1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Faith!!!!!!!!!

Cabin: Blaeberry Cabin

Aantal Kilometers: 500KM

Jawel het is 04:00 uur en de wekker gaat!!!!!! Ik weet het, we willen het zelf maar als ie dan gaat dan is het toch wel ff slikken. Het was in ieder geval nog donker dus de beesten zouden nog lekker op hun gemak zijn.

We moesten eerst 20 minuten door de bergen rijden in het pikkedonker. Er stonden geen straatlantaarns of iets dergelijks. Als eerste zijn we Yoho ingereden en hier zagen we tot onze grote vreugde toch al weer de eerste beer. Dit was rond 05:00. We moesten wel de flits gebruiken voor de foto en das toch niet zo mooi. De beer was op z,n gemakkie aan het grazen en we hebben hem na 10 minuten maar weer met rust gelaten.

1


Nog geen 20 minuten later was het al redelijk licht aan het worden. Jawel, daar zagen we de tweede beer van de dag en inmiddels de 42ste beer van onze vakantie! Voor ons een record wat we in de toekomst nooit meer zullen verbreken. Deze beer was naar eten aan het zoeken op de treinrails!!!! Doordat er graan op de rails valt vanuit de wagons, is dit voor de beren een plek om voedsel te zoeken. Zo nu en dan wordt er dus ook wel eens een beer of iets anders door een trein aangereden. Dat dit kan in een nationaal park is voor ons een raadsel. We hebben wel een paar foto’s genomen. Het zag er wel bijzonder uit zo’n beer op de rails.

 

2

Vervolgens zijn we naar Bow Valley Parkway gereden . Dit schijnt ’s ochtends ook een goede locatie te zijn om beren te spotten. Het was nog erg rustig, toch was het al 08:45. Het is een erg mooie weg om te rijden, hier heb je ook weer echt het idee dat je in een nationaal park bent. Nog geen 5 minuten later beer nummer 43. We hopen nu zelfs dat we 50 beren gaan tegenkomen tijdens onze vakantie……

3

De ene beer is de andere niet en deze was wel heel erg op z’n gemak. Hij was rustig aan het grazen en keek zo nu en dan eens naar ons en ging vervolgens weer verder.
We hebben nog een paar stops gemaakt om van het uitzicht te genieten. Het weer is super en dan ziet alles er toch weer een stuk mooier uit. We gaan deze weg later nog een keer rijden om dan de falls bij Johson’s Canyon te gaan bekijken.

4

5

Ze blijven maar komen, een stukje verder komen we beer nummer 44 tegen. Deze heeft er iets minder zin in en is na 5 minuutjes weer vertrokken. Je ziet zoveel verschil in uitdrukking bij de verschillende beren. Echt heel leuk om te zien.

6

Alleen hadden we nog geen wolf gezien. Dit is ook echt een toevalstreffer mocht dit gebeuren. Er zijn niet zo heel veel mensen die een wolf tegenkomen. We reden weer een stukje verder en zijn gestopt bij Moose meadows. Hier zou je eventueel een Eland kunnen zien. Geen Eland, er stond wel een camper te wachten met twee mensen erin. De man kwam naar ons toe en vertelde ons dat hier net twee keer een wolf is langsgelopen…..K…. zijn we net te laat. We hebben hier 30 minuten staan wachten in de hoop dat hij nog een keer langs zou komen. Niet dus.

We zijn weer verder gereden. Aan het einde van de Bow Valley Parkway zouden we weer omkeren en dezelfde weg weer terugrijden. Bas wilde via de 1 terugrijden. Dit is niet zo’n mooie weg, er staan hekken langs de kant van de weg. Dit is natuurlijk wel heel goed voor de bescherming van de beesten. We zijn dan dus toch maar via de 1 teruggereden.

Hier zagen we een afslag sunshine road. We hebben besloten om hier maar eens op te rijden. We wisten wel dat dit een doodlopende weg was maar toch ff leuk om op te rijden. Het was hier heel stil, totaal geen verkeer. Zal wel te maken hebben met het feit dat het een doodlopende weg is. Na de eerste bocht stonden er weer wat Bighorn Sheep op de weg. Deze hebben we nu al wel erg vaak gezien. Ze blijven wel leuk. Ze bleven maar van de weg likken. We begrepen later van een Parkranger dat ze dit doen om zout binnen te krijgen. Daar zijn ze nu allemaal naar op zoek.

