1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Icing on the cake…..

Hotel: Days Inn in Hinton

Aantal Kilometers: 500KM

1

 

Zo, om 5:00 uur ging de wekker….pfff dat was wel even zwaar… Maar vandaag gaan we naar de Rockies….jeeeejjjj en wel naar Jasper en we slapen in Hinton. Bas zou zo laat mogelijk opstaan, dan pak ik de auto in en kan ik weer verder pitten in de auto.

Het had echt de hele nacht geregend, gelukkig was het nu droog maar het was zwaar bewolkt.
Hij gaf wel 99% kans op regen in Jasper en das best een behoorlijke kans….
Op de weg was het rustig, geen kip… maar wel twee beren langs de kant van de weg. Maar ja langs de snelweg stop je niet zo makkelijk. Bij de tweede deden we dat wel en hup weg was de beer. We hebben hem wel op film maar niet op de foto. Dit waren inmiddels beer nummer 34 & 35.Van het slapen kwam niet zo veel. Helemaal niet na die twee beren. Hoe verder we kwamen hoe meer het weer begon op te klaren en we kregen zelfs de zon te zien. Nu konden we mooi de bergen zien liggen.

Onze eerste stop was Rearguard Falls. Ook hier kon je merken dat de waterval vol was. Hij zag er heel anders uit dan op het plaatje in het boek. We kwamen hier Nederlanders tegen en die vertelde dat ze hier 5 jaar geleden ook waren geweest en dat ze toen zalm hadden zien springen. Ook waren er inmiddels hekken voor gezet, dat is best jammer, helemaal deze die waren erg hoog. We hebben een tijdje met ze staan praten. Zij zijn weer terug gelopen en wij hebben nog even wat mooie foto’s gemaakt. Toen ook wij terug kwamen bij de auto zat er iets achter de ruitenwisser, een bon…. Huh, nee een kaart van Icefields Parkway, die hadden zij achter onze ruiterwisser gestopt, heel aardig.

 


2


De weg vervolgde en we reden Mount Robson Provincial Park in, de bergen werden steeds duidelijker zichtbaar en de sneeuwtoppen sprongen eruit. Hier zijn we gestopt bij Overlander Falls, en je raadt het al, ook prachtig. Bas is hier heel stout over het hek geklommen voor een foto…foei!! Na hier een tijdje te hebben rondgelopen en genietend van het weer zijn we terug gegaan naar de auto.

3

4


We verlaten British Columbia en ruilen deze in voor Alberta. Daarmee gaat ook de klok naar voren en ipv 9:30 was het nu 10:30, dat is altijd jammer als je een uur moet inleveren. Wat ook erg jammer was, dat hoe meer we bij Jasper kwamen hoe bewolkter het werd, het zat zelfs potdicht en niet veel later begon het te regenen en daarna zelfs hard te regenen….

Ook na de toegangspoortjes van Jasper kwam het nog met bakken uit de lucht en we reden gelijk maar door naar Hinton. We zagen niets, geen beesten, geen hertjes, geen vogels helemaal niks! Alleen maar regen en donkere wolken. Wel moet ik zeggen dat het schitterend was, ondanks het weer.

We waren nu natuurlijk vroeg in ons hotel, veel te vroeg, maar gelukkig hadden ze onze kamer klaar. Hier hebben we even rond gehangen en zijn toch maar weer het park ingegaan opzoek naar wildlife… Het regende nog steeds en er waren geen dieren te spotten! Toch wel iets teleurgesteld reden we verder. Mijn ogen waren een beetje zwaar geworden en ik heb mijn stoel naar achteren gedaan. Door het weer was er niet veel te zien en als Bas wat dieren zag zou hij me wakker maken. Bas is de Icefields Parkway opgedraaid om hier eens te kijken. Hij dacht dat hij in deze richting opklaringen zag.

Na een half uurtje werd ik weer wakker en het was inmiddels droog. Je zou zelfs zweren dat je de zon iets kon zien en in de verte zagen we blauwe lucht. We zijn gestopt bij Sunwapta Falls en het was droog dus we zijn er heen gelopen. Daar aangekomen zagen we de zon zo nu en dan voorbij komen en de mooie bergen werden weer zichtbaar.

