1

2

68

3

4

4

5

65

6

67

7

66

8

 

Achter de wolken schijnt altijd de zon…

Hotel: Sandmann hotel in downtown Vancouver                                                                                                       

Aantal kilometers: ruim 15 km gelopen in Vancouver                                                                           

Of je nu wilt of niet, uitslapen kan je zo’n eerste nacht wel vergeten!!

Om 5:00 uur waren we klaarwakker en slapen ging echt niet meer gebeuren!! Buiten was het nog merendeels bewolkt maar je zag dat het niet meer potje dicht zat. Rond 6:00 uur zijn we Robson street opgelopen voor een ontbijtje. We zijn bij een ontbijt/broodjeszaak terecht gekomen die 24 uur per dag open is. Ze hadden lekkere donuts voor mij en hartige broodjes voor Bas.

We zijn terug gelopen naar het hotel en hebben de auto gehaald, vandaag stond Capilano Suspension Bridge op de agenda. Ik wilde hier graag als eerste zijn want ik wilde een foto van de brug zonder mensen er op. We zijn die kant opgereden maar waren er al om 7:30 en om 8:30 ging het park pas open, das wel heel vroeg, we besloten een stukje door te rijden. Al snel waren we er achter dat we op de weg naar Grouse Mountain waren. Hier wilden we morgen heen als het mooi weer was.

De weg liep dus dood en we moesten terug, nou had ik in mijn ooghoeken wel iets van een dam park gezien en ik wilde daar wel even gaan kijken. Het bleek te gaan om Capilano River Regional park en hier stond de Cleveland dam. En wat een mooie dam! We stonden er boven maar zagen ook dat er een viewpoint met zich op de dam was en we zijn dus maar begonnen te lopen. Het was een mooi regenwoud gebied waar je doorheen liep, het was alleen heel stil en voor in het park stond een bord met “ Be Bear awear” nou dat maakte dat ik me niet heel gemakkelijk voelde en de neiging kreeg te gaan zingen, dan hoorde die beer ons aan komen. Bas gromde stel je niet zo aan…. Zo af en toe kwam er in een keer een hond de hoek om en dacht ik o jee een beer, maar het was een kleine beer met krullen (poedel)….

 

1

 

2

3

 

4

 

We liepen lekker en vooral ook lekker naar beneden….en uiteindelijk hebben we, nou ja Bas, het viewpoint gevonden. We werden alleen drijfnat van het sprayen van de dam. Ik heb hier zo snel mogelijk een foto gemaakt en we zijn weer terug gelopen…uhhh geklommen. Jeetje wat steil zeg en dat zo vroeg op de ochtend.

 

5 6

 

We zijn naar de Capilano Suspension Bridge gereden en waren daar om 9:00. We hebben nog even staan twijfelen, de entree was $32,- en dat alleen voor een brug. Volgens de meneer was er ook een boomtoppen wandeling en vanaf vandaag was de clifwalk open. We hebben het gedaan met de gedachte dat we hier wel even zouden lopen. Het was nog niet druk en even hadden we de brug voor ons alleen en dus kon ik hem leeg op de foto zetten.

 

7

 

8

 

 We zijn uiteindelijk de brug overgestoken en kwamen op het boomtoppen trail….tja dat viel wel zwaar tegen… Met een kwartier waren we erdoor!! We zijn weer over de brug terug gelopen en hadden eigenlijk zoiets van oké is dit alles!! Toch nog maar even de clifwalk lopen dan, we waren een van de eerste 20 die eroverheen liepen. Het is een smal pad die aan de zijkant van een berg hangt, en het is behoorlijk hoog. In het begin kreeg ik er buikpijn van, maar na even wennen gaat het wel. Dit vonden we wel leuk.

