Kanoën tussen de Alies…..

We waren er weer vroeg uit. Natuurlijk weer een lekker ontbijtje en om 8:30 uur zaten we in de auto op weg naar Alaxander springs. Het was mooi weer en het beloofde heel warm te worden, 33 graden.....Wij houden ervan.

Bij Alexander springs aangekomen, was het helemaal niet druk. We konden bij de ingang een kano huren, we hebben gekozen voor 4 uur. Net als de vorige keer krijg je een fluitje mee, als je dan in nood zit kan je blazen op dat fluitje en komen ze je redden....jeahh right... ben benieuwd wie er eerder is, zij of de alies.... Bas zag gelijk een swallow taild kite, en was helemaal in zijn nopjes. Nou ja eigenlijk had Hies hem gespot.

We konden onze bootjes ophalen bij het visitor centrum. Ik vroeg aan de ranger of er veel beren zaten in dit gebied, en hij vertelde dat hij ze toch regelmatig zag. Meestal aan het einde van de middag, en ook vaak in de bomen. Hij waarschuwde ons voor ratelslangen die zaten hier ook veel. Daar wordt overal wel voor gewaarschuwd maar wij hebben hem nog nooit gezien!!

Binnen no-time hadden we de bootjes in het water en konden we peddelen. We kwamen gelukkig een stuk soepeler weg dan in 2008, dat gold vooral voor Hies en Willem!! Het was mooi rustig op het water, bijna geen bootjes. Je hoorde veel vogles en andere dierengluiden. Het is ook echt een schitterende omgeving.

Opeens dook er een otter weg voor onze boot, hij was zo snel dat we hem niet op de foto konden krijgen. Na een stukje varen kwamen we op een heel open stuk. Hier kon je goed merken dat er veel wind stond. We besloten om niet veel verder te peddelen maar terug te gaan naar het dichte gedeelte....en tegen de wind in, was het behoorlijk peddelen.

We zagen echt een mega grote alie liggen...Heel voorzchtig probeerde we dichterbij te komen. Hij vond het niet leuk en smeerde hem....oei wat was die groot, zelfs Bas was er van onder de indruk. Hies en Willem zagen nog een slang voor hun boot zwemmen, helaas ging deze ook te snel voor de foto.

Na 4 uurtjes waren we weer terug aan vaste land. Allememaggies je krijgt wel een zere ass van dat bootje!! We hebben de bootjes ingeleverd en zijn daar lekker gaan picknikken. We hadden niet zo veel mee, omdat het plan was evt. de picknickspullen mee de kano in te nemen. Maar het smaakte er niet minder om. Er liep nog een of andere fruitcake rond die een boom wilde omzagen als een politiek statement. We hoorde wel even later we een kettingzaag maar we hebben geen boom zien vallen....wacko!!

We hebben daarna het trail nog gelopen, in 2008 was deze afgesloten ivm bijen, nu konden we hem wel lopen. Het was eigenlijk maar een kort trailtje. Er waren ook niet zo veel beestjes te zien. Te warm denk ik..........

Het was inderdaad behoorlijk warm..... We besloten terug te rijden naar Davenport. Wel zouden we nog even stoppen bij Eustis lake walk. Hier zijn we in 2008 ook geweest en daar zaten heel veel vogels, alies, en andere dieren. Helaas het was er nu rustig, er hingen alleen twee alies rond en een schildpad. Ook die leuke stoombootjes lagen er niet meer......

 Dan maar opzoek naar een ijsje. Een DQ konden we niet vinden dus zijn we naar de mac gegaan, voor een MC Flury en Sundays, ook erg lekker.

We moesten voordat we onze villa ingingen nog even wat boodschappen doen. Bas wilde graag een broodje van de subways eten dus ik deed met hem mee. Hies en Willem hebben een pizza genomen. Lilly kwam ook nog even wat halen..... Maar van mij hoefde ze niet echt wat, ondankbaar ding!

In het zwembad zijn we nog even gaan ballen en toen het donker werd nog even in de bubbels aan de bubbels.....Heerlijk weer!! Weltrusten