Dag 2     8 Juni 2013                                                                                       

 

Van Las Vegas naar Ely

500KM

1

 

 

 

 

 

  

Valley of Fire, Highway on Fire, Us on Fire….

Ja en dan heb je toch last van die jetleg……ik was al om 4:30 wakken, Bas om 5:30. Toch maar eruit. Bas wilde graag naar de Hooverdam, dus die is daar in alle vroegte heen gegaan. Ik ben wat aan het rommelen gegaan en verslag gaan maken.

1

1

Het duurde even voor Bas terug was, dus ik ben ondertussen een rondje gaan lopen bij het hotel. Om 7:45 was Bas er weer en zijn we op weg gegaan. De lucht was strak blauw en het beloofde een zeer warme dag te gaan worden.

Henderson is een leuk plaatsje, ze hadden zelfs een waterval…J We zijn via Lake Mead recreation area naar Valley of Fire gereden. Hier hebben we ook gelijk een parkpas gehaald. Al gauw stond de temperatuurmeter in de auto op 100F. Het is een leuke weg om te rijden met verschillende uitzichten op Leak Mead.

1

1

1

1

Ons doel was, in Valley of Fire te ontbijten, maar doordat we een aantal keren zijn gestopt in Lake Mead deden we er wat langer over. We hebben dan maar bij een picknick tafel in Lake Mead bij Roger Springs lekker zitten ontbijten.

1

1

Met volle maagjes reden we verder. Bij Valley o Fire aangekomen stond de tempratuur al op 110F en het was echt heel warm. Ik wilde graag Elephant Roch zien, maar Bas vond het te warm om te lopen dus ben ik alleen gegaan, het was maar heel kort hoor ongeveer 200 meter, maar door de warmte was het best zwaar. Kon ik dat stomme ding ook niet vinden….grrrrrr. Uiteindelijk ben ik maar terug gelopen. Ik kwam nog wel een leuk hagedisje tegen. Toen we verder reden bleek dat je dat stomme ding ook vanaf de weg kon zien, lekker dan!!

1

1

We zijn verder door het park gereden en het was best erg mooi. Alleen veel te warm om te lopen. Bij het visitor centrum werd ook aangeraden om geen lange wandelingen te doen. Bas is daar druk geweest met het fotograferen van een hagedisje daarvoor wil hij dan wel de koele auto uitkomen.

1

1

1

Rond 12:00 kwamen we het park uit en ons volgende doel was Cathedral Gorge State Park. We moesten een stukje I15 rijden daarna op weg naar Pioche. Hier stond alleen een vranchtwagen behoorlijk in de fik en we konden er niet langs. Het ging een uurtje duren dus we besloten te wachten. Met 10 min. Kwam er een agent naar ons toe en vertelde dat het 7 uur ging duren….. Dat is wel veel, dan maar om rijden…..

1

We stuurde onze auto de snelweg op……en toen ging het volledig mis!! De auto begon te stotteren en de moter viel uit…. Er stond een state trooper langs de snelweg aan de vluchtstrook en we konden hem net daar achter krijgen en uitlaten rollen. We kwamen nogal hottend en stotend aan rijden, de agent kwam naar ons toe met zijn hand op zijn wapen. Hij vroeg wat het probleem was…. Nou uhhh onze auto stopt er mee. Hij dacht dat de moter misschien oververhit was maar dat was niet het geval. We moesten Alamo bellen en proberen de moter te laten draaien ivm airco. Ook vroeg hij of we water hadden. Dat hadden we gelukkig voldoende....dus hij liet ons alleen achter.

Bas heeft Alamo gebeld en na wat vragen zou er binnen een uur een sleepwagen komen. Die zou ons terug brengen naar Alamo en dan kregen we een nieuwe auto. We zaten niet zo ver van Vegas af dus dat was te doen, aangezien we ook nog naar Ely moesten rijden. Hier hadden we met Hies en Willem afgesproken. Cathedral Gorge hadden we al weg gestreept dat gaat niet meer lukken.

