1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Bear rerun…..

Hotel: Whistler Inn and Suites

Aantal Kilometers: 100KM

En weer was ik vanochtend vroeg wakker grrrrrr…… Om 4:30 en dat is echt te vroeg. Uiteindelijk ben ik weer in slaap gevallen en was het 8:00 uur maar nu was ik zo duf als een konijn. Bas had lekker geslapen en werd tegelijk met mij wakker.

We hebben een ontbijtje gemaakt en rond 9:15 zijn we naar het visitor centrum gereden. Het is zwaar bewolkt maar af en toe laat de zon zich zien en soms valt er een bui. We wilden graag wat informatie over Griabaldi Provincial Park. We hoorden dat er nog heeellll veeelll sneeuw lag en dat wandelen daar eigenlijk onmogelijk was. Wel kregen we de tip voor Naim Waterval. Deze had ik ook al op mijn lijstje staan. We vertelden dat we gisteren zoveel beren hadden gezien op de weg naar het Olympisch dorp. Ze vertelde ons dat het eigenlijk een beetje een probleem aan het worden was. Er zitten daar heeellll veeelll beren alleen jammer genoeg weten veel mensen er niet mee om te gaan. Zodra de beren mensen associëren met voedsel moeten ze worden afgemaakt.
Onderweg naar de falls zag Bas een beer lopen langs de snelweg. Hierna hadden we nog een mooi viewpoint en vanaf daar zagen we de bovenkant van de waterval. Eenmaal daar aangekomen wilde ik even afval weg gooien, ik was alleen vergeten dat ik de video camera nog in mijn hand had dus die heb ik ook weggegooid….Gelukkig was de prullenbak niet zo vol en kon ik hem er weer uitvissen.

1

Het was een half uurtje lopen. En o wat was het weer een mooie waterval. Met een klein beetje zon erbij was het erg lekker weer. We hebben er een tijdje rondgelopen en zijn terug gegaan naar de auto. Ook hadden we Lizzie Falls op de lijst staan. Hier had ik een route beschrijving van maar deze was wat lastig te bereiken.

2 3


We gingen een poging wagen, de eerste forrest road hadden we over het hoofd gezien. Bas dacht dat hij hem al had gezien en inderdaad dat was hem. Deze onverharde weg moesten we voor 16 km volgen en daarna moesten we een andere forrest road in. Ook deze weg was weer even zoeken, maar ook die hadden we gevonden. Deze weg was heel slecht en dat ging met onze nissan niet lukken. Het eerste stuk hebben we geprobeerd maar we zijn terug gegaan. We konden niet draaien, dus we hebben dat hele stuk achteruit gereden.
Ondanks alles was het een leuke weg dus helemaal voor niks was het niet. We zijn naar Pemberton gegaan om te tanken en te vragen waar we kunnen internetten, we wilden graag het verslag van gisteren met alle berenfoto’s uploaden. We moesten naar de bieb, hier konden we gratis gebruik maken van internet. Helaas was de accu leeg….

We zijn terug gereden naar ons hotel waar we even lekker een broodje gebakken ei hebben gegeten en een bak fruit. Bas is verder gegaan met het verslag van gisteren en ik heb even mijn oogjes dicht gedaan.

4

Rond 16:00 uur zijn we naar de bergweg gereden waar we gisteren zoveel beren hebben gezien. Maar voordat we daar waren was het al raak. Een mooie dikke grote bruine beer voor een waterval langs de snelweg. De beer had veel bekijks en er ontstond een heuse bearjam! Dit was nog 10km van onze bearhighway af.

5

6

Op de bergweg werden we weer getrakteerd op veel beren. Een aantal nieuwe en een aantal die we gister hebben gezien. We hebben er 12 gezien waarvan 6 nieuwe en 6 al bekend. Onder andere de berenfamilie met mama beer en haar twee cubs, Deze hadden we gisteren ook gezien. Ook kwamen we een beer in de boom tegen. Het ziet er niet uit zo’n mega beest in een boom!! We weten ook niet waarom hij inde boom zat.


Deze dag zijn we wat meer bruine beren tegengekomen. Ook zijn we twee kleine beertjes tegengekomen zonder mama beer. Iets verderop kwamen we het kleine beertje van gisteren, ook zonder mama, tegen. Misschien dat de beren in deze regio iets vroeger zonder mama door het leven moeten. De beren hier zijn ook iets kleiner dan verder in het binnenland. Het kan ook zijn dat de beren al iets ouder zijn dan dat ze groot zijn. Er schijnen iets van 20 subsoorten zwarte beren te zijn.

7

8

9

We zijn rond 18:00 terug gegaan naar ons hotel. Er is werk aan de winkel. Er moet gewassen (Bas) worden, verslag van vandaag maken, foto’s en film backuppen en broodjes gebakken ei voor morgen moeten klaar gemaakt worden….druk druk druk. Morgen willen we op tijd vertrekken naar Clearwater.