Going in to Space

Vandaag gaan we dan eindelijk een keer naar het Kennedy Space centrum. Hier wilden we in 2008 ook al naar toe maar omdat Bas en ik ziek zijn geworden is het er niet van gekomen. Ook gaan we vanochtend maar een keer bij de Sizzler een ontbijtje scoren….vol verbazing sta ik te kijken dat het nog steeds $5,- kost voor een buffet. Natuurlijk smaakt het heerlijk en eten wij onze buikjes rond, al moet ik wel zeggen dat ons eigen ontbijtje, waar vooral de credits voor naar Hies toe gaan, zeker net zo lekker smaken.

 

Daarna vertrekken we richting Cape Canaveral. Ik wist dat daar in de ochtend een buitje kon vallen…dit was duidelijk gebeurd voordat we daar waren maar de zon had inmiddels terein gewonnen…het wordt dus gewoon weer een mooie zonnige dag. Wel stond er veel wind….maar goed je kan niet alles!!

We zijn eerst bij de raketten gaan kijken. Daarna hebben we een 3D Film gezien, over het ISS, erg indrukwekkend….wel weet ik dat ik nooit in zo’n ding ga zitten veel te krap, en dan twee dagen opgevouwen zitten….Neee naar Amerika vliegen vind ik al lang…

Daarna hebben we een tour gedaan, we reden in een touringcar langs het Nasa gebouw dat is echt een inmens groot gebouw. De vlag die er op staat heeft de grote van een aantal voetbal velden. Op de witte en rode strepen van een vlag kan een touringcar rijden....echt groot dus!! Ook kamen we langs een aantal lanceerplatforms.

Stuk verderop mag je de bus uit en vanuit een uitkijk toren kan je de lanceerplatforms bekijken. Het was wel tijd voor iets lekkers geworden en we hebben een ijsje van balletjes genomen, die zijn zoooooo lekker. Ze waren hier alleen tering duur $6,- voor een bakje.....hij smaakte dan ook erg lekker.

 Daarna zijn we verder gegaan naar de volgende stop. Hier kregen we een film te zien over de eerste man op de maan. Ook leuk om te zien maar wat een gedoetjes allemaal….  Voordat je dan daadwerkelijk op de maan bent....pfff Wij vinden de imigratie en esta al een heel gezeur als we Amerika in willen!!

Vanuit de filmzaal kwam je in een loods terecht waar alles van de apollo stond, wel gaaf om te zien. We hebben hier een tijdje rond gelopen en foto’s gemaakt. Na de aanschaf van een pinnetje en een petje zijn we terug gegaan  met de touringcar naar de ingang.

Onderweg kwamen we langs een baldies nest dat er al 25 jaar zat, en ook elk jaar in gebruik is!! Natuurlijk was het spul niet thuis toen wij langskwamen. Het was wel een enorm nest.

We zijn nog even gaan kijken bij de memorial wall, hier staan de namen van alle mensen die hun leven hebben verloren door het werk wat ze hebben gedaan bij NASA. Een bedrijf met zo’n geschiedenis was in Nederland al lang door de arbodienst gesloten…….

Het was 17:00 en we wilden eigenlijk nog even bij Merrit Island Wildlife refudge kijken. Hier zijn heel veel vogelsoorten te vinden. Het duurde even voor we het gevonden hadden maar wauw wat een park!!  Maar daar waren we dan toch. Het was gelijk al mooi. We kwamen langs een meer waar heel veel lepelaars zaten, zulke toffe vogels met hun mooie roze kleur.

We hebben de wildlife loop gereden. Nou ja Bas en Willem hebben heel veel gelopen en ik ben maar achter het stuur gekropen…konden de heren de auto direct verlaten als ze wat zagen…..  Elke keer zagen we een ijsvogel vliegen maar die krengen zijn zo lastig op de foto te krijgen, in de everglades is het ook al niet gelukt. Nu komen we een beetje in de buurt! En we werden ook nog getrakteerd op witte pelikanen.

Na de Wildlife loep begon het toch wel iets te gaan schemeren en het park gaat dan op slot. We hadden  besloten overmorgen terug te gaan. Ze hadden er ook een Manatee viewing point, wie weet konden we ze dan daar eindelijk vinden.

InTitusville hebben we bij Wendy’s gegeten. Bas en ik hadden een nieuwe spicy burger met guacamole….jammmie. De weg naar huis verliep vlot en met 5 kwartier stonden we weer bij onze villa….mijn muntjes waren op en ben gelijk naar bed gegaan…..weltrusten