dag 01

Dag 02

dag 03

dag 04

dag 05

 

 

Monument Valley, Grand Canyon en Route 66

Nou de wekker voor voetbal hoefde niet te gaan ik was alweer vroeg wakker. Ik krijg het niet voor elkaar uit te slapen redelijk irritant. Bas kon het op tv niet vinden dus via internet heeft hij het gevolgd. Toen we wakker waren was het eerste uur al gespeeld.

Na onze overwinning zijn we de auto instapt. We kwamen nog even onze Belgische vrienden tegen, die waren ook de boel weer aan het pakken. Voor ons stond eerst Monument Valley op het menu en daarmee ging de klok weer een uur terug was het nog vroeger.

Om 8:00 uur waren we dan ook op plaats van bestemming en heb ik het stuur overgenomen. In 2003 is Bas er redelijk snel doorheen gekomen, maar dat ging mij nu niet lukken de weg was op sommige stukken bar. Helemaal omdat er ook hier de nodige regen was gevallen. Wel goed voor mijn stuurkunst oefeningen J Het is er erg mooi maar vooral het rijden er doorheen is leuk!! Het was nog heel rustig dus we hadden de weg voor ons alleen. Op sommige stukken lag veel zand en dan is het leuk wat extra gas te geven….niet te veel want we weten allemaal hoe mijn kart avontuur in Maart is afgelopen!!


1


2


3


4 5


Na Monument Valley wat trouwens echt mega veranderd was sinds 2003, toen moest je boven nog in een houten hutje je kaartje kopen….. Zijn we richting Grand Canyon gegaan. Probleem tom tom had er geen zin meer in, heel irritant we kregen geen signaal, hij had het wel maar deed er niks mee. Heel irritant. Ik had wel uitgebreide atlassen Utah, Nevada en Calfornia mee maar niet van Arizona.

In  Tuba City hebben we geruild van chauffeur, ik was het zat en hebben we een klein atlasje gekocht met de grote wegen. De hoop op tom tom werd steeds minder. Maar bij de grand Canyon komen we nog wel met de kaart….nou ja kaartje……

Met de drukte viel het wel mee in de Grand Canyon South Rimm. We zijn hier in 2003 geweest en andere jaren zijn we naar de North Rimm geweest omdat deze mooier is en dat is nu weer bevestigd! We hebben hier heerlijk in het zonnetje gezeten, want die was er volop, daarna nog een hamburger gegeten. Het was niet heel warm graadje of 22 denk ik maar heerlijk uit te houden. Ook hier was het even slikken toen we bij het visitorcentre aan de andere kant kwamen. Het is een heel plein geworden. Je moet naar de andere viewpoints met de shuttle bus. Hier hadden we niet zoveel zin in dus we zijn richting Flagstaff gegaan. Uit mijn herinnering wist ik dat daar een Wall Mart was, en we moesten nu toch echt weer navigatie hebben want in Las Vegas en San Diego is het toch wel verdomd makkelijk en het scheelt een hoop echtelijke ruzies en de vakantie is nog zo gezellig!!


6


7


8


9 10


11


12


13

Onderweg kwamen we helitours tegen die door de grand canyon vliegen. Dat leek ons wel leuk een keer te doen. Toen we het er zo over hadden dat het weer ook wel erg mooi was, het was mooi helder, zijn we terug gereden om te vragen wat de kosten waren. Het ging vanaf $170,- pp…oei dat vonden we toch wat veel en zijn met enige twijfel door gereden naar Flagstaff.

En ja hoor dan moet je in Flagstaf gaan zoeken…. De grap zoek het even op in tom tom kwam natuurlijk ook voorbij! Gelukkig met wat vragen zijn we er gekomen.  Ik ben bij de auto gebleven want met mij kan je niet snel door de Wall Mart…. Bas kwam na een klein kwartiertje naar buiten met een nieuwe navigatie, nu een van Magellan, en hij doet het erg goed!!

We zijn door Williams gegaan waar ik bijna hele gave cowboy boodies heb gekocht maar ik vond ze te duur, ze waren wel super gaaf!! Maar $170,- tja…. We zijn door gegaan en zijn in Seligman gestopt om 19:00 uur. Heel leuk versiert voor route 66 alleen alles zit al dicht!! We hebben wel een rondje gelopen en wat foto’s gemaakt, maar voor de rest moeten we vertoeven in de hotel kamer. Nou ja ik loop twee verslagen achter dus ik verveel me niet!! Bas is met zijn nieuwe navigatie aan het spelen en de route voor morgen aan het intikken, via route 66 naar Las Vegas… Eten, Relaxen en Shoppen….en als het goed is schieten!!!


14 15


16


17


18


19 20


21


22


23

 

volgende pagina