Alligators en Dolfijnen……

Vanochtend waren we lekker op tijd wakker. De zon stond weer te stralen aan de hemel. Je kan merken dat we aan de warmte wennen, want het is 18 graden zo ’s ochtends vroeg maar das best frisjes……verwend hé, wordt wat als we straks terug zijn in Nederland…..

We hebben ons getrakteerd op een echt Amerikaans ontbijtje, lekker met spek… Hies en Willem hadden Grits…..uhhhhlll  dat vond ik dan weer niet zo lekker dan heb ik liever de gebakken aardappeltjes…. En ja die eten ze hier in de ochtend, daar wen je snel aan hoor. Bas had een soort omelet, ook niet verkeerd.

Met goed gevulde buikjes gingen we naar de airboot, we hebben gekozen voor Dougs airboat ride. Leuke kleine bootjes waar je maar met zijn zessen in kan…in ons geval bijna een privé boot.  Er kwam nog een extra passagier bij.... een pelikaan. Hij ging zitten op de voorkant van de boot en bleef een behoorlijke tijd zitten, lui ding!!

1

2

3

De boot ging geweldig snel door de Mangroves, voordat het zover was ,eerst een stukje door open water en wat zagen we daar…ja hoor een Manatee, hij was heel snel weer weg maar wat een beest zeg. De alies lagen nog allemaal op een oor want die waren niet te vinden, nou maakte ons dat niet uit, we hadden er al zoveel gezien. Wel kwamen we een wasbeertje tegen. Een stukje verder legde de kapitein de boot stil, hij rammelde met wat kattenbrokjes en jawel hoor daar kwam nog een wasbeertje aan. Wat een schatjes zijn het toch. De wasbeertjes zijn hier een stuk kleiner dan in andere delen van de US. Dit heeft vooral met de warmte te maken. (misschien moet ik ook in Florida gaan wonen… ha ha ha)

4

5

Een paar keer racen door het water en voor je weet ben je weer aan land. Het was wel erg leuk. We wilden de boardwalk gaan lopen bij Cyprus visitorcentrum, eigenlijk dachten we dat die boardwalk heel lang was….maar dat was niet zo. Er is wel een trail, daar moest je een permit voor invullen. Nou ja alles keurig voor elkaar. We begonnen met lopen maar er was niks aan….Het was bloedheet, en je liep door het gras, na 5 minuten hadden we er genoeg van en zijn we terug naar de auto gegaan. Hies en ik waren er al lang en breed maar onze vogelaars zagen wat en dat duurde natuurlijk even…..

6

7

We zijn naar Cyprus Bend gereden. Onderweg naar Cyprus Bend zagen we dat ze met gecontroleerde branden bezig waren, erg indrukwekkend om te zien. Ook zijn we nog even gestopt bij het kleinste postkantoortje van Amerika. Helaas was hij net dicht.

8

9

In Cyprus Bend konden we een relaxed stukje lopen over een mooie boardwalk in de schaduw van de bomen. Aan het einde had je een stuk open water en daar hebben we even zitten relaxen. Er zit ook een Bald Eagle nest alleen was er niemand thuis. Bas en Willem hoorde hem wel…maar ja daar hebben we niks aan!!

11

12

13

Nu was het nog lekker vroeg, 13:00 uur en dus besloten we naar Napels Beach te rijden, dat was nog maar 40 km. In Napels was het even zoeken naar strand….maar we hebben een mooi plekje gevonden. Helaas hadden we geen zwemspullen mee, maar met de voetjes in het water was ook al lekker. Iets verder in zee zagen we dolfijnen zwemmen, het blijven toffe beesten!! Ik zag mooie schelpen liggen en begon te rapen…. Ah fijn een uur verder had ik mijn hele zak vol, en die is best groot. Ook Hies was begonnen met zoeken en had een aardige verzameling.

14

Inmiddels hadden we best honger gekregen en zijn opzoek gegaan naar een lekkere vieze vette burger….heerlijk, ook dat is vakantie hoor!! Het is misschien wel een beetje saai, maar het is de McDonalds geworden, die overigens veel lekkerder is dan in Nederland hoor. Met een ijsje als toetje liepen we naar buiten. Het begon behoorlijk te waaien en er kwam een hele donkere wolk aan.  Snel in de auto dus. We wilden eigenlijk nog naar de haven want daar zouden ook dolfijnen zitten….. maar ja, moet het wel even droog worden. Er vielen een paar spetters en gelukkig trok het binnen 5 min. weer helemaal open…..Abra Cadabra…hoppa!!

 

In de haven zagen we gelijk twee dolfijnen zwemmen, wauw…. Ook zaten er dwergpapegaaitjes in de boom, een productieve dag dus.

15

16

We waren het zat voor vandaag en zijn terug naar ons appartement in Everglades City gereden. Om 19:00 uur  waren we thuis, we zagen dat het hier behoorlijk had geregend…..dat waren we mooi ontvlucht. We zijn lekker gaan douchen en lekker op ons terasje gaan zitten, want het blijft lekker lang warm. Weltrusten en tot morgen.

17

18