1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

What’s out of the park

Cabin: Blaeberry Cabin

Aantal Kilometers: 450KM

1


Vandaag was de dag dat we ons hotel in Jasper zouden gaan verruilen voor een Cabin in Golden. Het weer zou vandaag goed moeten worden. In de Rockies is alleen niets zeker qua weer. Jawel in Jasper regende het natuurlijk weer en we zagen het ook niet zo snel droog worden. Toch klaarde het even op. Wat zagen we daar?
Twee prachtige volwassen mannetjes Elk’s. Deze beesten hebben zulke mooie geweien. Ook hier hebben we een tijdje staan kijken. Wat ons in deze parken wel is opgevallen, iedereen rijdt hier verschrikkelijk hard! Doordat er veel doorgaand verkeer is, wat totaal geen interesse heeft in de natuur, blijven de auto’s je voorbij razen met 90 km per uur. Wat ons betreft zouden ze de snelheden wel eens wat naar beneden mogen brengen. Elk jaar worden er gemiddeld 110 grote beesten doodgereden door de auto’s + een aantal door de trein!!

2

3

Uiteindelijk zijn we maar weer de Icefields parkway opgereden. Je zag al wel dat het weer hier iets beter aan het worden was. We zijn wederom even gestopt bij horseshoe lake. Dit keer was het er wel droog. We zijn hier even de auto uit gegaan en hebben er 40 minuutjes rondgelopen. Erg mooi……met zon nog een stuk mooier naar alle waarschijnlijkheid.

4

Hierna vervolge onze weg naar Athabasca Falls. Dit is ook een erg mooie waterval er komt mega veel water naar beneden. Op de bordjes die bij de waterval staan, staat ook vermeld dat er zo nu en dan nog wel iemand in terecht komt en het dan ook niet overleefd.

5

We zijn ook nog even bij Tangles falls gestopt. Deze hadden wel al wel gezien. Hij blijft wel erg mooi. We hebben het statief erbij gepakt en hebben een paar leuke foto’s gemaakt.

6

Niet veel later werden we getrakteerd op een bighornsheep, het was nog een jonkie want zijn horens waren nog klein. Hij deed het wel leuk in de bergen. Als je hem ziet klimmen denk je dat hij elk moment naar beneden kan vallen…. Gelukkig is hij best handig (handiger dan Bas zullen we maar zeggen)

7

8 

De Icefields parkway blijft een schitterende weg, die je wel echt met mooi weer moet rijden. We zijn inmiddels bij de gletsjer Athabasca aangekomen. We hebben gekozen om zelf het stuk omhoog te lopen en een andere keer met de ijswagen echt de gletsjer op te gaan. Wel merk je dat het lopen zwaar is op deze hoogte, mijn longen kwamen gelijk in protest! Het weer was hier schitterend. We hebben hier lekker in de zon gezeten en even van het uitzicht genoten.

 

9

10

11

Na deze gletsjer, kwam je na 10 minuten rijden bij een mooie plek met allemaal picknick tafels. Je zit dan gelijk naast de rivier. Met mooi weer (wat wij op dat moment hadden) is het erg lekker om even uit te rusten.

12

Hierna zijn we nog even bij Bridalveil falls gaan kijken. Naast de parkeerplaats heb je tevens een klein trail naar een indrukwekkende waterval: Pantherfalls. Hier hebben we onszelf lekker nat laten worden. Wat een water komt er op dit moment uit al die watervallen. Is al die regen toch nog ergens goed voor!

13  14

Ik had nog een kleine wandeling op de planning staan naar mistaya canyon. Het was maar een klein stukje, toch merk je dat je op deze hoogte eerder moe bent………of zouden we gewoon wat lui worden.
Op deze plek kon je eigenlijk overal gaan staan waar je wilt. Geen hekken die je tegenhouden. Alles op eigen risico. Precies zoals wij het willen.

