalt gelijk factor 50.

1

1

1

1

1

1

1

We hebben de loop gedaan naar Morning glory pool. Onderweg veel gefotografeerd. Ook nog twee kleine slangetjes. Ok gingen er leuke vogeltjes een Blue Bird en een Killdeer. Bij morning glory pool zijn we omgedraaid en terug gelopen. En toen begon ik de pijn te voelen. Het was inmiddels ook niet meer een ei, maar mijn hele voet was opgezwollen. Moest nog 2 km terug en dat viel niet mee!!  Bas is vooruit gegaan om de auto te halen zodat hij zo dichtbij mogelijk kon komen. Bas heeft me bij de pomp opgehaald. We hebben gelijk wat ijs gehaald om alsnog te koelen. Maar dat deed zo zeer dat ik er gauw klaar mee was!!

1

We zijn helemaal om het park heen via Grand village, Lake village, Canyon village en Tower terug gegaan naar West Yellowstone. Bij Lake Yellowstone zien we nog een bruine beer. De ranger had het over een grizzly, maar dat was deze beer niet. De andere ranger had het wel over een zwarte beer. Hij was wel mooi groot en bruin. Helaas gaat het lopen voor mij niet makkelijk en het is dan ook lastig door het gras klauteren. Met veel pijn en moeite weet ik een plaatsje te vinden, gaat dat stomme ding de struiken in…… Ook vlak bij Tower zijn we nog een zwarte beer. Ik kon hem vanuit de auto zien dus ben in de auto gebleven. Zal je zien ben ik er eindelijk smeert hij hem ook. Bas is eruit gegaan om foto’s te maken.

1

1

Het laatst stuk onderweg naar onze cabin heb ik aan het verslag gewerkt op de laptop. We waren om 22:00 thuis. Ik was kapot!! (letterlijk en figuurlijk) Dat was een lange dag….Maar wel 16 beren……. Ben mijn bedje in gestrompeld en Bas is aan de gang gegaan met het weblog want dat lukte allemaal niet zo….

Weltrusten!!

 

111

               

  Extra Informatie

*Beren vind je vooral Tussen Mammoths, Tower en Canyon village is onze ervaring. Rijd de weg een paar keer heen en weer. Beste beren tijd is eind Mei tot half Juni.

*Bij het visetor centum van Old Faithfull, kan jee een rooster krijgen met de geisers die mogelijk af kunnen gaan er staan ook richt tijden bij.

*Voorbij Morning glorypool loopt een bospad, als je deze een stukje volgt liggen er nog meer mooie pools en geisers, zeker de moeite waard.