dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Veel Panda plezier in San Diego Zoo

We waren op tijd wakker en stonden om 9:00 bij de ingang van de dierentuin. Het zonnetje was er ook al bij en het beloofde weer een mooie dag te worden. Bas stelde voor om als eerste naar de panda’s te gaan en dit was een goed plan. Het was helemaal niet druk en we konden dus zolang we wilden blijven kijken. Er was ook een baby panda maar die zagen we niet.  Bas is gaan informeren , maar die zat in de boom. Net op dat moment kwam er wat beweging in en baby panda strompelde door de boom. Echt een schatje.


1


2


3


4


5


6 7


Na een behoorlijk tijdje kijken wilden we weg gaan en vertelde de vrouw dat het verblijf ernaast ook was open gegaan en dat de panda daar erg actief was. Dit is een drie jarig vrouwtjes panda en haar naam is Yen Yen. Ze was als een gek door haar verblijf aan het rennen. Klom door de boom heen , hing op zijn kop van alles en nog wat. Ook rolde ze af en toe door haar waterbak heen. We hebben ons ruim een half uur kostelijk vermaakt met haar capriolen.

8


9 10


11


12


13

We zijn verder gaan lopen en we wilden eigenlijk richting de ijsberen. We kwamen een vrouw tegen die hier duidelijk vaker kwam en ze wist ons veel te vertellen. Zo ook dat we eigenlijk naar de olifanten moesten gaan. Deze hadden een nieuw verblijf en hier konden we zien hoe ze de voeten van de olifanten schoonmaken. Nou dat leek ons wel leuk, dus we zijn met de vrouw meegelopen. Ze wist veel te vertellen over de olifanten hun namen en leeftijd, erg leuk. En inderdaad ze gingen beginnen met hun voeten. Ze stonden in grote kooien en daar moest die mega voet door. Hij werd geschrobd en afgespoeld. Das wel wat anders dan hoeven krabben Een olifant kreeg voor zijn voorpoten een kruidenbadje…. Ja ja hun voeten worden beter verzorgd dan die van mij.

14


15 16


17


1


12


We zijn verder gegaan want de tijd tikte ook door en zoveel beesten hadden we nog niet gezien. De volgende waar we heel lang zijn geweest zijn de koala’s , deze beesten slapen 20 uur per dag om hun eten te verbranden, misschien moet ik dat ook eens proberen…. Ha ha…. Er was er een behoorlijk actief voor een koala dan….


123


43


56


5


7575


765


We zijn richting de ijsberen gegaan en onderweg zijn we nog van alles tegen gekomen. Ook zijn we door een vogel volière gekomen. Bas had het helemaal naar zijn zin tussen de pietjes. Bij de ijsbeer hadden we een beetje pech deze kwam net uit het water, wel hebben we hem goed in zijn hok kunnen fotograferen. De dierentuin ging vandaag al om 17:00 uur dicht ipv 18:00 uur, we hadden nog niet alles gezien maar wel heel veel. Dus toch wel weer met zere voetjes zijn we de auto ingegaan en naar ons hotel.


56


44


4


4


4


Na een opfris beurt en schone kleren konden we er weer tegen. We zouden om de vakantie goed af te sluiten maar weer eens uit eten gaan. Een leuk restaurantje uitzoeken in gaslamp. We zijn lopend gegaan want het is maar ruim 15 min. lopen. Het was natuurlijk moeilijk kiezen!! Overal een beetje gekeken. Uiteindelijk hebben we er een gevonden. Volgens de banners waren  ze beste van gaslamps, ik denk ook wel de duurste…. Maar o wat hebben we lekker gegeten, echt om te smullen. De eigenaar van het restaurant had ook een club. Na het eten bracht hij ons met de lift daar naar toe. Dit stelde niet zo heel veel voor  dus zijn we weer verder gegaan, terug naar ons hotel. Het was maar goed dat we een stukje moesten lopen met die gevulde pensen van ons kon het een beetje zakken…..
Moe maar voldaan zijn we weer gaan slapen.
Nog wat andere dieren uit de Zoo


4


44


4


4


4


4


4


4


4


4


4


4


4


4


444

 

volgende pagina