Dolfijnen, dolfijnen en nog eens dolfijnen…

Vandaag gaan we een dagje naar Clearwater. We gaan met de boot op zoek naar dolfijnen. Dit hebben we in 2008 ook gedaan maar toen zijn we met de Seascreamer geweest. Nu wilden we iets anders en hebben we van Anita de tip gekregen met de Little Toot te gaan. Gisteravond hebben we gebeld om kaartjes te reserveren voor vandaag 11:00 uur.

Na een lekker ontbijtje zaten we om 8:30 uur in de auto. Als we ’s ochtends  op staan is het nog donker, dus dan eten we nog maar even binnen. Komt omdat het nog vroeg in het seizoen is.

1

We hebben behoorlijk last gehad van file en daarbij zijn we ook nog een keer verkeerd gereden….schiet niet echt op dus, we kwamen om 10:45 uur  bij de Little Toot aan, eigenlijk hadden we er om 10:30 al moeten zijn. Gelukkig hadden ze onze kaartjes nog niet aan anderen gegeven.

De zon scheen heerlijk aan de hemel en het beloofde weer een mooie dag te worden net zoals alle andere dagen tot nu toe in deze vakantie. De Little Toot is een klein bootje, we zaten maar met z’n dertienen op de boot. We gingen de haven uit en zouden eerst een tour krijgen langs de huizen van de rich en famous…niet dat we daar op zaten te wachten maar goed…. Al gelijk kwamen we een dolfijn tegen die aan het vissen was. Het was wat ver weg en het bootje kon niet dichterbij komen, anders zou het een dolphinhike worden volgens de kapitein.

2

We waren met het rondje langs de huizen bezig toen de kapitein op zijn radio te horen kreeg dat er een boot aan kwam varen die een dolfijn had zwemmen achter zijn boot en wij mochten hem proberen over te nemen. De dolfijn was erg gewillig en sprong in onze golven verder. Na een tijdje had hij er genoeg van en verliet de boot.

3

4

In de golf van Mexico was er ook een groepje van drie die er wel zin had en met mooie sprongen achter de boot aan ging….. Stukje verder kwamen we weer een dolfijn tegen. Deze had er echter geen zin……, tja, ook dat kan gebeuren.

5

6

7

8

Inmiddels was het tijd om terug te varen. In de haven zwom nog een dolfijn langs de boot. Eenmaal van de boot zijn we eerst opzoek gegaan naar een kopje koffie. Die hebben we heerlijk in het zonnetje gedronken. Daarna zijn we naar een quilt winkel gegaan die we 4 jaar geleden ontdekt hebben, The Rainbow. Hies gaat voor ons bed een mooie sprei quilten en ik mocht daar stofjes voor uitzoeken. Nou, er was genoeg en ik heb voor allemaal verschillende kleurtjes gekozen. Na een klein uurtje waren we klaar en hebben we eerst maar even wat gegeten.

9

0

Vervolgens zijn we naar Honeymoonbeach gereden. Eigenlijk wilden we gaan snorkelen maar er lagen behoorlijk veel stenen en de zee was niet zo helder. Ook werd er gewaarschuwd voor pijlstaart rogge en ook dat in combi met niet al te helder water bleven we liever op het droge. We hebben maar lekker aan het strand gezeten en zijn schelpen gaan zoeken.

1

2

Bas en Willem zijn een trail gaan lopen en van alles tegengekomen, Baldies, Osprey’s, Spechten, een uil en een land schildpad…. Een hele hoop dus.

3

4

5

6

7

8

9

Om 18:30 uur gingen we met een buit aan schelpen en mooie foto’s weer naar huis. We hebben eerst bij de Publix nog wat boodschappen gedaan voor morgen voor de BBQ. Daarna nog een borrel en dan naar bed!!