Tja en toen deed de moter het niet meer, en dus de airco, de tempratuur was inmiddels 115 F en we vonden het niet grappig meer….. Ook het ijs in de koelbox begon aardig te smelten. Na ruim een uur nog geen sleepwagen. Bas heeft weer gebeld, maar we werden elke keer in de wacht gezet en probeerde uit te leggen dat met onze mobiel dat zwaar geld kost….. Nou met 15 min. zou de beste man er zijn….. Na ruim weer een uur verder, behoorlijk gekookt…..we probeerde schaduw te zoeken in het kleine reepje van de auto……kwam er dan eindelijk een sleepwagen. We waren helemaal in onze nopjes. Hij kreeg een telefoontje van zijn baas en die vertelde dat hij ons niet mee mocht nemen …..WTF!!! Alamo had inmiddels een andere sleepwagen gestuurd omdat hij er zo lang over heeft gedaan…….Dat geloof je toch niet!! Daar ging de beste man weer en wij kookte rustig verder!!

We hebben Hies en Willem in Ely gesmst met alle gegevens en gevraagd of zij vanuit het hotel Alamo wilde bellen want met onze mobiel liep het aardig in de kosten. Bas probeerde de auto nog eens te starten, en ja hoor hij deed het…..AIRCO….. Ik ben nog nooit zo blij geweest met de airco. Ik was echt misselijk van de warmte….Als we elke keer handmatig de tractiecontrole itschakelde bleef de motor lopen.....je moet het maar weten. elke 2-3 minuten schakelde de tractiecontrole weer automatisch in.....

Na nog een uur wachten kwam er dan weer een sleepwagen….Ja hij ging ons mee nemen. We hebben ruim drie een half uur aan de snelweg gestaan in 115F en ik was behoorlijk pissed. Dat die auto kapot gaat kan gebeuren, kan niemand wat aan doen, maar dat ze je 3 en een half uur laten staan is echt niet te geloven!! Inmiddels Hies en en Willem gesmst dat we richting Vegas waren naar Alamo, zij hingen nog steeds in de wacht.

1

Bij Alamo moest die hele auto leeg, sta je dan met je hele zooi op straat. Ik ben bij de koffers gebleven en Bas is naar binnen gegaan. Daar zit je dan, weer waar je gisten begonnen bent. Het duurde even en daar kwam Bas aan met zijn nieuwe auto…… Hij wilde wel weer een opendakje, en die hadden we, een cabrio!! Echt een gaaf ding. Nadeel ervan is alleen dat het wat krap is met de koffers, maar dat gaat goed komen. Als het niet past mochten we wat anders komen uitzoeken. Ook kregen we $50,- terug van de upgrade die we hadden genomen.

Om 18:00 vertokken we dan eindelijk richting Ely. Inmiddels was net de weg weer vrij gegeven waar de vrachtwagen stond te fikken, dus daar konden we langs en we hoefde niet om te rijden. De hitte had wel zijn tol geeist want de rit was zwaar. Ik had tussendoor wat liggen slapen…..maar Bas reed. Het laatste uur trok hij niet meer en ben ik verder gegaan. Het was pikke donker, maar Tom Tom stond aan dus zo kon ik zien hoe de weg liep. Ik merkte dat we door de bergen gingen omdat ik soms ineens heel hard reed…oepsie…. Bas lag lekker te snurken.

Eindelijk om 22:00 stonden we bij ons hotel in Ely. Hies en Willem stonden ons op te wachten. We zijn bij de Mac Donalds gaan eten en daarna lekker gaan slapen….wat een dag.

1

11

               

  Extra Informatie

*Als je van uit Las Vegas naar Valley of Fire state park gaat, overweeg dan om via Lake Mead recration te rijden, je park pass is hier gewoon geldig en het is leuk om door heen te rijden en hier en daar even te stoppen.

*Wat we ook nu weer hebben geleerd, zorg, vooral al je in warme plaatsen ben, dat je altijd water bij je hebt. Zonder water was het echt niet grappig geweest 3 en een half uur aan de snelweg in 47 graden met beperkte airco.