1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Als een vis door het water……

Hotel: Footprint Cabin in Powell River

Aantal Kilometers: 16 KM (met de kajak)

We hebben heerlijk geslapen vannacht en waren daar ook rond 6:00 wakker. Bas zijn knie is blauw en dik maar hij heeft er een last van….zegt hij?? We hebben nog even de overleden camera bekeken en er kwam wat actie in en na wat aan en uit zetten leek hij het zelfs weer te doen. We hebben hem een tijdje aangezet en ook dat ging prima…..Buiten hebben we even een ontbijtje genuttigd. Igor hun britse korthaar kwam gedag zeggen en vond het erg gezellig…..

1

2


Om 8:30 vertrokken we richting Lund. Het weer was weer schitterend geen wolkje aan de lucht. Met de kajaks op de auto op zoek naar een plekje om te kajakken. Nadat de kajaks van auto af waren kregen we een korte instructie van John over hoe te kajakken. Mijn zorgen waren groter….Hoe kom ik erin, en hoe kom ik er dan weer uit….. Eerst moesten op het droge erin gaan zitten om te kijken of de ruimte voor de benen goed was afgesteld. Ik dacht nog kan ik niet blijven zitten, maar helaas….

3Nou en dan het water op, een twee hup in het bootje, geheel soepel ging het niet maar we zaten erin en we waren niet omgeslagen. Bas en ik zaten samen in een kajak, dat beviel me wel….. kan ik tussendoor even uitrusten. Het begin stuk moesten we tegen de wind in maar het ging best aardig. John vertelde een hoop over de omgeving en over de geschiedenis.

4We kwamen een rots met zeehonden tegen en hoe dichterbij we kwamen hoe meer er het water in doken. De zeehondjes die het water in gingen omcirkelde ons en elke keer zagen we een kopje boven het water uitkomen. De omgeving was schitterend. We hebbe nog 3 Bald Eagles zien vliegen, gieren en red taild hawk.

5

6


De kajak werd stil gelegd op het water. Deze kan je dan vast zetten met kelp, een groot stug stuk zeewier. En als je stil in het water zit zie allemaal kleine kwallen voorbij komen.
Jonh vertelde ons dat het moonshine kwallen waren.

7


Na een kleine snack zijn we desolution sounds in gevaren, echt schitterend. Ook hier was veel over te vertellen. De kajaks werden aangelegd en we moesten onze bootjes weer uit…uhhh uit, nee john ik blijf wel zitten….Toch ben ik er uitgestrompeld. Bij Bas ging het een stuk soepeler. Het was gewoon warm aan land en ik besloot mijn pijpen maar van mijn broek te ritsen, en o wat geven die benen toch wit…..
We zijn een stukje gaan lopen naar een meer. Onderweg wist John ook hier weer veel te vertellen over de omgeving. Dit meer wordt gevuld door regenwater. Het was er heel rustig we waren de enige. Er vlogen wat libellen en de mensen die mij kennen weten dat dat niet mij favo insect is. John wist te vertellen dat ze als larven onder water leven en adem halen door hun anus. Waarop Bas heel grappig zei dat ik dan toch veel met ze gemeen had, alleen ademde ik alleen uit door mijn…..
Nogmaals heel grappig Bas!!

8

9

10


We liepen terug en het was tijd voor de lunch. Christie had te lekkere broodjes gemaakt, er was thee en koffie, lekkere cake en groente voor de vitamine. Erugggg lekker en dan heerlijk in de zon wat wil je nog meer….

11


Het was tijd weer terug te gaan. Na wat gespartel zaten we weer in de kajak, terug naar waar we vandaan kwamen. We zijn een kleine inham in gevaren en hier lagen allemaal zeesterren en ook zeesterren met volgens mij 25 armen, echt super gaaf. Ook mooie gekleurde zee-egels lagen op de bodem.

Het laatste stuk merk je dat je moe wordt in je armen. Maar ja na 25 km kajakken is dat ook niet zo gek. Toen de thuishaven in zicht was werd er nog even gas gegeven, vooral door bas. Ik zat er meer voor spek en bonen in….. We hadden volgens John goed ons best gedaan. Alles werd weer ingepakt en we gingen terug naar huis.

12

 

13

Hier hebben we eerst heerlijk in de zon gezeten wat een schitterend weer. Na een wel verdiende douche zijn we boodschappen gaan doen. We kwamen in een hele mooie grote supermarkt met allemaal lekkere dingen. Bij Wallie World heb ik even een kilo blarenpleisters ingeslagen. We zijn langs de A&W geweest voor dan toch maar een hamburger die erg lekker smaakte. ’s Avonds wilde ik nog verslag maken maar ben als een blok in slaap gevallen….

14


Oké John, als je dit leest het was 16 Km kajakken…….