1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Bald Eagle Walhalla…..

 

Cabin: Point West Cottages in Ucluelet

Aantal Kilometers: 315 KM

 

1

De dag begint weer zonnig!! We beginnen te merken dat we wennen aan de tijd, want we moeten om 6:00 eruit en dat valt niet mee!! We willen met de boot van 8:15 naar Comox (Vancouver Island). Onze eindstop is vandaag Ucluelet, met een omweg naar Elk Falls.
De boottocht duurt 1 uur en 40 min. We besluiten om naar het restaurant te gaan en we nemen een wafel met slagroom en aardbeien…heerlijk! De tijd gaat best snel en voor we het weten rijden we weer van de boot af. Het uitzicht op de boot is mooi maar niet spectaculair.
We rijden gelijk verkeerd maar hierdoor zien we langs de weg een bald eagle zitten. We zetten de auto in de berm en proberen hem op de foto en op film te zetten. Een vrouw die naast het nest woont komt naar ons toe lopen. Ze heeft echt zo´n heel klein hondje op haar arm. We hebben even met haar gesproken. Ze vertelde ondermeer dat ze haar hondjes niet vrij kan laten lopen. De baldies eten de kleine hondjes namelijk......Helemaal in onze nopjes keren we om en rijden naar Elk Falls. Onderweg zien we nog een paar bold Eagels echt geweldig.

 

2

Elk Falls is geweldig mooi!! We lopen hier een tijdje rond en het is echt genieten met het zonnetje erbij. We lopen naar de parkeerplaats en rijden nu via de 19a naar Ucluelet, met als stop onderweg nog  Little Qualicum Falls. Net voorbij de falls heb je een brede rivier en hier spotte we een Kingfisher. Bas krijgt hem niet echt mooi op de foto.

 

3    4

5

6

Onderweg zijn we weer een aantal bald eagles tegengekomen, echt schitterende vogels. Het was sowieso een mooie weg, de 19a, je rijdt veel langs de zee en aan de rechterkant zie je bergen, enkele nog met sneeuw op de top.

 

7

8

Ook Little Qualicum Falls was super! We konden een rondje lopen via lower naar upper falls. Na hier een tijdje te hebben rondgelopen zijn we verder gegaan. De weg naar Ucluelet ging door de bergen, echt schitterend! Ik moet eerlijk zeggen, ik heb hem niet helemaal mee gekregen, ik heb even mijn oogjes dicht gedaan.

9

10

11

We zijn nog even gestopt bij Ellis River, waar Bas natuurlijk weer naar benden moest klimmen. Hij heeft er niks van geleerd….nou ja alles gaat wel netjes in de tas. Ik ben boven blijven staan. Wel jammer achteraf want daar was ook weer een soort van waterval. Het laatste stuk bergen was best steil! Maar mooi!! We zijn bij point west cabins aangekomen en de eigenaar loopt met ons mee naar de cabin. Ze doet de deur open en we lopen naar binnen en we hebben echt zoiets van WAUW!!! We hebben een balkon die uitkijkt op de zee en hier staat onze hot tub op!! En dat uitzicht echt geweldig!! Dit kan ik iedereen aanraden Als je naar de cabin toeloopt, heb je het idee dat je in een bouwkeet komt te zitten.....maar dat idee heb je maar heel even.

 

12

13

We zijn gelijk boodschappen gaan doen. We kunnen lekker zelf eten klaarmaken. Ik heb een broodje knoflook hotdog gemaakt en we hadden salade. Met volle buikjes zijn we in onze hot tub gaan zitten. En wat zien we voorbij vliegen een bald eagle, how good does it get!! Het bracht het totaal van vandaag op 15 bald eagles!! Hier kunnen we vast lekker van slapen.