1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Een mooie dag in de parken……

Cabin: Blaeberry Cabin

Aantal Kilometers: 400KM

Vanochtend hebben we een beetje op ons gemakje gedaan aangezien het gisteren zo vroeg was en het eigenlijk best laat was voor we in bed lagen. Het zonnetje stond al te stralen aan de hemel dus dat beloofde veel goeds voor vandaag, we konden eindelijk weer die korte broek aan!! We hadden een aardig rondje op het programma staan en we hadden er zin in.


Om 8:30 zaten we in de auto, we zijn eerst Golden ingereden om te tanken en tot ons groot genoegen zagen we dat daar een Tim Hortons zat, daar kan je zo lekker ontbijten…..We hebben het er dus maar even van genomen.

1 2


Met volle buikjes reden we Yoho binnen op weg naar onze eerste stop, Wapta Falls. We kwamen op de parkeerplaats en we waren de eerste. Op zich altijd goed, alleen naar Wapta Falls was het nog een one way hike van 2,4 km….door het bos?…met beren?….grizzly beren?...en cougars?.... en had ik al gezegd dat het heel dicht bebost was??? Tja ik vond het niet echt heel leuk maar we besloten toch om te gaan. Wel hadden we afgesproken als we een beer zouden zien op het pad ook al was het in de verte dat we terug zouden gaan. Al zingend en klappend liep ik hijgend de berg op naar Wapta Falls. Wat was ik blij dat we er waren. En wat was hij mooi, hij wordt ook wel little niagra falls genoemd en ik kan begrijpen waarom. Ook vloog er nog een woodpecker rond, altijd leuke vogels. Tja en dan moet je toch weer terug….. Daar gingen we weer zingend en klappend, nou ja vooral ik…. Uiteindelijk kwamen we mensen tegen en ja hoor nog Nederlanders ook.
Gelukkig kwamen we hierna steeds meer mensen tegen.

3

4

5

We zijn verder gereden en gestopt bij Emerald lake, ook deze heeft weer zo’n mooie turquoise kleur. We hebben nog even gekeken naar de huur van een kano maar dat was $35,- per uur, dat gaat nergens over en dat hebben we ook niet gedaan. Vanaf hier kan je ook naar Hamilton Falls lopen, een hike van 800 meter alleen wel behoorlijk recht omhoog. Het laatste stukje moest je over glibberige stenen, maar met hulp van Bas die zo lekker stevig staat op zijn benen tijdens deze vakantie, had ik er alle vertrouwen in. Het was een bijzonder waterval en erg mooi. Natuurlijk moest Bas nog verder glibberen en klimmen maar daar doe ik niet aan mee.

6

7

Het begon al aardig warm te worden en onze volgende stop was Natural Rock Bridge. Ook weer erg mooi om te zien en met de besneeuwde bergtoppen en de gletsjers op de achtergrond super gaaf. Het plan was om dan toch maar naar Lake Louise te gaan. Het was weer langzaam rijden en we hebben 15 minuten moeten zoeken voordat we een parkeerplaats hadden, zelfs in de Efteling kan je je auto nog sneller kwijt. Eigenlijk wilden we naar het theehuis lopen, The Little Behave, maar ja, we wilden ook nog Johnstone Canyon in en eigenlijk ook via Kootenay terug en hier ook wat dingen bekijken….keuzes maken dus! Wel hebben we heerlijk even op een bankje gezeten aan dit prachtige meer en met de zon er zo mooi op, schitterend. Onderweg hoorden we alleen maar van mensen dat het meer bevroren was en het was nu net sinds een paar dagen helemaal mooi open.

8

We wilden de 1a op richting Kootenay , maar er ging iets mis en we zaten op de 1, geen ramp maar de 1a maak je meer kans om dieren te spotten. Uiteindelijk kwam de splitsing Kootenay en de 1a. We zijn eerst de 1a maar opgegaan want ik wilde ook nog naar Johnstone Canyon. Helaas was er niet veel wild te spotten, wat hertjes en een elk.


Bij Johstone canyon was het 2,6 km naar de Upper Falls, geen probleem alleen was het al 16:00 uur en als we ook nog via Kootenay NP terug wilden werd het wat moeilijker. We hebben besloten om dan door te rijden naar Banff, daar wat te eten en dan terug naar Golden.
Maar eerst Johnstone canyon, schitterend, kan het echt iedereen aanraden. Oke het is af en toe een klim maar dan moet je maar zo denken naar beneden is makkelijker…. Er stond een ijscotentje aan het begin, en we hebben maar een lekker ijsje gehaald voor onderweg. We kwamen heel veel kleine eekhoorns tegen echt te schattig. Je liep langs de canyon waar het water echt schitterend doorheen kwam. Uiteindelijk waren we bij de upperfalls en met de zon in de spray van de waterval kreeg je de regenboog te zien. Er was ook nog een ander viewpoint maar daarvoor moest je een stukje extra lopen. Bas had hier geen zin in dus ik ben even alleen gegaan.
Eigenlijk kreeg je hem zo beter op de foto.

9

10

11 12

13 14

Via het laatste stukje 1a zijn we naar Banff gereden, wat een leuk stadje zeg. We kwamen langs Starbucks en hier kon je gebruik maken van internet. We hebben al dagen geen internet meer dus daar moesten we maar even gebruik van maken! We hebben er best een tijd gezeten om het een en ander in orde te maken.
Daarna hebben we lekker gegeten op een terrasje, ik had een zalmburger en die zalm was erugghh lekker en Bas een hamburger. Het was 20:30 en de hoogste tijd om terug te gaan. We zijn de 1a weer opgegaan, maar er was niet veel te zien. Wel zagen we een vos de weg oversteken maar we waren te laat voor een foto. We zijn toch maar iets eerder de snelweg opgegaan. We zagen iemand stoppen en keken wat er was, een groepje elk in de rivier, dat is ook wel erg mooi om te zien. Ze lieten zich met de stroming meenemen en zodra ze grond voelde liepen ze het water uit, erg bijzonder.

15


Uiteindelijk reden we Yoho in en jawel hoor onze eerste beer van vandaag, en dat is beer nummer 47 van de vakantie. Nog een eindje verder beer nummer 48, we konden voor deze beer niet stoppen maar we zagen hem wel erg goed. En ook beer nummer 49 liep bij het spoor. Inmiddels te donker voor een foto maar we konden hem wel filmen. Je zou bijna denken dat we de 50 beren gaan halen.
Om 22:45 waren we weer bij de cabin. Laat, maar wat een mooie dag weer. Thuis in Nederland kunnen we weer bijkomen….Nou ja ik, Bas gaat gelijk aan het werk. Ik heb die paar dagen ook wel nodig hoor ook vanwege de jetlag maar ook omdat we zo actief zijn geweest!!

16

Bas is nog even naar Bruno gelopen om af te spreken voor morgen, dan gaan we naar Revelstoke en hij gaat met ons mee. Bruno vertelde dat er rond het gebied van cabin een zwarte beer met twee cubs rondhangt en dat we voorzichtig moeten zijn.
Slaap lekker en tot morgen.