Manatees, Manatees en nog meer Manatees….

Vanochtend zijn we op tijd weg gereden. Eerst natuur lijk weer een lekker ontbijtje....

Om 7:30 uur zaten we in de auto onderweg naar Merritt Island National Wildlife refuge. De zon scheen al weer volop en het beloofde weer een mooie dag te worden...heerlijk!!  Alleen doordat de zon zo vel scheen heeft Willem de borden van een tolweg gemist en dus hebben we het tolpoortje gemist en zijn we over de weg  gereden voor mensen met een abonnement....OEPSIE.... Bij het volgende tolpoortje vroegen we wat we moesten doen maar die domme doos kon haar naam nog niet eens spellen en snapte er niks van.... Dat wordt waarschijnlijk een boete!!

Op Merritt Island  wilden we eerst naar het  Manatees viewing deck, eens kijken of we daar dan misschien  manatees konden vinden. Onderweg kwamen we het een en ander aan vogelsoorten tegen, er moest dus weer het nodige gestopt worden, en ik heb dus maar het stuur over genomen. Ik vind vogels heel leuk hoor maar ben net iets minder enthousiast als de andere drie, ik rijd dan liever, dat vind ik leuk!!

We reden over een brug en we hadden vanaf hier zicht op het viewing deck. We zagen een paar Alies vechten...(dachten wij!!) Dus gas erop dat wilden we niet missen!  Eenmaal daar aangekomen bleken het Manatees te zijn....wauw zeker een stuk of tien en ze waren nogal actief! We konden het niet zo heel goed zien want het viewing deck liep niet ver genoeg door.

Bas en Willem bedachten zich geen moment en klommen over het hek. Ze hadden daar goed uitzicht. Opeens hoorde ik Willem vloeken, hij had de fotocamera van Hies in het water laten vallen....KLO... Hij kon hem er nog wel uitvissen maar hij zag er dood en overleden uit. Gelukkig was het geheugenkaartje nog wel goed.

Hies en ik hebben ook de stoute schoenen aan getrokken en klommen ook over het hek en dat ging bijna net zo soepel als bij de heren....uhhuummm.... En inderdaad, eerste rang. Geweldig om te zien.

Na een klein uurtje zijn we verder gegaan. Willem had gelezen dat bij de haven ook Manatees zaten, en dus zijn we daar een kijkje gaan nemen. En ja hoor we zagen ze vanuit de auto al. Het was hier erg druk op de parkeerplaats. Deze was voor de mensen die hun boot hier te water laten. Ik heb het spul los gelaten en ben op mijn gemak een plekje voor de auto gaan zoeken.....en dat was niet makkelijk...dan maar op het gras, meer mensen hadden voor deze oplossing gekozen dus dat zal vast wel goed komen.

 Hier zaten nog meer manatees, ook een heeeelllleee grote/dikke. Ook hier hebben we een tijdje gezeten om te kijken naar deze geweldige beesten.

Onze weg vervolgde. Eerst wilden we naar het visitor centrum want we werden opgevreten door de muggen....heel irritant. Onderweg zie ik een soort van kat staan maar dan groter...”wat loopt daar dan” Het stak over en het liep raar, en had een niet al te lange staart....Ja hoor een BOBCAT!! De foto van de BOBCAT is niet van ons, niet iedereen weet wat het is vandaar de foto! Tegen de tijd dat ik stil stond was hij weg.

Onderweg naar het visitor centrum zagen we natuurlijk heel veel vogels, waaronder natuurlijk weer een mooie osprey.  Er moest weer uitgebreid gefilmd en gefotografeerd worden......

Bij het visitor centrum natuurlijk eerst muggenspray gekocht. Ook moest er een pinnetje komen en een petje voor Willem. Hies had een mooie lineaal met allemaal vogeltjes erop. Je kon hier ook een kort trailtje lopen over een boardwalk. Hier kwamen we kleine alies tegen, wat een schatjes zijn het dan he!! Bas haalde ons in en vertelde dat hij een Painted Bunting had gezien. Een heel mooi gekleurd vogeltje. Er hangen daar van die vogelvoer dingen en daar had hij gezeten.

Inmiddels hadden we honger en zijn we gaan lunchen aan het strand.... er stond wel een behoorlijke woei dus we moesten oppassen dat ons bammetje niet weg woei. Gelukkig viel het met het zand wel mee anders was het zand op je boterham!

Na de lunch zijn we een stukje doorgereden en gestopt bij een punt waar je kan vissen. Een man had daar net een mooie vis gevangen. Ook zagen we hier weer een manatee zwemmen, deze was alleen. In de verte zagen we een dolfijn. Hij kwam steeds dichterbij en was duidelijk ook bezig met zijn lunch... Voor hem uit zag je een visje springen en dan hap slik weg! Geweldig om te zien.

Ook de auto had dorst.... Ik heb Hies en mij afgezet bij het visitor centrum, Bas en Willem zijn gaan tanken. Hier hebben we nog even op de bunting zitten wachten en die liet zich een paar keer zien. Er was ook een eekhoorn druk bezig met zijn lunch en was in de voerbak gekropen en was daar feest aan het vieren toen het hem gelukt was erin te klimmen, ben benieuwd of hij er nog uit kan komen.....

Vrij snel waren Bas en Willem terug en op aanraden van de mevrouw in het visitor cenrtum zijn we een loop gaan rijden. Eerst heb ik een klein tukkie gedaan.....en dat wil best met al dat gehobbel.... De eerste mooie vogels werden gespot en ik ben weer verder gegaan achter het stuur...”niet met slapen hoor” Nadeel was wel dat deze weg erg smal is met water aan beide kanten en dat je soms een tegenligger tegen komt das ff puzzelen!! Het was een mooie route en aan het einde kwamen we zelfs weer witte pelikanen tegen, deze waren aan het vissen met z’n allen das echt geweldig om te zien. Het lijkt wel een balletuitvoering, heel gaaf!

Toen we deze loop hadden uitgereden was het toch al wel laat. We besloten om de manatees nog een keer te gaan kijken en dan naar huis te rijden. Onderweg daar naar toe zagen we ook nog een baldie zitten, dit blijven ook mooie vogels.

Ja hoor, ze zaten er nog steeds, echt een heleboel. Voordat we naar huis zijn gegaan hebben we nog een yoghurt gegeten en wat aardbeien. We hadden ook nog lekker wat sallade, en aangezien we best veel gesnoept hadden zaten de buikjes aardig vol.

Eenmaal thuis hebben we nog even een wijntje gedronken . Bas en Willem waren al heel druk met foto’s kijken, maar na 1 wijntje ging mijn lampje uit en die van Hies ook., morgen weer vroeg op, dan gaan we naar de vliegshow, de droom van Bas, want de Blue Angels komen ook!