1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Sealife

Cabin: Point West Cottages in Ucluelet

Aantal Kilometers: 315 KM

Het was al voorspeld en jawel, vandaag hebben we toch echt zware bewolking. Het is wel droog maar voor hoe lang. We besluiten ons nog een keer om te draaien en lekker een beetje uit te slapen. Om 9:00 uur staan we op en ik maak een lekker ontbijtje met een eitje enz. Gelijk smeer ik een lekkere lunchbroodjes met kaas, spek komkommer en tomaat, voor onderweg. Ik was de laatste tijd 10 kilo afgevallen. Door de onlangs gegeten hamburgers ben ik volgens mij weer 5 kilo aangekomen.

Rond 10:00 gaan we op pad, richting Tofino. Eerst brengen we de was nog even weg bij de receptie. Ze wast, droogt en vouwt het op voor $12,- van die luxe willen we wel gebruik maken. Aan het einde van de dag vonden we alles netjes gevouwen en al terug op de bank.

 

1

Onderweg begint het iets te spetteren maar het mag geen naam hebben. In Tofino parkeren we de auto en lopen naar de haven. We klauteren een stukje langs de rotsen en hier glij ik uit, en ik val op mijn been…! Het valt mee en lichtelijk geïrriteerd loop ik verder. Opeens hoor ik een bald eagle, ik zoek een beetje en ja hoor in de boomtop boven ons.

 

2

 

3

4

We lopen wat verder en opeens gaat hij vliegen. We kijken eens goed en er vliegen zeker een stuk of 10 bald eagles bij de steigers, opzoek naar vis. We moesten natuurlijk terug rennen, maar dat lukt met mij niet zo. Helaas kwamen we net te laat en ze hadden al gegeten. We zijn een tijdje bij de steiger gebleven en zagen er heel veel om ons heen. Achter ons in de bomen zaten er zeker 10 en aan de overkant ook een heleboel. Ook zaten er twee jonge bald eagles.

 

5

6

7

 

Na een uur bij de Bald Eagles te hebben gekeken zijn we weer verder gegaan. Het was toch iets fris dus we zijn maar wat gaan drinken. Een hete choco met slagroom, was het meest passende drankje voor ons onder deze omstandigheden.

 

8

 

Op de radio hoorde we dat er bij Tonquin beach walvissen te zien waren. We hebben opgezocht waar het was en zijn die kant opgereden. Helaas konden we geen walvissen zien maar het was echt een schitterend stuk strand. Doordat het eb was, waren er wel veel zeeanemonen en zeesterren te zien.

 

9

10 11

 

12

13


Na een tijdje zijn we dan inderdaad naar Ucluelet gereden. Onderweg hebben we gelijk maar even een parkpass aangeschaft. In Ucluelet hebben we Pacific Trail gelopen, super mooi en ook hier zagen we weer een aantal bold eagles zitten.

 

14

15

16  17

18

Nadat ik ons aan het einde van de wandeling weer eens de verkeerde kant op had gestuurd konden we 15 minuten omlopen om de parkeerplaats te bereiken. Hier zagen we dan wel weer een rivierotter. Helaas konden we er geen foto van maken. Had dus toch wel enig nut dat ontbrekende richtingsgevoel van mij.

Bij het terugrijden naar de cabin zagen we dan toch eindelijk ook weer eens een hertje.

 

19

 

 

We hebben even een nog wat salade gehaald en zijn terug naar onze cabin gereden, waar ik nu verslagen aan het tikken ben want we lopen achter. Ik ga zo eten maken, lekkere vis. Dan nog even onze hot tub in en dan lekker slapen.