De Keys

Vanochtend lekker rustig aan gedaan. De klok in Florida is een uur vooruit gegaan. Bas en ik waren rond 08:30 uur wakker. We hebben zo weinig last van onze jetlag echt heerlijk. We zijn ons gaan aankleden. De koffers moesten even anders ingepakt worden. Om 9:00 uur hadden we met Hies en Willem afgesproken, ook zij hebben lekker geslapen en weinig last van de jetlag.

Op ons gemakje zijn we naar het ontbijt gegaan dat we weer heerlijk buiten hebben opgegeten. Het weer was weer heerlijk.  Zo in de ochtend is het rond de 22 graden!! Overal zaten vogeltjes. Dwergpapagaaitjes en andere vogeltjes, ook wat duiven maar die vinden we niet interessant.

1

 

2

3

Zo rond 10:15 uur verlieten we Miami en gingen we op weg naar Key West. Op Key Largo dacht Bas dat hij een leguaan zag op een brievenbus. Er moest omgedraaid worden, weet je zeker dat het een echte is, en dat niet iemand een neppert op zijn brievenbus heeft geplakt. De twijfel sloeg bij Bas toe…. Er werd hem natuurlijk goed ingewreven dat als het geen echte was, hij dit de hele vakantie ging horen.

4

Gelukkig voor Bas (beetje jammer voor ons) was het inderdaad een echte. Hij dreigde de weg over te gaan steken, iets wat hij nooit zou overleven. Maar omdat wij stopten, twijfelde hij even en dook toch weer de struiken in. Jammer, we hebben hem nog gezocht maar konden hem niet meer vinden. We hebben er 1 foto van kunnen maken niet geweldig maar goed beter iets dan niets.

De trip vervolgende, overal stonden nesten met Ospreys. Ook zagen we overal pelikanen, daar ben ik wel heel gek van. We zijn gestopt bij een klein haventje, volgens mij was het in de buurt van Islamorada. Hier zaten heel veel pelikanen. Ook zaten er witte reigers. Ze waren vis aan het snijden en de restjes werden aan hen gevoerd. Vechtende pelikanen voor een stukje vis. Willem stond een beetje op de verkeerde plek…..onder de ass van een witte reiger….en natuurlijk scheet deze op Willem…. Willems nieuwe coupe...Poep de soulei!! Bas zag ook een pelikaan die verstrikt was geraakt in visdraad. Het zat om zijn snavel en om zijn vleugel. Hij kon niet meer vliegen en niet meer eten. Bas heeft geprobeerd hem te benaderen maar dat is niet gelukt. We hebben daar wat gedronken en zijn terug gegaan naar de auto……daarvoor moesten we wel even de snelweg oversteken….kleinigheidje hou je altijd!!  Op weg naar de auto spotte Hies nog een osprey, deze is werkelijk van alle kanten gefilmd en gefotografeerd.  Ik denk dat de meest gefotografeerde Osprey is van de Keys....sjonge jonge jonge...ja zo kom je wel aan 400 foto’s per dag. Maar goed!!

5

6

7

8

9

Onze weg vervolgde. Ik had een adres van een heel mooi punt gekregen Ik dacht dat het Anna’s Beach was maar het adres klopte niet met het daadwerkelijke Anna’s Beach. We zijn hier wel even gestopt en hebben daar de brug mooi op de foto kunnen zetten. We zijn niet overgestoken naar Anna’s Beach wat het was echt mega druk!! Het is ook voor de florianen weekend natuurlijk en iedereen ligt met zijn ass op het strand!!

10

 We zijn weer verder gereden omdat we vandaag nog meer stops hadden. Het adres wat ik had klopte duidelijk niet, wel zat hier een sandal outlet. Van mijn schoenen had ik behoorlijk blaren gekregen dus opzoek naar kleppertjes….. Maar dat waren geen outlet prijzen…. De goedkoopste waren 18 dollar en je zou er nog geen stuiver voor geven. De mooie waren zo'n  100 dollar, dat gaan we niet doen dus. Nog maar even verder lopen op de kleppertjes van Hies.

11

We zijn iets door gereden naar KFC en Tacobell waar we de inwendige mens hebben verwend. We zijn weer doorgereden en gestopt bij Bahia Honda State Park. Hier zouden veel vogelsoorten zitten maar doordat het vroeg was in het jaar moesten ze allemaal nog terugkomen…lekker dan!! Dat stond er niet bij op de site.  Wel kwam er gelijk een osprey overvliegen met een hele mooie vis in zijn poten.....

12

We zijn naar de oude brug gelopen. Willem en Bas via het pad en Hies en ik via het strand. Hies en ik zagen een krabbetje lopen altijd leuk….we zeiden nog, die hebben de mannen niet gezien. Even verder op zaten ze op ons te wachten “jullie zijn net te laat er zat een hele grote leguaan…….. Ja hoor komen wij aan met ons krabbetje.

13

14

15

16

17

We zijn de brug opgelopen en daarna naar de andere kant gereden. Halverwege de weg heeft Willem, Bas, mij en Hies eruit gegooid zodat we wat vogeltjes konden kijken. Dit was een mooi stukje strand...niet om aan te zonnen hoor, maar wel fotogeniek. Willem heeft ons na 15 minuten rond rijden weer opgepikt.

18

19

20

21

 

Het laatste stukje naar ons appartement was niet meer zo ver (kleine 3 kwartier), wel mooi om even de oogjes rust te gunnen. Net iets na 17:00 uur kwamen we aan op Malcory Grove. De office was net gesloten maar de sleutel was aan de ramen geplakt.

Wauw wat een mooi appartement. Leuk balkon erbij, hier konden we de komende twee dagen wel vertoeven. We hebben snel wat boodschappen gedaan en zijn lekker gaan douchen. We hebben daarna onze pizza’s warm gemaakt en hebben ze op het balkon onder het genot van een Corona opgegeten…..dit is vakantie!!

22

Om 22:00 ging het lampje uit. Morgen moeten we vroeg op om te gaan snorkelen.