Blue spring state park.....zonder Manatees

Vanochtend waren we er op tijd uit. Vandaag gaan we naar Blue sping state park opzoek naar manatees. Gisteren had ik ze nog op de webcam gezien dus ze moeten er zitten. Maar eerst een lekker ontbijtje!!

Zoals altijd scheen de zon weer vol aan de hemel. Vandaag zouden we de 30 graden makkelijk gaan halen. De weermannen zijn hier van de leg door het mooie, warme zomerweer (voor hen is het winter). Ons bevalt dit weer wel!!

Onderweg naar Blue Spring State Park zagen we een familie kraanvogels, echt zo schattig…paps, mams en 2 chikkies!!  Natuurlijk zijn we even gestopt voor “wat” foto’s......

1

2

In Blue Spring State Park was het nog lekker rustig. De kans op het spotten van manatees was 50%. Door de warmte waren ze bijna allemaal al vertrokken……  Maar gisteren zag ik er nog een heleboel op de web-cam?? Blijkt dat die veel verderop in de rivier staat en daar is niet bij te komen....lekker dan!!

We zagen een leuke boot liggen waar we een tour van 2 uur mee konden maken. Wel een soort ouwe lullenboot maar het zag er wel relaxed uit…. En nu hebben wij een goed excuus…. Hi hi hi....(noem geen namen)

1

Het was heerlijk op de boot. We hadden echt een leuke tourguide die zelf ook duidelijk geïnteresseerd was in de natuur en hij had ook leuke dingen te vertellen. We kwamen een American Bittern tegen, nogal bijzonder voor deze tijd van het jaar. Het leek net een stok in het water maar het was de hals van de vogel. We zijn er drie tegen gekomen en de tourguide ging helemaal uit zijn dak!! Wij dus ook. Ook zagen we veel andere vogels en baby alies, wat een skatjes, deze waren wel heeelllll innie minnie!!  Ook lag er een ali weg te rotten en hier zaten vultures op...stinken...

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Wat een lekker tochtje zeg……. Na ruim twee uur kwamen we weer terug bij de aanleg en moesten we uitstappen.  We hebben een stukje over de boardwalk gelopen en wat is het hier toch mooi. Zelfs zonder de Manatees waren we erg tevreden. Het water is heel helder en doet heel blauw (blue) aan. Er lagen hele mooie vissen in het water. Inmiddels was het echt druk geworden. Maar ja, het is dan ook zondag en super weer….. Eerst maar eens opzoek naar een picknicktafel en anders moeten we gewoon iemand weg slaan….

1

1

1 Gelukkig was matten niet nodig. We hadden allemaal lekkere dingetjes mee. Kip, aardappel, koolsalade, chips, yoghurt, crackers en wat te drinken…..heerlijk. We hebben de tafel gedekt en uitgebreid zitten lunchen…in de zon….Had ik al gezegd dat de zon heerlijk uitbundig scheen…. :) 

1

1

Na deze heerlijke lunch hebben we nog even rondgelopen. Er stond een oud huisje, weet eigenlijk niet waar het voor diende maar zag er schatig uit. We zijn nog even langs het visitorcentrum geweest. Willem heeft een petje voor zijn verzameling gekocht en ik heb een pinnetje gekocht. We vonden het welletjes. We zijn richting onze villa gereden om lekker in het zwembad te jumpen. Onderweg nog even langs Wallie World, het zachte papier is bijna op en we wilden snorkelsetjes hebben voor morgen. Eerst nog een lekker ijsje voordat we weer de auto in duiken.

1

1

1

Om 16:30 uur lagen we dan in de pool. Ook Bas en Willem hebben zich eraan gewaagd. Bas heeft even zijn snorkel getest en deze werkte goed.  Daarna nog even lekker in de zon gelegen, we willen wel bruin thuis komen.

1

1

1

We hebben nog steeds wat problemen met de wasmachine dus Bas en Willem zijn naar een wasserette gegaan.  Ondertussen hebben Hies en ik een kopje thee gezet en hebben de laatste Saint Patrickdays cupcakes opgegeten. Dat weten de heren nog niet maar dat lezen ze vanzelf als ze met het verslag aan de gang gaan. Ook heb ik even lekker kunnen tikken want ik loop nog steeds een heel eind achter!! Nog een wijntje erbij en even genieten van de avond en dan niet te laat naar bed. Morgen gaan we met de boot opzoek naar dolfijnen en we gaan snorkelen.  Op Clearwater Beach gaan we kijken of we mooie schelpen kunnen vinden!!