Dag 3     9 Juni 2013                                                                                        

 

Van Ely naar West Yellowstone

850KM

1

 

  

 

 

 

 

Het dak eraf….

Het plan was, redelijk vroeg weg te rijden maar door al dat gedoe van gisteren hebben we het wat later gemaakt. Om half 8 hadden we met Hies en Willem afgesproken voor ontbijt. Dit was bij het hotel, simpel maar erg lekker. Ome Willem heeft lekkere wafels gemaakt.

Rond 8:00 zatten we in de auto, het dak ging van de auto en hup daar gaan we. Het was een lekker tempie, nog zo rond de 20 graden. Hies en Willem reden achter ons tot aan Elko. Onderwg zagen we een aantal Pronghorns, ook nog eentje met een kalfje, maar we kregen haar niet goed op de foto. Bij de splitsing namen we afscheid van elkaar. Nog even kussen natuurlijk en even zonnebrand van hun gebruiken, dat moesten wij nog halen en met die zon en het opendak ging het wel rap!!  Aan het einde van de vakantie zien we elkaar weer in Vegas.

1

1

 

Onze eerste stop was Shoshone falls. Het was een redelijk saai stuk, maar na ruim drie en een half uur kwamen we in Twin Falls. Tom Tom wees de weg maar het zag er een beetje vreemd uit….. Gelukkig is Bas altijd heel positief…. “Kan me echt niet voorstellen dat hier een waterval zit” en valt dan om de 30 seconde in de herhaling…. Toch had hij het goed gedaan en we kwamen bij het park aan. Voor $3,- konden we verder rijden.

Het weer was schitterend, lekker warm en een mooie blauwe lucht….wat wil je nog meer! De watervallen waren prachtig. We hebben er wat rond gelopen en zijn daarna lekker ergens op het gras wat fruit gaan eten en lekker wat gaan drinken.

1

1

1

De reis vervolgde.  We stopte nog even bij de Hansen Bridge, deze gaat over de snake river.

1

1

Zo'n 100km voor west Yellowstone heb je mesa falls senic highway en je raadt het al, hier zit upper en lower mesa falls.  Bij Ashton ga je de snelweg af en vanf hier begint de senic byway. Het was werkelijk een een schitterende weg. Beide watervallen zijn schitterend. Maar water betekend wel muggen…..grrrrrr en volgens mij was het dinner time. Zolang ik maar bij Bas blijf staan ben ik redelijk veilig…… Maar ja inees was Bas weg…..toen was ik ook de sjaak!!

1

1

In West Yellowstone is het een uurtje laten dus om 20:00 kwamen we aan. We hebben een leuke cabin, hij is wat oud maar gewoon knus. Koelkastje erin en een magnetron helemaal goed en zeker voor het geld.  In 2005 hebben we hier ook geslapen. De douche is hier overigens super. We hebben snel de spullen naar binnen gebracht en zijn opzoek gegaan naar een lekker stuk vlees. Die is ons gisteren door de neus geboord…..

1

1

Heerlijk hebben we gegeten bij Old Town Café, biertje erbij….echt vakantie. De muntjes waren wel op en om 22:00 lagen we op bed, met maar 5 en half uur slaap te gaan. Om 3:45 (in de nacht) gaat de wekker, morgen vroeg Yellowstone in!

11

               

  Extra Informatie

*Als je vanuit de richting van Salt Lake City richting West Yellowstone rijd, maak dan een korte omweg via Mesa Senic Byway en stop bij deze twee mooie watervallen, upper en lower Mesa falls. Het is ook een mooie senic road, hij begint in Ashton. Denk eraan water betekend vaak MUGGEN!