1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

De minder bekende Falls van Wellsgray

Cabin: Dutch Lake Resort

Aantal Kilometers: 200KM

Voor vandaag had Pelleboer weer het een en ander aan water voorspeld, maar het is elke keer allemaal zo mee gevallen dat we daar nu ook maar vanuit gaan!
We zouden vanochtend een beetje kalm aan doen. Ik was er om 7:00 uit en Bas lag nog op een oor. Ik keek uit het raampje en zag een Bald Eagle zitten in de boom aan het meer, super om zo wakker te worden. Hij was wel ver weg maar je kon hem goed zien zitten. Ik heb het Bas dan toch maar verteld en hij sprong gelijk zijn bedje uit…..

We hebben ons aangekleed en alle foto’s gebackuped. We moesten nog inchecken dat is er gisteravond niet van gekomen. We kregen ook bonnen voor het ontbijt, dat was ik helemaal vergeten…..We zijn dus maar gelijk even onze buikjes gaan vullen. Een lekkere warme muffin en kwark en een banaan, en een bak te vieze koffie….jak!! Uit beleefdheid drink je hem op, maar hij was niet te drinken…..

1


Daarna hebben we eerst nieuwe vrienden gemaakt met de anti muggenspray, niet goed word je van die ku… beesten. Bas is gisteren meerdere malen gestoken. Bij mij valt het mee, alleen op mijn ooglid zit een bult. Gelijk maar een paar liter dus. We zaten nog een beetje in twijfel, of het park weer in of een paar andere watervallen die hier in de buurt liggen (althans dat dachten we toen nog).
We hebben voor de laatste optie gekozen. We moesten de 24 op richting 100 Mile House. Ruim voor die plaats moesten we een zijweg hebben richting Canim Lake.  Tussendoor kregen we de schrik van ons leven een hert stak vlak voor onze auto over op een 80 km weg, vol in de ankers en het ging net goed…. Dat was even een, pis in mijn broek momentje….

De route was niet helemaal goed gegaan want we kwamen toch in 110 Mile House uit??? Daar dus eerst maar naar het Visitor centrum. We kregen uitgebreide uitleg en een goede kaart. De weg zou overgaan in een onverharde weg, maar normaal redelijk te doen, alleen door alle regen de laatste weken wist ze niet in wat voor staat deze zou zijn. Dan had je ook nog een stukje 4x4 maar dit was ook een makkelijke weg, als je kalm reed kon het met een gewone auto, alleen ook hier wist ze niet de staat van de weg van. Jammer was alleen dat het nog wel ruim anderhalf uur rijden was…..!!!??? En we waren al dik 1,5 onderweg geweest naar 100 Mile House.
We liepen naar de auto en ik zag in het veldje bij het visitor centrum mooie vogeltjes zitten. Bas heeft hier een tijdje foto’s staan maken.

2

3

Inmiddels hadden we ook maar besloten om door te gaan met onze zoektocht naar deze drie watervallen, we waren nu al zo’n eind op weg. Gelukkig, met deze duidelijke kaart erbij ging het lukken. De asfaltweg houdt opeens op en verandert in een onverharde forrest road. Goed te doen alleen zitten er enorme potholes in de weg. Ook hier zijn we het een en ander aan herten tegen gekomen alleen dan wel veilig langs de kant van de weg…. Uiteindelijk hadden we ze gevonden, Mahood en Canim Falls.

4


Naar Mahood was het 500 meter lopen, nou dat kunnen we wel aan…. Bas heeft hem echter dubbel gelopen, want toen we er bijna waren kwamen we erachter dat de muggenspray nog in de auto lag…. Op het moment dat je even stopt met lopen komen ze echt gelijk op je zitten. Die heeft Bas even snel gehaald en we hebben de halve bus leeg gesprayd over ons heen. De waterval was mooi vol! De mevrouw bij het visitor centrum zei al “they are spectacular at the moment” En geen kip te bekennen, zo druk als het in Wellsgray is, zo rustig is het hier.

5

Nog eens 500 meter verder lag dan de geweldig krachtige Canim Falls. Je kon helemaal doorlopen tot waar de waterval naar beneden valt. Bas moet dan ook zo ver mogelijk…..Nou ik wacht wel ff, anders kan je mij beneden uit de rivier vissen, daarna mag je me gelijk opnieuw in elkaar puzzelen denk ik…

6

7


Heerlijk mugvrij zijn we terug gelopen naar de auto. De laatste waterval was Deception Falls. Hier moesten we nog 8 ,5 km een 4x4 weg voor rijden. We gaan het proberen lukt het niet gaan we terug. Gelukkig was dit aardig te doen want omkeren was geen optie, zo smal. We zijn een keer een tegemoet komende auto tegen gekomen, dat gaat dan allemaal net, we reden net op een wat breder stuk waar wij stil konden staan.
Daar aangekomen moesten we alleen nog wel even 800 meter te voet klimmen….nee niet weer klimmen!! De waterval heet Deception Falls, als het nu maar geen Deception is….. dat was het zeker niet…..schitterend en ook mega veel water, wat er even naar beneden komt. Na en tijdje te hebben gekeken zijn we terug gegaan, en dat loopt een stuk makkelijker…..

8


We zijn terug gereden via een andere forrest road naar de 24. Het waren schitterede wegen die forrest roads. Ik dacht dat ik een hond zag lopen maar het was een vos, een hele mooie, zwart met een witte punt op zijn staart. Tegen de tijd dat we op foto afstand zaten was hij weg. Ook zagen we nog een beer ritselen tussen de struiken en ook die ging er als een haasje vandoor. Dit was inmiddels al wel beer nummer 33!!!!!!

9

We zaten nog een beetje te twijfelen of we alsnog  Moul Falls zouden lopen, maar we kwamen pas rond 18:00 uur weer op de 5 richtig Clearwater. We waren moe en willen morgen vroeg vertrekken naar de rocky’s. Uiteindelijk hebben we vandaag toch 400 km gereden en het was heel veel forrest road en dat rijdt toch anders, je moet veel slechte stukken in de weg ontwijken.
Dit bleek een goed besluit want in Clearwater kwam het met bakken uit de lucht, en wij hadden het zo mooi droog gehad, zelfs zo nu en dan een lekker zonnetje. We hebben bij A&W een hamburger gescoord en zijn vervolgens naar de cabin gereden.
Onze vriend de Bald Eagle zat op zijn plek en was aan het vissen. Net als een meneer die hier de hele dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het vissen was, het enige wat hij vangt is een longontsteking….zei hij.
Ik zit nu het verslag te tikken die man zit er nog steeds, hoop niet dat hij ervan moet leven…..
Morgen verlaten we Clearwater en gaan we naar Jasper. Ben heel benieuwd!!