1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Free Willy……

Hotel: Best Western Victoria

Aantal Kilometers: 85 km. Te voet en per boot

Het was weer vroeg dag vanochtend, om 6:00 waren we wakker. Het zonnetje was al weer druk aan het schijnen. We hebben ons langzaam aangekleed en om 7:15 liepen we richting Tim Hortons voor een lekker ontbijt.
We hebben de rugzak opgehaald en zijn op pad gegaan. Over die rugzak. Die hangt altijd bij Bas op zijn rug en geloof me die is best zwaar. Hier zit al onze foto en film apparatuur in, twee bodies, drie lenzen, kleine water fotocamera, kleine gewone fotocamera, twee filmcamera’s, flitser en de nodige andere accessoires. We hebben er twee dus we kunnen verdelen maar dat wil hij niet. Moest ik ff van hem vermelden………
We zijn Victoria doorgelopen en het voordeel is dat wanneer je vroeg bent er nog niet zo veel mensen lopen. Dat scheelt weer bij het maken van foto’s. Het was een heerlijk weertje, hier en daar zijn we nog even in de zon gaan zitten. Uiteindelijk kwamen we dan toch weer uit bij Fishermanswarf. Alles was nog dicht, maar we konden hier wel weer even lekker in de zon zitten. Na een half uur kwam de watertaxi en zijn we weer terug gegaan.

1 2

3

4

5

6

7

In het centrum hebben we heerlijk wat gedronken en gegeten bij een Ierse pub. We zijn de mall even ingegaan, deze ziet er erg mooi uit. Bas wilde natuurlijk over de foodcourt, en heeft zich daar vergrepen aan een Thais menu. Ik zat nog vol van de appeltaart dus ik sla dit rondje even over.  

Om 14:00 uur werden we opgehaald voor whale watching. We zijn met de Eagle wing tours gegaan. Een van de duurste maar zij gaan ook het langst weg en geven garantie. Als we geen walvissen of orca’s zien (dat zijn namelijk geen walvissen maar grote dolfijnen) blijft je ticket levenslang geldig en mag je de volgende keer gratis mee ook al is dat over …. jaar.

We kregen warme jassen, je zou ook een broek kunnen krijgen maar dan had ik het idee dat ik me helemaal niet meer kon bewegen. Inmiddels was het licht bewolkt op zich wel beter voor de foto’s anders heb je misschien net last van de zon. We gingen in een grote speedboot en kregen de bekende safety instructies….die totaal niet te horen waren. Met een noodgang gingen we best een eind de zee op, hier werd de bewolking dan ook een stuk dikker. Na 15 min kwamen we Orca’s tegen, een groepje van drie, een mama en haar jong en ik denk tante orca. De eerste keer waren ze best dichtbij en kon ik ze redelijk met een gewone fotocamera op de foto zetten. Daarna is bas met de grote lens gaan fotograferen en ben ik gaan filmen, maar dat valt nog niet mee.

8

9

10

Er was wat twijfel over wat we zouden doen, dit waren trekkende orka’s en die schijn je niet vaak te zien. Deze orka’s jagen ook veel onderweg en dat levert natuurlijk ook een leuk beeld op. Ook wisten ze dat hier een Bultrugwalvis moest zitten die zat er al een paar dagen. Dit was zeker niet de tijd voor Bultruggen dus ook best bijzonder. We konden ook naar de orka’s gaan die daar het hele jaar verblijven, dan zitten er meerdere bij elkaar. Er werd gekozen voor het eerste. Wat ons betreft een goede keuze.


Na een tijdje dit trio te hebben gevolgd zijn we wat verder gegaan en daar kwam dan ook de bultrug tevoorschijn…..wat een beest!! Mega…. We hebben hem een paar keer kunnen zien. Elke keer blijft hij 5 min onder, komt hij boven en neemt drie keer adem en duikt dan weer onder. Soms is het alleen even zoeken waar hij weer boven gaat komen.

11

12


Na een tijdje zijn we weer naar de orka’s toe gegaan die waren inmiddels weer bij ons. Ook bij deze beesten is het gokken waar ze weer boven komen. Ze kunnen 20 min onder blijven en ze zwemmen veel sneller. Het is maar goed dat ze met zijn drieën waren want in grote groepen vallen ze de bultrug aan. We waren een paar keer dichtbij en een paar keer zwommen ze onder de boot door, alleen jammer dat je daar niks van ziet, je kon het zien aan de zogenaamde voetsporen op het water. Elke keer werd de boot verplaatst zodat we goed konden kijken. Ik denk dat we ze zeker 45 min hebben gevolgd. Ze beleven gelukkig elke keer maar een of twee minuten onder en dan zag je ze weer.

13

14


Daarna was het echt tijd om terug te gaan. We zijn nog op zoek gegaan naar wat andere inwoners van de zee. We zijn nog zeeleeuwen, zeehonden en zeeolifanten tegen gekomen. Ook de nodige bald eagles zijn voorbij gekomen. En we zijn gestopt bij een nest, hier zat een kuiken in. Af en toe zag je hem met zijn vleugels wapperen. Nou met al dit moois op ons netvlies zijn we terug gegaan. Inmiddels was het iets begonnen met regenen maar we waren nu toch op de terugweg. Wel waren we ondanks de jassen helemaal verkleumd!! We zijn ruim drie en half uur op het water geweest en hebben ruim 80 kilometer afgelegd met de boot.

15

16


Eenmaal van boord werden we gelijk met de warme bus bij ons hotel weer afgezet echt super geregeld. Gelijk de kachel aan en onder de warme douche.
Weer eenmaal op de normale tempratuur moest er ook nog wat gegeten worden. Van Marjon kreeg ik de tip naar Earls te gaan en dat is nog geen 5 minuten van ons hotel vandaan. Nou Marjon we hebben heerlijk gegeten met een lekkere cocktail erbij, denk dat ik vanavond wel goed slaap!! Om 21:30 gingen onze lampjes dan ook echt uit. Wat een dag!!

17  18