5  6

Het plan was om door te rijden naar het begin van Banff daar te tanken en dan weer terug. Omdat het zo aan het opklaren was, zag je hoe schitterend de bergen waren en de stemming kwam er weer een beetje in. Helaas alleen nog steeds geen dier gezien….
En opeens…..

7

8

9

 

VOOR EEN FILMPJE VAN DE BEER, KLIK OP HET LINKJE : http://vimeo.com/36534478

Bas ziet wat auto’s staan en roept, daar een beer…. Hup auto langs de kant, afstand inschatten en uitstappen, het was een grizzly beer…. Ze liep langs de Sunwapta rivier en het is hier heel open dus we konden hem goed zien. Zo nu en dan liep ze door het water. Maar soms kwam ze ook dichtbij de weg en moest er dekking worden gezocht in de auto. Niet iedereen snapt dat en sommige mensen komen gevaarlijk dichtbij. Niet wetende, denk ik, hoe snel en meedogenloos een grizzly is. Het is geen zwarte beer die eigenlijk een confrontatie uit de weg zal gaan, een grizzly gaat de confrontatie aan en geloof me deze win je NOOIT. Wat hier helemaal triest van is, als de beer jou aanvalt wordt hij afgemaakt! Elke keer als ze ons passeerde reden we een heel stuk vooruit en kwam ze ons weer tegemoet lopen. Uiteindelijk moest ze door dieper water en ja hoor daar zwom ze…geweldig!! Er stond een man die duidelijk natuurfotograaf was. Hij volgde ons elke keer als wij opschoven, kwam hij er ook aan. Als ze gepasseerd was reed hij ook een stuk verder op een mooie open plek en wachtte haar weer op. Elke keer hadden we de beste plek. Soms moesten we even wachten maar ze kwam vanzelf weer. Je kon zien waar de beer ongeveer liep door de mensen die aan de kant van de weg aan het kijken waren en de meest gestoorde capriolen uithaalden om het beest te kunnen zien. Deze man wist ons te vertellen dat het een vrouwtje was en dat het een zilverrug grizzly was en dat ze ongeveer 5 jaar oud was. Altijd leuk als mensen dat kunnen vertellen. Na ruim anderhalf uur verdween ze in hele grote struiken en had volgen geen zin meer, ook omdat je niet weet waar ze loopt. Maar wat hadden we hier van genoten zeg dat was de Icing on the Cake!! We hebben ruim 250 foto’s gemaakt.

Inmiddels was het weer schitterend geworden en we kwamen bij het Icefield centre aan. Onze voorraad benzine was wat minder geworden en we hadden het idee dat er elk moment een pomp moest komen… Toch maar even vragen. Nog 50 km en dan konden we tanken. Toch valt het ons op dat je verder heel weinig dieren ziet lopen en ook bijna geen vogels ziet.

10

11

12


Inmiddels reden we Banff in, niet veel later kwam de pomp. We hadden wel verwacht dat het wat duurder zou zijn maar dit…. In Hinton betalen we 1,19 en hier 1,69??? We hebben er voor $20,- in laten gooien dat is genoeg om ons weer in Hinton te krijgen en daar gooien we ons blikje wel weer vol.
Weer terug over deze schitterende weg is zeker geen straf. Zowaar zagen we in de verte twee witte kontjes op de weg, er liepen twee vrouwelijke big horn sheeps…. Zijn ook altijd erg leuk. Het weer was schitterend en zelfs richting Jasper was het weer mooi geworden.

13


Bas heeft nog wat foto’s van Loons gemaakt en we zagen in de verte nog een bever zwemmen en ja zowaar nog een hertje!!
Al met al toch wel weer wat dieren gezien.

14

15

Om 21:15 zijn we snel nog even de supermarkt ingegaan en o o o wat is Canada toch verschrikkelijk duur!! Maar goed, een volle kar hebben we de auto ingeladen en zijn naar ons hotel gegaan. Ik was zo moe… Ben gaan douchen, Bas heeft een soepje voor me gemaakt en ik ben als een blok in slaap gevallen!!


Weltrusten!!