1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Whales en Seaotters………

Cabin: Point West Cottages in Ucluelet

Aantal Kilometers: 50 KM

Vanochtend zijn we om 7:30 uur opgestaan. Het was nog steeds zwaarbewolkt maar wel droog. Eerst heb ik weer een ontbijtje gemaakt met alles erop en eraan, het is tenslotte vakantie. Het plan voor vandaag is Pacific Rim NP bezoeken en we willen graag een whale tour doen, maar het zou fijn zijn als het iets lichter zou worden ivm fotograferen.

Onze eerste stop in het park was rainforest trail. Het zijn maar twee trails en eentje was er door stormschade gesloten. We zijn overgestoken en hebben het ruim 1 km trail gelopen. Mooie grote bomen en hele plukken mos hangen aan de takken. Ook hangen er mega zwammen aan de stammen. Ik maak een foto met flits en doordat er waterdruppels op zitten, lijkt het net of er kleine lampjes op zitten. Het houten boarwalk trail is wel wat gammel…..maar we lopen er als enige dus het zal vast wel goed komen. Halverwege de trail zien we een hummingbird, dit is een van mijn favoriete vogeltjes, Bas gaat voor wat groter een swallow tailed kite!

 

1

2  3

Na dit trail rijden we door en stoppen we vervolgens bij Combers Beach. We lopen daar een stukje en als we richting Tofino kijken zien we blauwe lucht. Ook zien we in de verte zeehonden op een steen. Te ver weg om te fotograferen maar met de filmcamera kunnen we ze aardig dichtbij halen. Er spelen er ook een aantal in de golven die best aardig dichtbij zijn. Na een tijdje te hebben gekeken lopen we terug naar de auto. Op het strand vinden we nog een sunflower starfish en ik kan hem super op de foto zetten.

 

4

5

In de auto overleggen we even wat we gaan doen. We rijden naar Tofino en gaan naar Jamie’s voor informatie voor een whale watching tour. We hebben een kaartje met 10% korting dus dat is altijd leuk. Nu is het alleen nog even overleggen welke boot we gaan nemen. We kunnen met een zodiac een soort speedboot of een gewone boot….. Uiteindelijk kiezen we voor de gewone boot. Deze zal om 13:30 vertrekken dus we hebben nog even. Achteraf gezien is een Zodiac misschien leuker. Het weer moet dan wel iets beter zijn, maar je bent overal sneller…..dus meer kans om iets te zien.

We halen de laptop uit de auto en we gaan warme chocomelk drinken met een cinnemonrol, hier kunnen we gelijk gebruik maken van internet en omdat we drie dagen achter lopen is dat wel een strak plan. Ik wil ook nog even snel wat mailen en wat dingen opzoeken, Bas loopt ondertussen naar de baai waar heel veel Bald Eagles zitten. Na een half uurtje loop ik naar hem toe maar er is weinig activiteit.

Inmiddels begint de zon voorzichtig door de bewolking heen te komen en het is een heerlijk weertje. Bas heeft zin in een hamburger…. What else is new!! En dus gaan we opzoek. We vinden iets waar we lekker buiten kunnen zitten en ik neem een zalm stick. Het duurt alleen gewoon 20 min voordat het klaar is…. En wij waren de enige. Iets geïrriteerd raken we wel want we hebben inmiddels nog maar 15 min voordat we bij de boot moeten zijn. Toch smaakt het er zeker niet minder om.

6    

Precies op tijd zijn we bij de boot en we mogen er gelijk op. We beginnen heel stoer voorop het dek. We varen de haven uit langs een bald eagle nest waar een mannetje en vrouwtje zitten. De tourguide vertelt dat bald eagles elkaar trouw blijven voor het leven en dat dit setje hier al 15 jaar zit. We varen verder maar we gaan recht op bewolking af, dan wordt het dus ook donkerder, en moeilijker om te  fotograferen. Ook begint het behoorlijk koud te worden maar wij blijven voorop de boot zitten. De golven beginnen hoger te worden en we worden nu ook iets nat. Ik word zelfs misselijk en krijg even een déjà-vu moment….Florida 2008, toen heb ik de vissen gevoerd zeg maar.

7  8

 

De tourguide had denk ik wat moeite met het vinden van een walvis, uiteindelijk was het verlossende woord er. We moesten voor ons kijken we zouden dan water omhoog zien spuiten, en ja hoor vervolgens kwam zijn mega lijf omhoog gevolgd door zijn staart, mega groot en mega gaaf. Even later gebeurde het nog een keer maar dit was een andere walvis. Wat een geweldige en mega grote beesten. We hebben de grijze walvis gezien, twee stuks…..o wat gaaf.

9  10

11

12

13

Na ze paar keer gezien te hebben gingen we verder. We waren inmiddels helemaal vernikkeld en zijn even naar binnen gegaan. We hebben een warme chocomelk genomen. We waren lekker aan het varen en opeens….. een zeeotter. Deze lag op zijn gemakje in het water en we konden best dichtbij komen. Hij lag lekker te relaxen en vond het allemaal prima.

14

15

16


Weer in de haven zat er nog een bald eagle op een strandje te lunchen en op de menukaart stond vis!! Ja zij weten wel wat lekker is. Iedereen ging tevreden weer aan wal. De zon was er lekker bij maar ik was helemaal vernikkeld. We besloten om richting Ucluelet te rijden. We zijn nog even bij Long Beach gestopt maar buiten een paar heftig kussende hippies was er verder niks te zien.

17

18

Ook in Ucluelet was de zon erbij gekomen alleen bij de bergen hangen nog wolken. We zijn eerst onze hottub ingedoken om lekker warm te worden.

19

Daarna hebben we gegeten tijdens de ijshockey wedstrijd van de Canucks, ze hebben net gescoord en als ze deze wedstrijd winnen hoeven ze nog maar een keer te winnen voor de stanleycup. Iedereen in Canada is er vol van!! Ze spelen tegen de Boston Bruins uit Amerika. Morgenochtend vertrekken we op tijd en gaan we naar Vancouver.

20

Weltrusten!! (eerst nog even een warme chocomelk met cheescake…..)