1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Bijna levend……

Cabin: Dutch Lake Resort

Aantal Kilometers: 395KM

1 

Vandaag is de dag dat we opzoek gaan naar de watervallen in en in de buurt van Wells Gray. Het zou vandaag wederom volgens de voorspellingen niet zo geweldig weer worden. Gezien het weer wat we de laatste tijd vervolgens hebben gehad, maken we ons niet zo druk meer om de voorspellingen.
We zaten om 07:30 in de auto en dat was eigenlijk net iets te laat om beren onderweg te spotten. De dag begon met wat regen, tussendoor scheen de zon nog wel zo nu en dan. Het eerste deel van de route van Whistler naar Wells Gray begon mooi. Jammer alleen dat we door de wolken de bergtoppen niet overal konden zien. Dat zou het geheel nog mooier maken.

2 

Onderweg hebben we nog wel een paar watervallen gezien. Gezien de hoeveelheid regen die hier de laatste tijd is gevallen komt er zo ongeveer overal uit de bergen wel een mooie waterval.
Dan toch weer ineens een beer in de struiken. Deze hebben we maar even kunnen zien maar we tellen hem wel. Dat is de 27ste alweer van de vakantie. Dit zou achteraf gezien nog niet de laatste zijn….dat was wel beter geweest gezien wat er bij de een na laatste beer van de dag is voorgevallen.

Hier hebben we tevens een rode auto ingehaald, deze was heel irritant bezig door de gehele tijd ver onder de toegestane snelheid te rijden en vervolgens het achteropkomend verkeer er niet langs te laten. Onze auto heeft wel een redelijke acceleratie en we hebben hem uiteindelijk redelijk onbenullig ingehaald.

Na ongeveer 30 minuten kwamen we bij een heel mooi meer uit. Wederom was het weer mooi weer en we zijn dus even gestopt om wat foto’s te maken. Er geldt namelijk alleen een fotoverbod bij slecht weer. Op dit moment kwam het rode autootje er ook weer aankachelen. Wij stonden al bij de rand om wat foto’s te maken. Bas spotte ineens twee beren bij de bergrand, deze waren omhoog aan het klimmen. Hier hebben we wel weer wat foto’s van kunnen maken. Dat waren beer nummer 28 en 29. Vervolgens komen de mensen uit het rode autootje onze kant op lopen en ze waren met elkaar aan het praten. Ik hoorde dat het Nederlanders waren en heb ze ff aangesproken over het feit dat er twee beren op de berg liepen. Er kwamen nog wee Nederlanders bij en het feest was compleet. Je komt ze echt overal tegen die Nederlanders. Uiteindelijk zijn wij er weer vandoor gegaan. Bij het weglopen hoorden we ze wel ineens zeggen oh, zijn jullie met die witte auto………Ja dus.

3

4


Onze weg vervolgde weer richting Marble Canyon. Vanaf hier werd de weg eigenlijk wel een beetje saai. Geen mooie bergen meer, eigenlijk alleen nog maar wat heuvels en rivieren. Het was inmiddels 11:30 en we begonnen toch wel weer wat honger te krijgen. We zijn bij DQ gestopt om wat te eten. Ik wilde eigenlijk alleen maar een ijsje en Bas is maar begonnen met een hamburger.
We zijn hierna doorgereden naar Kamloops. Hier zijn we toch nog maar even bij een Michaels gestopt. Ik had namelijk nog een bon van 50% korting die ik toch nog even moest gaan gebruiken. Dat is uiteindelijk na veel kijken en aarzelen toch nog gelukt………

Rond 15:30 kwamen we Clearwater inrijden. Het zag er mooi uit wat betreft het weer en we besloten maar gelijk een paar watervallen te bezoeken. In mijn boekje waterfalls of BC stonden er ook wat in die niet in het park lagen en die we via een forrest road konden bereiken. Eerst maar even het visitor centrum in. De man vertelde dat die weg op het moment onbegaanbaar was en dat we er alleen via 100 Mile House konden bereiken. Dat was best een stuk om en we hebben besloten eerst maar het park in te gaan.
De zon begon echt goed te schijnen, en het was een aangenaam tempie, zo’n 18 graden. Eerste stop was Spahats Falls, super, er zijn geen andere woorden voor. De zon scheen wel maar de waterval lag in de schaduw.