7

8

Eenmaal boven gekomen kwamen we nog een hertje tegen, wel leuk maar niet bijzonder. Toen we weer naar beneden reden kwamen we wat parkrangers tegen die in de bergen aan het kijken waren. Ik mocht even door hun verrekijker heenkijken. Ze waren wat Bighorn Sheep aan het volgen, deze waren namelijk nogal in paniek. Ze waren door de bergen aan het racen. Ze dachten dat dit met een Cougar of een wolf te maken had. Wij zijn vervolgens weer verder naar beneden gereden.

9

Nog geen 10 minuten later roept Bas ineens. DAT IS EEN WOLF!! Hij stond midden op de weg. Als eerste hebben we door de ramen een foto gemaakt en een stuk gefilmd. Helemaal gaaf! De wolf was heel kalm en besloot om langzaam voor onze auto uit te lopen. We konden heel zachtjes achter hem aanrijden. Vervolgens ging hij parallel aan de weg lopen. Hier hebben we echt hele mooie foto’s kunnen maken en het filmen ging ook super. We hebben de wolf in totaal 20 minuten kunnen volgen. Uiteindelijk zijn we hem kwijtgeraakt in de bosjes. Je zag dat ze kleintjes had. Ze was hierdoor ook wat aan de magere kant.

10

11

Hierna zijn we naar de rangers teruggereden. Zij willen ook graag weten als mensen dit soort beesten tegenkomen. Wij zeiden dat we dachten een wolf te hebben gefotografeerd. Haar eerste reactie was… I don’t think so, but let me see………Yep that’s a Wolve alright. Er waren drie rangers en ze waren echt onder de indruk van de foto’s. We hadden volgens hen echt heel veel geluk gehad. Een ranger wist welke wolf het was. FAITH en hij wist dat ze jongen had maar niet hoe het met ze ging. Het was een pack van 3 of 4 wolven met wat kleintjes. Wij waren er in ieder geval helemaal van onder de indruk.
Dan toch maar weer verder gereden en weer de 1 op. Wat denk je, nog geen 15 minuten later zien we een bearjam, midden op de snelweg. Wij dus ook stoppen en aan de overkant van de snelweg liepen twee Grizzly’s. 1 zilverrug en een bruine. Helemaal super, wel jammer van het hek. De politie werd alleen een beetje nerveus en begon iedereen weg te sturen. Je kon de wanhoop in zijn stem horen. Elke keer stopte er namelijk weer meer auto’s. Na 10 minuten kreeg hij versterking van een collega. Wij zijn vervolgens maar weer doorgereden.

12

Het volgende wat op ons programma stond was Morraine Lake. Dit schijnt net zo mooi te zijn als Lake Louise. We hebben Lake Louise nog niet gezien maar dit meer was echt schitterend. Doordat de zon er mooi op aan het schijnen was, zag je de bekende kleuren (voor deze streek) van het water.

13

14

15

Hierna zijn we nog doorgereden naar de hoogste weg van canada. Was wel mooi maar niet super. De weg er naartoe was wel echt geweldig. Bij canmore kan je een onverharde weg volgen naar Highway 40. Ook hier hebben we weer Bighorn Sheep gezien. Maar wel echt heel veel. Op 1 moment zelfs ongeveer 30 tegelijk. Ze kwamen allemaal in vol galop op onze auto af. Dat was wel ff schrikken.

16

17 18

Uiteindelijk zijn we naar huis gereden en hebben we het nieuws aan Bruno verteld. Hij vond het erg leuk. Hij wilde graag wat foto’s hebben. Hij wil dat vanaf nu zijn gasten allemaal 1 foto aan hem geven. Deze gaat hij dan in zijn mooie cabin ophangen. Dan kunnen andere gasten zien wie wat wanneer heeft gezien.
Wij zijn hierna in ieder geval naar bed gegaan en als een blok in slaap gevallen. Morgen slapen we uit we gaan om 08:00 van huis weg.