1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Een bere mooie dag….

Hotel: Best Western Victoria

Aantal Kilometers: 290 KM

 

1

 

Vanochtend zijn we vroeg vertrokken. Vandaag gaan we naar Victoria waar we 2 nachten zullen blijven. Onderweg willen we English man falls bezoeken.
Na een snel ontbijtje zaten we om 7:30 in de auto. De mooie vier die door bergen en langs mooie meren gaat is zeker geen straf om een tweede keer te rijden. We begonnen met wolken en langzaam kwam de zon tevoorschijn.

2

 

Ik was een stukje door de ramen aan het filmen en opeens zag ik twee auto’s langs de kant staan en iets zwarts en harigs…..Een beer??? En ja hoor een beer langs de weg. Hij of zij stond op zijn gemakje te eten en trok zich verder niks aan van ons. Ik durfde de auto niet uit maar Bas wel. De beer liep langzaam een stukje verder en ik moest het stuur overnemen zodat Bas kon fotograferen…. Enuhhh hoe was het ook al weer… O ja D=drive?? Daarna nog een stukje achteruit…uhh R=reverse??? De beer trok zich hier allemaal niks van aan en uiteindelijk verdween hij het bos in. We hebben er toch minimaal 15 minuten bij staan kijken……op 2 meter afstand met een auto ertussen…voor de veligheid.

 

3

Heel stoer ben ik verder gereden, eigenlijk heb ik hier nog helemaal niet gereden. Ik rijd niet zo graag in de bergen en ook niet in de grote steden, dat mag ik nu nog zeggen, mijn rijbewijs is nog maar een jaar oud. Daar komt ook bij dat ik mijn ogen echt nog op de weg moet houden en niet om me heen kan kijken.Na 30 min was ik er ook klaar mee en is Bas weer gaan rijden.

Langzaam reden we de wolken weer in en toen we bij English man falls in de buurt kwamen begon het te regenen, dat hadden we deze vakantie nog niet gehad. We zaten even te twijfelen wat we zouden doen, maar we besloten toch om er heen te rijden. Het is tenslotte maar 150 meter lopen naar de waterval. Eenmaal daar aangekomen was het weer droog en een flauw zonnetje probeerde door de wolken heen te branden. Dit was ook weer een schitterende waterval en we waren blij dat we toch waren gegaan.

4 5   

We reden weer verder, wolken en zon wisselde af, maar het was al met al best lekker weer. Mijn oogjes kregen het een beetje zwaar en ik heb mijn stoel even in de “R” gezet. Bas vond het niet erg die was onder het rijden weer veel te druk met het spotten van Baldies…(Bald Eagles). Na vandaag hebben we er tussen de 30 en 40 stuks gezien…..niet echt bijzonder meer…….Eigenlijk gingen mijn ogen open omdat we over zo’n onbenullige parkeerdrempel reden en ik dacht nog huhhh waar gaan we parkeren, Ik opende mijn ogen...Michaels…..jeeejjjjj (dit is een mega scrapbook winkel) Dat was nou een goede actie van Bas. Heerlijk heb ik overal doorheen gestruind en ben goed geslaagd met mooie ponsen van Martha Steward. Deze zijn hier echt een stuk goedkoper dan in Nederland.

De weg vervolgde en uiteindelijk was daar Victoria in de zon!! We hebben ingechecked en zijn aan de wandel gegaan. Heerlijk weer, dus wij in ons T-shirtje. Ons doel: Fishermanswarf voor het boeken van een Orca tour. Het hotel had ons Eagle Wing aangeraden en die had ik ook op internet gevonden.

6

Wat een leuke stad is Victoria, leuker dan Vancouver. Allemaal leuke winkeltjes en het ziet er gezellig uit. We zijn helemaal naar Fishermanswarf gelopen en dat was best een stukje. Onderweg kwamen we langs naakte en bijna naakte mensen op de fiets, het is vandaag World naked bike ride day.

7

Er moest even op de kaart gekeken worden hoe we precies moesten lopen maar kaartlezen is op het moment niet meer mijn sterkste kant…. Uhhmmm, dus dat laat ik maar aan Bas over. Elke keer als ik denk te weten hoe we moeten lopen is het mis, ik bemoei me er maar niet meer mee….
We stonden bij de whale watching en het bleek dat daar een Nederlandse jongen werkte en dat is toch altijd makkelijk. We hebben voor morgen geboekt om 14:30, en om 14:00 worden we opgehaald bij ons hotel.
We hebben hier heerlijk even rondgelopen. Het is niet groot maar wel erg leuk. Een aantal mensen heeft  hier een woonboot liggen, echt geweldig. Prijzen liggen rond de 350.000$ We zagen dat er ook een watertaxi vaart, die nemen we straks mooi terug dat scheelt een heel stuk lopen. We hebben lekker wat te eten besteld, ik fish en chips en Bas mosselen. Het smaakte erg goed. Opeens was er veel commotie er zwommen twee zeehondjes. Bas en ik zijn om de beurt gaan kijken. Wat een snoepjes!!

8

9

Met gevulde buikjes zijn we nog even gaan kijken of ze zeehondjes er nog zaten en jawel hoor. Je kon voor $5,- vis kopen en die kon je ze voeren. Bas heeft een deksel vis gehaald en ik kon ze voeren dat is zo leuk!!

10

Met de watertaxi zijn we terug gegaan en via Government street naar ons hotel gelopen. Allemaal leuke winkeltjes, heerlijk.

11

12

Nu zitten we lekker te relaxen in ons hotel en gaan lekker op tijd naar bed. Maar eerst het verslag afmaken natuurlijk.