1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Huisarrest….

Hotel: Days Inn in Hinton

Aantal Kilometers: 300KM

Tja ze hadden het voorspeld…regen…. We werden wakker rond 7:30 en het was zwaar bewolkt. Het was nog droog maar dat zou niet lang meer duren. We hebben rustig aan gedaan, wat internetten en wat boekjes gelezen over Jasper en Banff. Langzaam zijn we ons gaan aankleden en gaan ontbijten.
Om 9:30 zaten we in de auto en het was inderdaad gaan regenen………behoorlijk ook. We wilden dan maar op zoek gaan naar beer nummer 40! Maar we kwamen alleen wat herten tegen. Wij zijn de Icefields parway opgedraaid en bij horseshoe lake leek het even wat droger te zijn en zijn we eruit gaan. Dit was niet voor lange duur het begon weer te regenen en we zijn maar weer terug naar de auto gegaan.

1

We hadden besloten terug te gaan naar ons hotel. Er moest ook nog gewassen worden. Op terugweg kwamen we een hele kudde Elk’s tegen met allemaal kleintjes, erg leuk. De kleintjes spelen met elkaar en dat is heel grappig om te zien. We hebben hier 30 min staan kijken en toen verdwenen ze tussen de bomen.

2

3

4

veel later kwamen we ook nog papa Elk tegen. Deze zijn mooi en statig. Zijn gewei was alleen nog wel wat aan de kleine kant. Er kwamen wat meer mensen stilstaan om hem te bekijken maar het werd hem te veel en hij smeerde hem.

5

In Hinton zijn we nog even gestopt bij Walmart. Hier heb ik nog plakmatjes kunnen scoren voor mijn cricut, die zijn goedkoper dan bij Michaels. Inmiddels zagen we zowaar wat blauwe lucht, ja het was niet veel hoor…. Maar genoeg om even bij de Beaver Walk te kijken.
Dit is super leuk alleen overdag zijn ze haast niet te spotten. We kwamen hier een man tegen die een beetje Nederlands sprak. Zijn ouders waren Nederlands. Hij vertelde dat er een Cougar in het park liep en dat ze die al een tijdje proberen te vangen. Hij schijnt honden op te eten die los lopen….. Wij zijn een stuk het bos ingelopen en toch loop ik dan niet heel prettig…..  Doordat het zo veel geregend had zijn sommige stukken helemaal onder water gelopen. En ja dan haal je natte voeten….. Ook begon het weer te regenen, dus zijn we terug gegaan naar de auto.

6

7

Inmiddels was het toch alweer 15:30 voordat we in ons hotel waren. Bas is een was gaan draaien en ik heb ondertussen een broodje hotdog gemaakt. We hadden nog lekkere salade staan en dat smaakte best goed. Bas had een film gedownload, Due Date. Een te flauwe film maar toch leuk. Daarna zijn mijn ogen zwaar geworden en ben ik in slaap gevallen. Rond 18:30 werd ik weer wakken. Bas was alweer bij de pinken. We hebben ons even opgepimpt en zijn terug gegaan naar de Beaver Boardwalk.
We liepen er nog maar net en Bas, de positivo riep gelijk… Denk niet dat we Beavers gaan zien…Nog geen 2 seconden later schrikken we ons helemaal te pletter over een groot beest dat uit het water komt en zowat over onze schoenen heenloopt…..een Beaver… Uhh Bas wat zei je??? Gelijk bleven we daar staan misschien komt hij wel terug….. Na 10 minuten begon het te regenen en zijn we naar een soort van uitkijktoren gelopen, hier stond je droog en had je mooi uitzicht over de burcht. Regelmatig was er dan ook een beaver te zien. Zulke leuke beestjes, en wat zijn ze groot!!

8

9

0

111

We hebben in totaal een stuk of 6 verschillende bevers gezien. Ze kwamen meerdere malen uit hun burcht om eten te grijpen en dit vervolgens weer naar hun burcht te brengen. Na een tijdje kwamen we een stel tegen uit ons hotel. Zij stonden ook bij ons toen we de eerste grizzly zijn tegengekomen. We hebben nog een tijdje met ze staan praten over wat er leuk is in deze regio. Zij hebben ons gewezen op emerald lake. Deze wandeling zullen we waarschijnlijk nog wel gaan doen.
We wilden eigenlijk bijna naar het hotel gaan toen er weer een bever tevoorschijn kwam. Deze had de taak om de dammen te onderhouden. Hij was modder van de bodem aan het halen en smeerde dit telkens over de dam heen. In totaal zijn we hier twee uur blijven kijken. We zijn vervolgens naar huis gegaan en hebben alle voorbereidingen getroffen voor onze reis naar Golden. We zullen hier 5 nachten slapen en vanuit daar de diverse parken bezoeken.