 

9

 

10

 

11

 

12

 

 

Om 10:30 verlieten we het park alweer, en dat was toch jammer. We vinden het veel geld voor wat we kregen. Inmiddels was wel de zon gaan schijnen en het begon lekker warm te worden. We zijn Stanley Park ingereden en bij de eerste stop gelijk gestopt. Hier stond weer een ATM en we moesten het nog maar een keer proberen. Maar helaas op beide passen kregen we geen geld. We zijn het het restaurant in gegaan voor een vroege lunch en hebben heerlijk in de zon gezeten. Bas had een zalm burger en ik een grote hotdog. En o wat zaten we daar heerlijk.

 

13

 

14

 

We zijn verder gereden en even gestopt bij een strand. We hadden niet zo veel tijd meer op onze kaart en dus weer verder. We waren opzoek naar de totempalen. Onderweg zagen we weer een leuk stoppunt en we moesten weer een parkeerkaart halen. Alleen weigerde nu ook de creditcard. We hebben besloten om eerst maar even een bank te gaan zoeken want het werd nu wel vervelend!!

 

15

 

16

 

Door de stad heen opzoek naar een bank….. En ja hoor eindelijk een groot bank kantoor. Hup auto half op de stoep en Bas ging het proberen en ik kon in een verkeerd geparkeerde auto blijven zitten….heerlijk!! Gelukkig gaf deze machine ons wel geld en das toch wel een fijn gevoel. We hadden geen zin om weer terug te gaan naar Stanley Park en hebben de auto bij het hotel geparkeerd.

Vanaf het hotel zijn we gaan lopen. Eerst naar Pacific Centre, hier hebben we een soepje gegeten en en ik een soort van smoothy gedronken. Eigenlijk vonden we het wel zonde van het mooie weer om binnen te lopen en we zijn weer buiten verder gegaan. We zijn naar Canada Place gelopen maar we mochten alleen beneden buiten om. Daarna zijn we door gelopen naar Gastown, dit zag er erg leuk uit. Bij de gasklok stond ik een foto te maken en kwam er een halve zwerver naar mij toe en begon tegen me aan te lullen. Ik probeerde al een paar keer duidelijk te maken dat ik hier geen zin in had, maar het kwartje viel niet!! Uiteindelijk ging hij mij vertellen hoe de klok werkte en Bas had hier smakelijk vermaak over en stond aan de overkant te lachen….Denk maar niet dat hij me kwam redden….Maar het lachen zou ook hem wel vergaan. Na de ongevraagde uitleg van de klok werd er gevraagd of ik wat geld voor hem had…Die zag ik al aankomen…. Bas, die man wil geld, en weg was de grijns van zijn gezicht, Bas gaf hem $5,- maar de zwerver vond het niet genoeg en vroeg om $10,- Jammer joh maar daar trappen we niet in!! En we zijn doorgelopen.

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

22

 

23

 

Volgende stop was chinatown. Maar daar waren we niet zomaar. We waren te ver doorgelopen en we kwamen in een heel vervelende buurt. Allemaal drugs verslaafde, er werd gehandeld, gespoten en gesnoven en o wat voelde ik me ellendig. Het duurde ook gewoon een blok of 5 deze straat. Ik heb Bas zijn hand helemaal fijn geknepen. Eindelijk Chinatown, maar die viel behoorlijk tegen!!

We zijn weer richting ons hotel gelopen. Onderweg in een supermarkt een flesje drinken gaan halen en hebben heerlijk op een bankje in de zon gezeten. Uiteindelijk kwamen we weer op Robson street en om 16:00 waren we weer in ons hotel.

We zijn even gaan relaxen en hierbij zijn onze ogen dicht gevallen….Ze gingen weer open om 19:30! We hebben ons een beetje opgepimpt en zijn Robson street weer opgegaan om wat te eten te zoeken. We kwamen een crêpe huis tegen en die vind ik ZZOOO lekker. Voor Bas hadden ze een lekkere hamburger. Om 22:00 waren we weer op onze kamer en vielen onze ogen gelijk dicht!! Weltrusten!!