\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snorkelen op Key West

Vanochtend moesten we op tijd opstaan. Om 9:00 uur gingen we snorkelen en op dolfijnenjacht, maar we moesten er al om 8:30 uur zijn. Gisteravond hebben we al ontbijt geregeld, aardbeien op brood….hmmmm erg lekker!!

Om 8:00 uur zaten we in de auto. We konden het niet zo makkelijk vinden en we hadden ook geen exact adres. Uiteindelijk hadden we de auto geparkeerd en nu was het nog zoeken naar Fury. Overal zaten tentjes van Fury we konden alleen de juiste niet vinden, en werden van de een naar de ander gestuurd.  Precies om 9:00 kwamen we dan de boot opgestuiterd!! Gelukkig waren we niet als laatste.

1

2

Hoe verder we de zee op gingen, hoe meer wolken er kwamen. Het werd er trouwens niet kouder op. Met zo’n 27 graden bleef het een lekker tempie . Het dolfijnen zoeken verliep niet heel soepel. Uiteindelijk vonden we er eentje in zijn Remy!!

3

4

Eenmaal op de snorkelplek aangekomen werd de boot stil gelegd en kregen we uitleg. Een voor een werden we het water ingeloodst. Het was ff wennen maar het was net een warm bad. Het begon iets te spetteren maar we lagen in het water dus we hadden er geen last van. Alleen Willem is op de boot gebleven, hij heeft gefilmd en foto’s gemaakt.

5

6

In eerste instantie zag ik alleen wat bruine kleine visjes, maar als je wat langer op een plek bleef drijven, kwamen er vanzelf allerlei mooie vissen. Met blauw, geel en zwart, mooie lichte blauwe echt van alles. De wind stak aardig op en we lagen in behoorlijke golven te snorkelen. Na en paar keer de golf in mijn snorkel te hebben opgevangen was ik er wel klaar mee. Hies was al op de boot en Bas lag nog als een echte vis in het water. Hij was de laatste die nog lag te drijven. Op roepen reageerde hij niet dus er kwam een grote toeter aan te pas, die kwam wel aan.

7

8

Op de terug weg kwam de zon er steeds meer door. Eenmaal weer aan land zijn we terug gereden naar ons appartement. Inmiddels was de zon er volledig bij en was het bloody hot. We hebben de rest van de middag aan het zwembad vertoefd. We lagen lekker te zonnen. Bas was even naar de haven gelopen die praktisch achter het zwembad lag. Ik keek even op van mijn bedje….zat er echt een mega leguaan bij het zwembad!! Maar onze Bas had alle camera’s mee…… Rennen dus!! Inmiddels liep hij wel in de struiken maar we hebben hem nog goed op beeld kunnen vastleggen. We zagen dat er nog meer in de struiken lagen, echt super gaaf.

9

10

11

12

Rond 15:30 uur zijn we gaan douchen en om 17:00 uur zaten we in de auto naar Duvalstreet. Hier hebben we heerlijk gelopen en gegeten. Bas heeft nieuwe vrienden gemaakt en is met zijn nieuwe vriendin op de foto geweest. Hies en ik hebben  een mooi bedeltje voor aan onze armband uitgezocht. Ik een schelp en Hies een palmboom. Om 22:00 uur waren we weer in ons appartement en ben ik gelijk gaan slapen. De rest zat nog buiten op het balkon. Ik werd gelijk terug geroepen want er liep een wasbeertje. Hij zag ons zitten en was echt aan het bedelen, leuke beestjes zijn het toch. Hierna ging mijn lichtje echt uit!!

13

14

15

16

17

18