1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Hamburgers verdienen….

 

Hotel: Footprint Cabin in Powell River

Aantal Kilometers: 136 KM                                           

 

1

Vandaag waren we iets later wakker om, 6:00. Het gaat dus al een beetje de goede kant op qua uitslapen. De zon stond vandaag weer te stralen aan de hemel.

Vancouver wordt vandaag ingeruild voor Powell River. Het is maar een korte afstand maar we moeten twee keer op de boot, één keer 40 minuten en één keer 50 minuten.

Maar eerst hebben we weer lekkere broodjes gehaald en we weten nu ook hoe het heet Tim Hortons, heerlijk! Dit keer namen we wel gelijk de auto mee zodat we na het eten gelijk weg konden.

De eerste veerboot vertrok uit Horse shoebay, we waren ruim een uur te vroeg en zijn wat rond gaan lopen bij de baai. Opeens zag Bas een rivierotter zwemmen. Deze was druk bezig met zijn ontbijt. Het was wel een kieskauwer, hij nam het lekkerste hapje van een krab en gooide de rest weg….

   

   2   3


 
4

 

De ferry vaart langs mooie bergen met hier en daar een waterval. Op sommige bergen lag nog wat sneeuw. Na 40 minuten waren we weer aan wal. We zijn nu aan de Sunshine coast en de sun is zeker shining….

 

 5

 

 6

 

Eerst zijn we gestopt bij Sargeant Bay Provincial Park. Je loopt hier langs een mooi stuk steenstrand. Boomstammen die waren afgesleten door de zee lagen langs de kant. Aan de andere kant was een soort moerasachtige plas waar een aantal Red Winged Blackbirds zaten. We kwamen een man tegen die hier woont en hij vertelde ons wat leuk was om te gaan bekijken. Hij noemde Smuggler Cove Marine Provincial Park (die stond al op onze lijst) en hij had het over Skookumchuck Narrows.

 

7

 

 

8

  

9

 
We zijn verder gereden en kwamen bij Smuggler Cove. We moesten eerst een stuk lopen door bos langs een soort moeras gebied, erg mooi en uiteindelijk kwamen we bij smuggler cover. Schitterend een klein paradijs op aarde. We liepen hier een beetje rond maar sommige stukken waren lastig. Het was eb en sommige stukken waren glad door zeewier en de rotsen zijn scherp. Bas wilde nog een stukje verder, maar ik heb een plekje in de zon gezocht en ben daar lekker gaan zitten.

 

10

  

11

  

12

 
Opeens een doffe klap, met wat gevloek…Bas was onderuit gegaan, met zijn camera en telelens om zijn nek, mijn kleine camera in zijn zak en de videocamera in zijn hand…..Snel probeerde ik erheen te lopen, zijn arm en been zaten onder het bloed, hij was langs de stenen geschaafd en die zijn zo scherp. De fotocamera met lens deed het nog en mijn keine fototoestel ook. De videocamera zag er dood en overleden uit!! Er kwam water uit en het zag ernaar uit dat deze het niet meer ging doen. We hebben snel het kaartje en de batterij eruit gehaald zodat er geen langdurige sluiting kan ontstaan. Gelukkig had ik een flesje water en kon ik vooral zijn arm schoonmaken.


We zijn terug gelopen naar de auto waar we eerst hebben gecontroleerd of alles nog op het geheugenkaartje stond. Gelukkig daar was niks mis mee…. We hebben onze oude filmcamera ook mee dus die moet maar even dienst doen. We zijn doorgereden naar Skookumchuck Narrows.

De Skookumchuck Narrows is een smalle doorgang in zee waar twee tot vier keer per dag het getijde doorheen moet. Dit levert vooral op de piek van eb en vloed spectaculaire beelden op. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5 km lopen. Wij waren alleen wel te laat en zaten even te twijfelen of we wel zouden gaan. Volgens een man op de parkeerplaats was het zeker de moeite waard. Het is een mooi trail met aan het begin een bakkerij, middenin het bos. Hier hebben we een cinnemonrol gehaald die we met zijn tweeën konden delen. De man die in de bakkerij stond had Nederlandse ouders en sprak zelf ook nog een aardig woordje.


Het trail was stukken klimmen en dalen en na een uur lopen waren we op plek van bestemming. Je zag duidelijk nog de heftige stroming, daar wil je niet zwemmen zeg maar. Er was een klein bootje en die had behoorlijk moeite erdoorheen te varen. Zelfs met de moter op volle toeren had hij weinig succes. Na een tijdje te hebben gezeten zijn we terug gelopen. Met zere voetjes kwamen we bij de auto. Vandaag hadden we al met al best wel weer veel gelopen en we vonden wel dat we genoeg calorieën hadden verbrand om een hamburger te eten…..
 
 


13

 

 

14

 

15 16

 

17

  We zijn naar de veerboot gereden die ons naar Powell River moest brengen. De boot ging om Half 7 en we hadden dus nog even. In het restaurant wat er naast ligt heb ik dan maar die wel verdiende hamburger gescoord en Bas een noodle soep. Deze boottrip was ook schitterend, door een fjord achtig landschap. Met de zon die wat aan het zakken was zag het er schitterend uit.

  

  18   19

 

20

 

 

21


Na 50 minuten waren we weer aan land. Na nog een klein half uurtje rijden waren we bij onze cabin aangekomen die we bij John en Christie hebben gehuurd. Lekker makkelijk als je in het Nederlands kan inchecken. We kregen een rondleiding in de mooie cabin. We waren zo moe dat we zijn gaan douchen en gaan slapen, morgen gaan we de hele dag kajakken.

  

22