5

Tweede stop was Helmcken Falls, ook te mooi!

6

7 

Daarna zijn we doorgereden naar het einde van het park waar we Eagle Fall trail hebben gelopen voor een mooi uitzicht op Eagle Fall. 2km klimmen en behoorlijk, zelfs Bas stond te hijgen…. Alleen jammer van het eindresultaat. Het uitzicht was leuk maar om daar nou 2 km voor te klimmen, ik zou het niet aanraden. Dit had ons best aardig wat tijd gekost. We wilden eigenlijk nog naar Moul Falls maar dat was nog een 1,5 uur roundtrip op zich niet erg maar het was al 19:00 uur. Voordat we daar dan zouden zijn….tja dat gaat hem niet worden.

8

9


We hebben nog even een stop gemaakt bij Bailey’s Chute….en allememagies wat een water en wat een kracht, heel bijzonder!

10

11

We zijn na Bailey’s Chute langzaam teruggereden naar onze cabin. Het was al een mooie dag, hij werd nog een stukje mooier. Weer een beer deze was wat schikkerig en hij spoot eigenlijk gelijk weg. Ze jagen in dit gebied in een seizoen op nogal wat beren. Logisch dat ze hier wat zenuwachtiger zijn.
Dit zou dan toch echt wel de laatste beer van vandaag zijn. Nu was de koek op en moesten we maar naar de cabin gaan. Nog een beer zou toch zeker niet meer gaan gebeuren. Ineens toch weer een beer, deze was een heel stuk relaxter en was lekker langs de kant van weg aan het grazen. Dit was dus het moment dat het allemaal wat minder leuk werd. Esther stapte als eerste uit de auto om wat te filmen. We hadden inmiddels alle ramen compleet open staan, dit bleek achteraf ook niet verstandig te zijn. Vaak zie je in dit soort situaties dat je allemaal onverstandige keuzes achter elkaar maakt. Op eigenlijk hetzelfde moment stapte Bas ook uit de auto. De Beer was nog steeds lekker aan het eten en ineens gebeurde het! Allemaal muggen! Ik denk dat we er beiden wel 100 om ons heen hadden zoemen. Ik ben meerdere malen gestoken en Bas had hierna gelijk bulten op zijn hoofd en vinger. Wat een klote beesten zeg. Morgen gaan we als eerste, de beste antimuggenspray halen die er is. We zijn de auto ingesprongen, alleen zaten er op dit moment ook minimaal honderd in. Met spinnende banden zijn we weggereden, Ik was alle muggen aan het doodslaan en Bas zette alle achterramen ook open om de muggen uit het raam te laten waaien. De beer keek nog een keer versuft naar ons waar wij toch in hemelsnaam me bezig waren. We zijn nog wel een keer teruggereden naar de beer en hij zat er nog. Nu dachten we alleen even een raam open te draaien, helaas daar waren die klote muggen gelijk weer. Het is dus maar bij een paar foto’s gebleven en we zijn weer verder gereden. Nu wel echt in een streep door naar de cabin. Jawel, beer nummer 32 hebben we hierna dan toch ook nog gespot. Na twee bruine beren was dit dan weer een zwarte beer. Hier hebben we 1 foto van kunnen maken, deze was ook wat schrikkerig. We hebben even naar hem staan kijken en hij stond door de struiken naar ons te kijken. Toen er vervolgens ook nog een camper aan kwam vond hij het wel genoeg en is er maar vandoor gegaan.

12

Uiteindelijk waren we om 20:15 bij onze cabin. Deze is echt superleuk. Een heel klein A-huisje en deze stond gelijk aan het meer. De office zat al dicht maar ze hadden een briefje voor Bastiaan Willemsen op het raam geplakt. We hebben daar nog even wat gegeten en toen was het echt bedtijd. Met gekwaak van kikkers en een huilende wolf…..wat later dus gewoon wat Loons (vogel) bleken te zijn,  zijn we in slaap gevallen.

13


Tot morgen!