1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Relax Dex….

Hotel: Footprint Cabin in Powell River

Aantal Kilometers: 15 KM (gelopen)

Weer hebben we heerlijk geslapen en zelfs tot 7:00 uur!! Vandaag zouden we het een beetje kalm aan doen. We zijn al best heel actief geweest, veel gewandeld en gisteren gekajakt. We zijn nog lekker blijven liggen tot 8:30. Op ons gemakje ontbeten, verslagen bijwerken, we liepen achter….

Om 10:30 uur zaten we in de auto richting Inlet Lake. Jonh had ons de tip gegeven, om het meer heen te lopen, maar ja dat was wel weer 15km??? Daar aangekomen lag het meer er schitterend bij! Ook hebben we weer prachtig weer. Het is iets frisser dan gisteren maar met 18 graden en zon hoor je ons niet klagen hoor.
We zijn begonnen en we hebben besloten toch maar de hele hike te doen. Onze wandelschoenen waren alleen nog nat maar op mijn gympies ging het ook wel aardig. Je liep door het bos met aan de andere kant elke keer mooi uitzicht over het meer.

1

2

3

4

5

Op stukken waar de zon goed door de bomen kwam, zaten slangen. Ik denk dat we de hele hike wel 30 slangen hebben gezien. Sommige klein en kort maar ook best dikke en soms hele lange. Het zijn geen giftige slangen, alleen gaan je handen er wel van stinken als je ze oppakt. Bas moest dit natuurlijk proberen en had er twee keer een te pakken. Maar ja dat vond hij best eng en na wat oeee ahhhh liet hij hem dan toch weer gaan.

6

We hebben er 4 uur overgedaan, met al dat gezoek naar slangen. Ook zijn we nog druk bezig geweest een eekhoorn op de foto te zetten. Ze zijn hier heel schuw en zodra je te dichtbij komt smeren ze hem gelijk.

7

8

 

Na onze wandeling zijn we aan het water gaan zitten en hebben we een welverdiende bak fruit gegeten en natuurlijk iets gedronken.
Daarna zijn we richting Lund gereden. We zijn nog een weggetje, dat dinner rock heet, ingegaan. Hier kwam je weer uit bij de zee. We moesten alleen nog wel een stuk naar beneden klimmen. Helaas was er niet veel te zien. Meestal liggen er met eb veel zeesterren, maar nu helemaal niks!!

9

We zijn doorgereden naar Lund, hier sta je aan het begin van de Pan-Amerika deze weg loopt helemaal door tot aan de zuidkant van Chili, ooit hopen we deze nog een keer te rijden. Lund is echt een heel klein plaatsje. Bij de steigers was veel te zien. Er zwom een zeehond die af toe z’n koppie liet zien en we zagen een mooie sunflower starfish, deze kunnen 25 armen hebben.

10

Aan de overkant zagen we een leuk restaurantje staan, Fish en Chips. En eigenlijk moet je hier wel een keer vis eten. We werden heel hartelijk ontvangen. Bas had heilbot en ik zalm, met een portie uienringen. De serveerster kwam terug en zei tegen mij, We have a real treat for you… Ze hadden een stukje Sockeye zalm, dat moet hele goede zalm zijn. Nou daar was ik wel voor in natuurlijk. Voor 60 CAD heb je een lekker patatje met een paar lekkere stukjes vis........

11

12

En o wat smaakte het goed, we hebben onze vingers er bij afgelikt, het stukje Sockeye zalm was echt verrukkelijk, maar ook de gewone zalm was erg goed. Bas zijn heilbot ook.. jammie. En dan gaan we ook nog even de uienringen de hemel in prijzen…. Geen hard stukje zat erin…
Met volle buikjes zijn we nog even de steigers afgelopen om te kijken of we nog wat konden vinden. We kwamen op een plek waar heel veel sunflower starfish lagen, zo mooi, ook kleine zeesterren en een mega grote kwal, zo’n rode, wel mooi om te zien, maar niet om tegen te komen met zwemmen. Er vloog een meeuw rond met een zeester in zijn bek maar volgens mij zat dat ding een beetje klem in zijn bek…een beetje te gulzig zeg maar. Uiteindelijk is ie hem wel weer kwijt geraakt.

13

14

15

Om 19:30 uur zijn we weer terug gegaan naar onze cabin. En ondanks dat het een rustig dagje moest worden hebben we toch wel weer aardig gelopen en waren we best moe. Ik heb nog een kopje thee genomen met mijn cheesecake die ik nog had liggen en Bas is een serie gaan kijken. Daarna waren de muntjes echt op!!