1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

We are the champions………

Hotel: Sandmann, Downtown Vancouver

Aantal kilometers: Niet zo veel.....

Vandaag zijn we weer om 5:00 uur wakker we hebben dit keer wel aan een stuk doorgeslapen dus er komt verbetering in!! De zon was ook op en er was geen wolkje aan de lucht, een stralende dag zou het worden. We hebben het er gelijk maar van genomen en hebben de korte broeken uit het stof gehaald! Het zou 22 graden worden met veel zon en heel weinig wind.
We hebben even wat aan gerommeld en zijn weer op tijd gaan ontbijten, waar we ook gisteren zijn geweest, het smaakte weer even goed! We hebben de auto gehaald en zijn naar Grouse Mountain gereden. We hadden de eerste gondel naar boven van 7:45 uur. Wat ons opviel was dat er veel skiërs en snowboarders omhoog gingen.
Sommige gingen in hun korte broek….duhhh…

 

1

Eenmaal boven op de berg lag er nog een dik pak sneeuw, ruim 3 meter!! De lucht was strakblauw en het leek wel wintersport, het zag er schitterend uit. We hebben er een beetje rondgelopen en we zijn als eerste naar de berenhabitat geweest. Hier wonen de twee grizzly mannen, Cooly en Grinder. Ze zijn een aantal jaren geleden als wees gevonden en hadden geen overlevingskansen in het wild. Ze hebben dit onderkomen als test gebruikt om te kijken of ze jonge beren veilig kunnen houden in een beschermd gebied zonder te veel bemoeienis van mensen. Dit is heel goed gelukt en nu willen ze op meer afgelegen plekken zulke jonge beren opvang gaan maken om de grizzly populatie aan te sterken. Deze twee beren zijn in het verleden al te veel met mensen in aanraking gekomen. Helaas voor deze twee want ze kunnen niet meer terug de natuur in. In de toekomst moet dit dus wel gaan lukken.

 

2 3

  

4 5

6

We zijn terug gelopen naar het chalet voor wat mooie uitzichten over Vancouver, ook hebben we even gebruik gemaakt van het terras om even in de zon te zitten en wat vakantiekleur op te doen. We hebben twee filmpjes gekeken, eentje was eigenlijk niet leuk, maar bij de tweede was de hele ontwikkeling van de jonge beren te zien en dus erg leuk om te zien.


  

7

 

8

Je kon naar een meer wandelen alleen was dit pad nog zwaar besneeuwd, gelukkig was het niet ver, maar ja Op het meer lag nog ijs met daarop een metertje sneeuw. Om 11 uur ging de stoeltjeslift open en hier zijn we mee verder naar boven gegaan. En o wat zaten die dingen lekker zeg. In de felle zon een beetje schommelend….. Eenmaal boven stonden we echt op het topje van de berg.

 

 

9

 

10 11

12 13

Na wat foto’s zijn we weer naar beneden gegaan, omdat het zo'n lekker ritje was zijn we nog een keer naar boven gegaan. Hier hadden ze inmiddels een ijscotentje neergezet en boven op het topje van de berg in 3 meter sneeuw met ruim 20 graden hebben we een ijsje gehaald. In de stoeltjeslift naar beneden hebben we deze opgegeten. Hij smaakte zo goed dat we er nog een wilden en we zijn gelijk weer in de stoeltjeslift omhoog gegaan. De meisjes bij de gondel moesten erg lachen dat we weer gingen, en vooral dat we weer met een ijsje terug gingen.
We hebben nog een roofvogelshow gekeken en zijn daarna om 14:00 uur weer naar beneden gegaan, wij en half Canada, lekker proppen in de gondel…..Eenmaal beneden had de zon zo op de auto gebrand dat zelfs de airco even goed moest draaien.

 

14

15

16

 

17

18

19

20

We zijn weer naar Stanley Park gereden en zijn bij wat punten in het park gestopt en wat was het genieten zeg. Dit hadden we nooit verwacht zulk super weer. Vanuit Stanley Park moesten we nog naar Wall Mart want morgen gaat de tocht beginnen en we willen toch drinken en wat te eten hebben voor onderweg. Het was echt mega druk op weg. De Canucks moesten vanavond hun ijshockey competitie spelen om de Stanley cup te winnen, De Canucks zijn het team van Vancouver. Het werd thuis gespeeld en ons hotel ligt naast het stadion. Uiteindelijk hebben we er 45 min. over gedaan om naar Wallie World te komen.

 

21

22

23

24

25

 

Met een volle winkelkar weer terug en nu hopen dat we door kunnen rijden….. En ja hoor echt heel rustig. Inmiddels was de wedstrijd ook begonnen en heel Vancouver zat voor een scherm. Er waren echt mega veel mensen voor ons hotel en ze hadden allemaal al feest.

 

26

27

 

Wij hadden om 19:00 afgesproken met Jaqueline, haar man en een vriendin van hun. We kennen hen via het AA forum en zij waren ook in Vancouver. Zij zijn echte Sushi eters en wij wilden het wel eens proberen en dus hebben ze ons kennis laten maken met Sushi. Maar wij waren er nog niet zomaar. De straten waren afgezet er waren grote schermen geplaatst en er stonden duizenden fans. Geweldig om te zien!! In totaal zouden er 110.00 mensen in de straten hebben gestaan.

Gelukkig zijn we op tijd weg gegaan en dus konden we het makkelijk halen. Het was erg gezellig en vooral ook erg lekker!! Wij gaan dit zeker vaker eten. Inmiddels hadden de Canucks in de allerlaatste seconden met 3-2 gewonnen en het feest barste los, veel feestvierende fans kwamen door de straat echt geweldig! Na deze heerlijk maaltijd hebben we afscheid genomen en zijn we naar ons hotel gelopen en hoe dichter bij ons hotel hoe drukker het werd, wat een mensen een wat een feest.

 

 28

29

 

In ons hotel zijn we gaan douchen en gaan slapen. Hier kwamen we erachter dat we behoorlijk verbrand waren!! Wie had dat gedacht dat we zouden verbranden in Vancouver!! Weltrusten