1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Van alles wat……

Hotel: Days Inn in Hinton

Aantal Kilometers: 300KM

Vanochtend was het na de lange dag van gisteren, uitslaapdag!

Om 7:30 was ik wakker en Bas lag nog in coma. Ik had een heel lief berichtje van mijn nichtje Amber dat ze mij mist, Amber nog een week dan zijn we weer thuis!! Dikke kus!!

Het verslag van gisteren moest nog gemaakt worden en dat was veel werk, met name door alle foto’s maar we konden niet kiezen het was zo’n geweldige ervaring.

Inmiddels was de zon wat gaan schijnen en we zijn snel gaan ontbijten zodat we zo snel mogelijk het park in kunnen. Bij het ontbijt zat een stel die gisteren ook bij de grizzly beer was en ook zij waren er nog helemaal van in de wolken.

Er moest eerst getankt worden want op die $20,- konden we gisteren net terug komen.
Onderweg naar het park stonden er wat hertjes langs de kant dat is altijd leuk om te zien. Ons eerste doel was Maligne Road. Ik wilde heel graag op de boot in Maligne lake naar Spirit Eiland maar dan moet de lucht echt goed zijn en zo ziet het er nu nog niet naar uit. Sterker nog in het park begon het te spetteren. Onderweg zagen we vrouwtjes Elk lopen en wat me opviel is dat ze echt mega groot zijn, bijna net zo groot als Lorena (het paard waar ik op rijd), alleen staan ze hoger op de poten en ze zijn slanker.

1

2


Eenmaal bij Maligne Canyon was het droog en scheen de zon weer. Er stond voor het trail een park ranger met een berenvel en die vertelde van alles over beren. Even wat leuke weetjes:

  • Een Grizzly eet 40.000 Kcal per dag
  • Een Grizzly is 18 uur per dag bezig met eten zoeken  (ik ook hoor)
  • 75 procent van het dieet van een Grizzly in Jasper is vegetarisch
  • Een Grizzly poept en plast niet tijdens zijn winterslaap

Ik vond het wel leuk om te weten.

3

 
We zijn aan het trail begonnen. We zijn eerst naar boven gelopen naar first Bridge, hier gaat de waterval door de canyon, echt een prachtig gezicht. Langzaam zijn we naar beneden gelopen tot aan Fourth Bridge. We liepen heerlijk in de zon, en het vest ging zelfs uit. Op een plek in de canyon stond nog een ijsschots, echt super gaaf. Alleen tja wat naar beneden gaat, moet ook weer omhoog!! Dat valt altijd zwaar…..

4

5

6 

We zijn doorgereden naar Maligne Lake. Hier was het weer niet mooi genoeg voor de boot. Je betaald er best een hoop geld voor dus we hebben het niet gedaan. We hebben er wel even rondgelopen, en het is schitterend.

7

8

9


Bas voelde wat vermoeidheid en ik ben dan maar eens achter het stuur gekropen. Ik heb nog niet veel gereden. De snelwegen door de bergen met aardige bochten vond ik niet wat. Maar het park valt mee en de wegen zijn mooi breed en je mag hier toch niet hard rijden….
Eigenlijk ging het best goed en ik was een stuk minder gespannen achter het stuur dan vorig jaar. Onderweg wilde we stoppen bij Medicine Lake die net nog zo mooi in de zon lag, nu werd deze even aangevuld door regenwater!! Wel werden we daar getrakteerd op een zwarte beer (nr. 37). Er was een parkranger bij en we moesten in de auto blijven…..alleen hoor je dat in het begin niet duidelijk….dus kan je ff een paar foto’s maken. Voordeel nu kan Bas zelf filmen en fotograferen want ik zit achter het stuur…Nadeel…. Het is naast een behoorlijke afgrond en dan draaien op de weg met mij achter het stuur dat wil je niet dus ik moest naar de parkeerplaats om te draaien.

0

We zijn doorgereden naar het plaatsje Jasper waar we heerlijk hebben rondgelopen. Er was een soort informatieve markt over het park en zijn wildlife. In het visitor centrum hebben we nog wat boeken gekocht van de Canadese rockies. Hier willen we zeker nog een keer heen, alleen wel weer even sparen want allememagies deze reis kost ons wel een rib uit het lijf!! Maar het was het zeker waard!!
We hebben ergens even wat gegeten. Ik een lekkere pizza en bas een cheeseburger. Het smaakte erg lekker, en met te volle buiken konden we er weer tegenaan.

11

We wilden de 93a rijden en dan via de 93 weer terug naar Hinton en dan naar de Bever Walk. Op de Ice Fields Parkway moesten we weer door de entree. Bas vroeg waar we nou de beste kans hadden een grizzly te spotten. We kregen wat punten alleen was het allemaal afgesloten…tja daar hebben we dan niks aan. We reden nog geen minuut verder en daar zat een zwarte beer (nr. 38) in de struiken. We hebben even bij hem gekeken en zijn verder gegaan, hij verdween in het bos.

12


Een half uurtje later was er commotie langs de kant van de weg en na even zoeken zagen we een grizzly (nr. 39). Deze stond verder weg dan die van gisteren maar was wel goed te zien. Hij zat iets minder mooi in zijn vacht dn die van gister. Omdat de beer wat verder weg stond liepen we met hem mee en lieten we de auto staan. Dit duurde even en wie mag dan de auto gaan halen MOI!! Het viel me tegen hoe ver weg die dan toch nog stond en natuurlijk ook nog de berg op….Tuurlijk.

14

15

Helaas verdween deze na 20 minuten ook in de struiken. Op de 93a hebben we goed rondgekeken. Voor ons stond een auto stil en zij hadden daar net een beer zien lopen. We hebben nu 39 beren in  totaal gezien en we wilden vandaag eigenlijk de 40e zien. Maar helaas we konden hem niet vinden en dus kunnen we hem ook niet tellen.

Mijn oogjes waren wat slaperig geworden en ik heb ze dicht gedaan. Ondertussen is Bas de weg naar Mount Edith Cavell opgereden. Er reden twee park rangers en die wilde hij volgen. Net toen hij wilde draaien zag hij een bord staan “Caution Wildlife” Zo’n bord wat daar net is neergezet. Boven aan de berg werd ik wakker omdat we echt stil stonden. Ik werd even bijgepraat en Bas ging de rangers achterna. Nog geen 5 min later kwam hij terug er was niks aan de hand. Het was wel een mooie plek en er lag nog het een en ander aan sneeuw en je kon een deel van een gletsjer zien.

We zijn weer terug gereden en de auto struikelde bijna over een Hoary Marmot. We stopte en hij was nogal nieuwsgierig. Hij liep gewoon naar ons toe onder het mom van, heb je wat te eten!…. Uh nee wij mogen jou niet voeren. Hij liet zich leuk op de foto zetten en we zijn verder gereden. We lazen in een boekje dat ze 9 maanden in winterslaap gaan, ik kan me daar wel iets bij voorstellen!!

16

17

Helaas, beer nummer 40 is het niet geworden. Wel zagen we nog een bald eagle zitten. Hij was te ver weg voor een foto maar wel weer leuk om te zien. Inmiddels was het weer gaan regenen en hoe meer we Hinton in kwamen hoe harder het ging. We hebben besloten de Beaver Walk uit te stellen tot morgen onder het mom….slechter dan dit wordt het niet!!

We zijn naar ons hotel gegaan. We hebben nog een bak met fruit staan met een lekker chocomelkje erbij komt dat goed.


Ik heb nu bijna het verslag klaar en dan gaan we lekker slapen!