Van de Everglades naar de Everglades

Om 8:00 uur zaten we aan het ontbijt, simpel maar wel lekker en voedzaam…ook belangrijk!!

We reden aardig vroeg naar de andere ingang van de Everglades, Sharkvalley.  Eigenlijk wilden we met het treintje  naar de uitkijk toren maar dat was $20,- pp. Dat ging nergens over en hebben we niet gedaan. We gebruiken de benenwagen wel. Gelijk op de parkeerplaats zaten al twee spechten, en de camera’s werden getrokken.....

1

We hebben  het Otter Cave Hammock trail gelopen en de Bobcat Boardwalk. Langs dit trail was heel veel te zien. Heel veeeellll vogelsoorten. Kleine baby alligators, hele piepjes, je zou ze bijna uit het water halen, zo lief. Alleen jammer dat mama er naast ligt.

2

3

4

5

6

7

8

9

11

Bas, Hies en Willem  waren nog  heel druk met fotograferen en filmen geweest bij een nest met hele jonge Anhinga’s, deze werden gevoerd door mama. Heel leuk maar ik had wel gevogelte genoeg gezien.  Ik heb heerlijk op een bankje in de zon gezeten….echt genieten zeg maar en met een flesje water dit keer.....

12

13

15

Op het laatste stuk van het trail zagen we een slang, Bas durfde hem heel stoer met een stokje te pakken…..hij was namelijk dood!! Maar goed, lijkt net echt….toch??

13

De weg vervolgde en we kwamen bij het Oasis visitorcentrum. Hier heeft Willem een petje gehaald van Big Cypres Preserve en ik een pinnetje voor de collectie. We zijn een stukje doorgereden en hebben de scenic loop road gereden. In het begin viel het een beetje tegen maar al snel kwamen de oes en ahhs…..

13

1

2

2

2

3

3

Op plekken waar open water lag was het leven weer duidelijk aanwezig, vogels, ali’s en schildpadden. Je kon de weg rondrijden en over de 41 weer terug, maar wij zijn omgedraaid en hebben het zandweggetje nog een keer gereden.

We zijn langzaam naar Everglades City gereden. Onderweg kwamen we nog een keine boardwalk, HP Williams roadside park, tegen. Deze weg ging over  in een zandpad. Vooral Willem en Bas zagen van alles en wilden lopen. Ik ben achter het stuur gaan zitten en ben ze gevolgd met de auto. Hies durfde naast me te komen zitten….jaaa ging best goed sturen met die vrachtwagen. Het openwater hield op en Bas en Willem sprongen achterin de auto….ze vroegen zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen dat zij achterin zitten en de dames voorin…..

3

3

3

3

Everglades City is een klein plaatsje met in de zomer 250 inwoners en in de winter 3000. Mensen uit het Noorden komen hier overwinteren. We hebben ingecheckt in wederom een leuk appartement.

Eerst maar opzoek naar iets te eten!! Want we hebben honger gekregen van deze dag. We zijn naar een leuk ding geweest waar je hamburgers kon eten en lekker aan het water kon zitten….jammer…. ze gingen al sluiten en het was pas 17:30 uur?? Naast ons appartement zat ook iets aan het water. Voor $8,99 kon je all you can eat garnalen en salade eten, dus we hebben dat gedaan…..lekker en we hebben een zooitje garnalen gegeten……

3

Met volle buikjes zijn we naar het appartement gegaan en na een lekkere douche hebben we een corona’tje op ons terras gedronken…heerlijk, daarna bedtijd!!

 

 

33