15

Daar is ie dan! Beer nummer 40. We zagen een zwarte beer in de struiken staan langs de kant van de weg. Hij stond nogal verdekt dus een goede foto maken was niet mogelijk. We tellen hem wel!
En niet veel later weer een paar bighon sheep, dit keer een paar oudere mannetjes, ze blijven mooi om te zien, al zaten ze tegen het krijgen van een zomervacht aan, waardoor ze er wat ongekamd uitzien.
We zijn verder gereden naar Golden. Tussendoor zijn we nog door Yoho gereden. Ook hier hebben wij weer het idee dat ze een stuk snelweg door een mooi natuurgebied hebben gelegd. Dat vinden wij toch wel erg jammer. Wat rustigere wegen hadden een veel mooiere beleving gebracht. We hebben hier ook een behoorlijke tijd gereden zonder ook maar iets van wild te zien.

Uiteindelijk toen we Yoho zijn uitgereden, gebeurde het dan toch nog!. We zijn eigenlijk al heel lang op zoek naar een mountain goat. Bas dacht dat ie wat bighorn sheep zag staan. Ik zag dat er ook een mountain goat tussen stond. Alleen kon ik toen ff niet op de naam komen………Daar staat zo’n geit waar we naar op zoek zijn, waren zo ongeveer mijn woorden. Bas zag hem ook. Wat doe je dan op zo’n moment………Wij zetten dan in ieder onze auto stil aan de kant van de snelweg, ok niet echt netjes maar wel erg spannend en leuk. Bas is uitgestapt met de videocamera en fotocamera om alles vast te leggen. Ik ben achter het stuur gekropen voor het geval ik moest vluchten voor de politie.

Toen hij daar rondliep zag ie de mountain goat niet. Er liepen wel heel veel kleine Big Horn sheep rond. Ik zag ze vanuit de auto ook rondlopen. We hebben hier erg leuke foto’s van. Ik zag opeens dat Bas helemaal omsingeld was door die beesten het waren een stuk of 5 volwassen beesten met 4 kleintjes. Ze kunnen best wel agressief zijn, zeker als ze jongen hebben. Uiteindelijk zag Bas om het hoekje de Mountain Goat lopen. Helemaal gaaf en hele coole foto’s zijn het geworden. Toen hij dat beest aan het filmen was kwam er net een Big Horn sheep om de hoek lopen. Deze schrok zich helemaal het rambam en je ziet hem vervolgens ook door het beeld heen sprinten. De geit zat hier echt heel stom naar te kijken, zo van wat is hier allemaal aan de hand en hij ging vervolgens weer verder met eten. Bas was inmiddels ongeveer 10 minuten weg en ik wilde eigenlijk wel dat we nu weg zouden gaan. Er was al een paar keer naar mij getoeterd. Gelukkig zag ik dat ie er eindelijk aan kwam. Al rennend kwam ie naar de auto toe. BAM, ik zag hem in mijn spiegel echt vol op zijn plaat gaan. Natuurlijk weer met twee camera’s in zijn handen. Het duurde even maar hij krabbelde toch weer op. Eerst was ie de camera’s aan het checken. Deze werkten allebei gelukkig nog. De videocamera heeft het wel erg zwaar deze vakantie. Er zit nu echt een hele diepe kras in de behuizing. Bas stapte met een bebloede arm weer in de auto. Natuurlijk weer dezelfde arm als bij zijn vorige val. Dit keer had het hem wel echt pijn gedaan. Zal morgen wel een blauwe arm zijn.

16

 

17

18

Ik heb vervolgens het laatste stuk naar de cabin van Bruno gereden. Dat was best wel een pittig stukje. Hij woont echt heel afgelegen, midden in de natuur naast een grote berg. De cabin die hij zelf heeft gebouwd is echt super mooi. Zeker een aanrader als iemand eens in deze buurt gaat overnachten en in een cabin wil verblijven. We hebben nog even wat met hem gedronken en daarna hebben we nog even bij zijn paarden gekeken, altijd leuk, en die geur….hmmmm

Wij zouden ook graag nog eens een wilde wolf willen tegenkomen. Bruno woont hier al 20 jaar en hij is er nog nooit een tegengekomen. Hij zou wel een beetje boos op ons worden als het ons wel op de eerste dag zou gaan lukken…..we zullen zien.


We willen morgen om 04:00 opstaan om lekker vroeg het park in te rijden. Als we de Mountain Goat nog een keer zien dan zullen we zeker nog even bij hem gaan kijken. Het zal dan zeker iets rustiger zijn op de snelweg. Het zou rond 05:15 licht moeten worden………maar eerst gaan we maar eens lekker vroeg naar bed!!!!