1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

 

1

50…………..

Cabin: Blaeberry Cabin

Aantal Kilometers: 400KM

Tja we wilden toch beer 50 halen…. wat doe je dan, dan sta je weer om 04:00 uur op!!
Vandaag was het de bedoeling, naast het zoeken van beer 50, om ook Kootenay te bezoeken. Er waren nog een aantal korte leuke hikes die op de agenda stonden.

We zaten om 4:30 in de auto. We wilden via de 95 naar Radium Hot Springs en dan  Kootenay inrijden. De 95 is een leuke route langs wetlands….maaarrrr geeennnn beer. Wel een aantal nesten van Osprey, Bas is erg gek van deze vogels.

Terwijl we al rijdend zoeken naar wild zag ik opeens iets raars, zwart wit en een rare pluim, eerst zei ik niks maar Bas zag aan mij dat ik wat zag. Ik dacht dat het een hond was die raar geknipt was of zo. Toch zijn we even omgedraaid, en het was een stinkdier…. Echt geinig beestje, ook deze hebben we nog nooit in het wild gezien. Het was nog wat donker dus een wereldfoto is het niet, maar wel leuk.
Mijn oogjes werden zwaar en ik heb mijn stoel naar achteren geschoven. Je merkt dat je steeds sneller moe wordt. Helemaal na een paar dagen vroeg opstaan. Dat sloopt je toch best wel een beetje. In Kootenay maakte Bas me wakker. Inmiddels waren er bijna geen wolken meer en het park zag er super mooi uit. 
We reden de bocht om en vanaf hier had je uitzicht in het dal, alleen lagen de wolken onder ons. We zaten dus boven de wolken. Hoe meer we naar beneden reden hoe beter dat dan ook te merken was…. Het werd mistig en het begon  te regen. Helaas maar niks aan te doen. Ook beren spotten werd wat lastig. Hoe meer we aan het einde van het park kwamen hoe beter het weer dan toch weer werd.

2

3

Aan het einde rijd je over een brug de 1a op. Op deze brug lag een mega nest van een Osprey. Ik herinnerde me dat Willem me dat had verteld. Alleen jammer dat die vogel niet echt meewerkte voor de foto. Bas is even blijven staan en ik ben de auto gaan halen.

4

5

Ik ben maar achter het stuur gebleven, de 1a op dan kon Bas even zijn ogen dicht doen. Hij lag net lekker en ja hoor een jam…helaas een Elk Jam!! Die Elk ligt daar elke dag volgens mij ligt dat ding aan de ketting. Maakt hem niet minder mooi hoor hij heeft een geweldig gewei.
We zijn doorgereden naar Canmore voor een ontbijt bij Tim Hortons. Vanaf hier kan je ook weer de 1a rijden naar Bow Valley state park. Inmiddels zaten we al bijna in Calgary en hebben we besloten maar weer om te draaien. Het weer was hier opgeklaard en misschien in Kootenay ook wel weer een beetje.
Eerst zijn we door Banff gereden en hebben we bij Starbucks verslagen geupload. Vlak voor de 1a zijn we een berg opgereden waarvan ik de naam even moet opzoeken, die weet ik niet meer. Hier kwamen we weer de nodige Bighorn Sheep tegen, ze blijven leuk!!

Eenmaal weer in Kootenay kwam het met bakken uit de lucht. Ik wilde heel graag naar Marble Canyon. We hebben de auto daar op de parkeerplaats gezet en hebben een dutje gedaan. Toen ik wakker werd was het droog. Het was wel heel koud, 5 graden. Toch zijn we aan de korte wandeling begonnen. En hij is schitterend. Op de terug weg begon het weer te regen en we hadden besloten om niet meer te stoppen.

6


We beginnen ook te merken dat het wandelen ook zwaar aan het worden is. Ook hadden we de hoop voor beer 50 opgegeven. En geloof me we zijn al heeeelllll tevreden met wat we hebben,echt, maar 50 is zo’n leuk getal.

7


We reden verder door Kootenay weer richting de 95 naar Golden. Nog in het park op de snelweg….zag ik een zwart harig ruggetje…..Bas, Beer, Stop!!!. We zijn gelijk de vluchtstrook opgereden en een stuk in zijn achteruit. Hij was mooi, een mooie beer 50, hij liet zich goed fotograferen. En we hadden hem als eerste gespot. Het duurde even maar opeens hadden we een heuse Bear Jam veroorzaakt. Zelfs een bus was gestopt om te kijken. We zijn ruim 30 minuten bij hem gebleven en we waren helmaal in onze nopjes!! We hebben nu 50 beren gezien!!!

Eenmaal voorbij Radium, werd ook de lucht weer beter en niet veel later kwam de zon. Eigenlijk was het alleen in Kootenay slecht, maar ja, You cant have it all!! Onderweg hebben we nog de nodige Ospreys gezien en bij eentje dacht ik dat het een bald eagle was. Ik zoomde met de film camera maar dat was niet zo. Grappig genoeg dacht Bas het ook. En wat denk je 10 minuten later twee baldies, ze werden gepest door 2 kraaien.
Al met al weer een dag vol dieren en mooie dingen. We zijn om 17:00 weer in Golden. We zijn zwaar vermoeid, dus we besluiten wat te gaan eten en naar de cabin te gaan. We hebben in een grieks restaurant gegeten en dat was erg lekker.

8

9

Toen we bij de cabin waren kwam Bruno er al aan lopen om te horen of we beer nummer 50 hadden gevonden. Ook hij vond het ongelooflijk. Bruno heeft in zijn cabin allemaal foto’s hangen van beesten die hij daar heeft gefotografeerd. Hij vond de Grizzly van ons zo mooi en ook de wolf vond hij bijzonder. Vooral omdat hij die zelf nog niet had gezien. Hij vroeg om wat foto’s en of hij die in de cabin mocht hangen. Hij wilde wel graag dat onze naam eronder kwam. Heel leuk idee natuurlijk. Hij had vanmiddag de foto’s laten afdrukken, ook voor ons had hij vier exemplaren. Op papier zagen de foto’s er nog mooier uit. Zelfs de fotograaf was onder de indruk van de grizzly.
We hebben alvast wat spullen ingepakt want morgen is onze laatste dag in Calgary. We liggen op tijd op bed want we zijn totaal uitgeput!! Morgen weer op tijd eruit want we willen nog even shoppen in Calgary.