Van zout  naar zoetwater……

We waren allemaal vroeg wakker en we zaten om 7:30 uur in de auto. Vandaag reed Bas en ik was de navigator. Eerste stop was de IHOP. Hier hebben we een heerlijk ontbijt genuttigd….jammie, wat is dat toch altijd lekker. Moeten er wel de nodige calorieën straks in de everglades afgelopen worden...maar kleinigheidje houd je altijd!!

1

Daarna moesten we nog even naar het meest zuidelijke stukje. Ik bedoel je kan niet op Key West geweest zijn en daar niet!! We  moesten even in de rij staan, maar het duurde niet lang. Eerst Hies en Willem, daarna Bas en ik en natuurlijk ook nog een keer met zijn vieren.

2

De reis vervolgde naar Homestead.  Onderweg zijn we toch maar eens gestopt op Anna’s Beach, en inderdaad dit was wat ik bedoelde met die boom in het water. Erg mooi!! Ook zijn we weer even gestopt bij het leuke plekje in Islamorada om even bij de Pellies te kijken, en even wat de drinken.

3

4

 We  gaan verder naar de Everglades. In 2008 zijn we er ook geweest alleen waren Bas en ik toen meer dood dan levend. Ook was het weer toen wat minder. We zijn eerst naar het visitorcentrum gereden, hier hebben we even rondgelopen en daarna hebben we het Anhinga trail gelopen. Mooi door de grassen van de Everglades. Ook lag hier onze eerste ali…..nummer 2,3,…100 volgde al snel. Ook veel vogels en twee slangen kwamen voorbij. Bas had sjans…. Twee meisjes wilde graag samen op de foto en Bas moest de foto maken. Ook wilden ze graag zijn telefoonnummer….. Maar dat wist hij niet uit zijn hoofd!! Ja Ja….

5

6

7

8

9

11

12

 Na een tijdje in de hitte te hebben gelopen, werd ik niet helemaal lekker. Ik vergeet altijd te drinken en dat begon ik nu te merken. Ik ben maar even, met op dat moment “my new best friend” een flesje water in de schaduw gaan zitten. Ondertussen liep er een mooie glibberige salamander....had ik ook nog wat leuks te zien. Na 15 minuutjes was ik er weer en  ben weer de rest gaan zoeken.....was niet ver zoeken hoor, die lagen in de struiken een slang te fotograferen.

13

14

15

16

Na ruim drie uur daar te hebben gelopen zijn we een stukje verder gereden . Langs de kant van de weg zagen we heel veel Woodstorks, ooievaars met een kale kop. Dit zijn ooievaars die geen baby’s  brengen en zijn dus veilig. We stonden met z’n allen te fotograferen toen een man achter ons zei “look behind you” Stak er toch een alligator over de weg….groot….blazend…. Wel gaaf. In de struiken kwam hij tot stilstand. Bas en Willem waren steentjes naar hem aan het gooien…kleintjes hoor hij voelde het niet eens. Ik heb  hem wel voor de zekerheid het nummer van de dierenlijn gegeven 144.

17

18

19

20

Het was genoeg voor vandaag. We zijn terug gegaan naar Homestead om te eten en een hotel te zoeken. Ik heb ook voor het eerst een stukje in deze stadsbus gereden. Het ging best goed alleen even wennen dat hij zo snel is. Ik trapte het gas in en we zaten bijna gelijk al in Homestead…nou ja, bijna dan. Ik is ook zo’n snelheids duivel!!

21

In Homestead hebben we de Burgerking onveilig gemaakt en zijn daarna lekker gaan slapen.